با پروتکل امنیتی WPA3 در Wi-Fi امنیت مودم خود را دو برابر کنید!
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، دستگاه های Wi-Fi بیش از یک دهه است که از پروتکل امنیتی WPA2 استفاده می کنند. اما از امروز قرار است پروتکل امنیتی دستگاههای Wi-Fi دستخوش تغییراتی گردد و شاهد حضور پروتکل WPA3 در Wi-Fi باشیم. در ادامه همراه نت نوشت باشید.
اتحادیه Wi-Fi (Wifi-Alliance)، که نظارت بر توسعه استانداردهای Wi-Fi را بر عهده دارد، از امروز به دستگاه هایی که WPA3 را پشتیبانی می کنند، گواهی تایید خواهد داد. این پروتکل، جانشین پروتکل امنیتی WPA2 می باشد که از سال ۲۰۰۴ تاکنون استفاده شده است.
پروتکل WPA3 در Wi-Fi قابلیت های امنیتی جدیدی را برای دستگاه های Wi-Fi فراهم می کند. با این پروتکل کار هکرها برای حدس زدن رمز عبور سخت تر می گردد و حتی محدودیت هایی برای آنها پس از شناسایی رمز عبور در نظر گرفته شده است . البته این تغییرات در پس زمینه رخ می دهد و کاربران متوجه آن نمی گردند و مثل سابق فقط رمز عبور خود را تایپ کرده و به شبکه متصل خواهند شد.
قابلیت های پروتکل امنیتی WPA3 در WI-FI
مسلما پذیرش و استفاده از پروتکل WPA3 در Wi-Fi یک روند چند ساله را طی خواهد کرد و قرار نیست در عرض یک روز همه دستگاهها به این پروتکل مجهز گردند. ابتدا شما باید یک روتر جدید که از WPA3 پشتیبانی می کند خریداری کنید یا اینکه در صورت امکان نسخه قدیمی روتز خود را به WPA3 آپدیت کنید که این کار کمی بعید می رسد. همین کار باید برای همه گجت های شما نیز انجام شود؛ در واقع تنها یک دستگاه سازگار با WPA3 هیچ سودی ندارد. بلکه تمامی دستگاه های نهایی (موبایل، لپ تاپ و دیگر ابزارهای متصل به شبکه) باید با این پروتکل سازگاری یابند پس شما باید دستگاههای جدیدی را که از WPA3 در Wi-Fi پشتیبانی می کنند، خریداری کنید، یا سعی کنید نسخه های قدیمی آن ها را آپدیت کنید. البته نگران نباشید، دستگاه هایی که از WPA3 پشتیبانی می کنند، هنوز هم می توانند با دستگاه هایی که از WPA2 استفاده می کنند ارتباط برقرار کنند، بنابراین سایر گجت های شما فقط به دلیل اینکه چیز جدیدی را به خانه آورده اید به طور ناگهانی کار خود را متوقف نمی کنند.
اولین ویژگی بزرگ جدید WPA3 در Wi-Fi ، محافظت در برابر حملات آفلاین حدس زدن رمز عبور است. وقتی که که هکرها اطلاعات را از مسیر Wi-Fi شما جمع آوری می کنند، آن را به یک کامپیوتر شخصی باز می گردانند و بارها و بارها رمزهای عبور را حدس می زنند تا زمانی که آن را پیدا کنند. با استفاده از WPA3 در Wi-Fi ، هکرها باید هر زمان که می خواهند رمز عبور شما را حدس بزنند، با دستگاه Wi-Fi ارتباط برقرار کنند. مسلما این حضور فیزیکی کار آنها را سخت خواهد کرد و دستگاهها می توانند طوری تنظیم شوند که درمقابل حدس های تکراری محافظت شوند.
یکی دیگر از ویژگی های مهم WPA3 قابلیت forward secrecy می باشد. این یک ویژگی حریم خصوصی است. با استفاده از این قابلیت در صورتی که رمز عبور شما هک گردید، داده های قدیمی شما در دسترس هکرها قرار نمی گیرد و آنها فقط به اطلاعاتی که در حال حاضر منتقل می شوند دسترسی پیدا می کنند.
این تغییرات برای استفاده خانگی و شخصی از Wi-Fi اعمال می شود. Wi-Fi که در تنظیمات سازمانی استفاده می شود، مانند یک دفتر بزرگ که در آن برای هر کاربر یک رمز عبور متفاوت ارائه می شود نیز باید به روز رسانی گردد، اما یک مجموعه حفاظتی متفاوت خواهد داشت.
اتحادیه Wi-Fi انتظار دارد که عرضه WPA3 در Wi-Fi در سال آینده رونق یابد. البته در حال حاضر استفاده از این پروتکل در محصولات جدید اجباری نخواهد بود. اما تولید انبوه نسل جدید Wi-Fi نیز (استاندارد ۸۰۲٫۱۱ax) از اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی آغاز خواهد شد پس با شروع عرضه این دستگاه ها، انتظار می رود که سرعت استفاده از WPA3 نیز افزایش یابد. این اتحادیه می گوید که با افزایش پذیرش WPA3، در نهایت استفاده از این پروتکل در دستگاههای Wi-Fi الزامی خواهد شد.
علاوه بر معرفی پروتکل جدید WPA3 در Wi-Fi ، همچنین یک ویژگی جدید Wi-Fi به نام Easy Connect توسط اتحادیه Wi-Fi معرفی گردیده است. Easy Connect یا همان اتصال آسان به معنای ساده سازی روند اتصال دستگاه های هوشمند به روتر شما است. اگر دستگاه (و روتر که به آن وصل است) از Easy Connect پشتیبانی می کند، شما می توانید یک کد QR را با گوشی خود اسکن کنید تا بدون نیاز ه پسورد به دستگاه Wi-Fi خود به طور اتوماتیک متصل شوید.
در آخر بهتر است بدانید که بسیاری از شرکت ها برای پشتیبانی از WPA3 در Wi-Fi اعلام آمادگی کرده اند که یکی از آنها کمپانی کوالکام می باشد. این کمپانی در حال حاضر ساخت چیپ ستی برای گوشی ها و تبلت ها با پشتیبانی از ۸۰۲٫۱۱ax و WPA3 را آغاز کرده است
دیدگاه تان را بنویسید