تأثیر و نحوه کالیبره کردن باتری موبایل
احتمالاً تاکنون با خاموش شدن ناگهانی گوشی خود با وجود شارژ بالا مواجه شده اید. این مورد می تواند هم ناشی از وجود مشکل در باتری بوده و هم ناشی از کالیبره نبودن آن باشد. در صورتی که سایر علائم نشانگر خرابی باتری همانند داغ شدن بیش از حد یا افزایش حجم آن، افزایش سرعت مصرف شارژ و... نیز رخ داده باشد، می توان گفت باتری گوشی شما با مشکل سخت افزاری روبرو شده و در این شرایط می توانید از طریق فروشگاه باتری های موبایل فونی شاپ جهت تعویض آن اقدام کنید. اما گاهی اوقات هیچ کدام از علائم ذکر شده وجود نداشته و احتمالاً مشکلی نرم افزاری در گوشی شما پیش آمده است. باتری دارای تراشه ای است که درصد صحیح شارژ را به گوشی اعلام کرده و این عدد از طریق صفحه نمایش به شما نشان داده می شود که ممکن است این بخش با مشکل روبرو شده باشد.
در صورت عدم وجود نشانه های خرابی باتری ، با کالیبره کردن می توانید مشکل ذکر شده در تراشه را برطرف کنید. البته این مشکل در باتری های قدیمی که از جنس نیکل-کادمیوم بودند بیش تر دیده شده و نیاز به کالیبره کردن در آن ها بیش تر احساس می شد. باتری های موبایل امروزی همگی از جنس لیتیوم یونی یا پلیمری هستند که به دلیل استفاده از فناوری های جدید، کمتر با مسئله ذکر شده روبرو می شوند. با این وجود در صورتی که بطور قطع به وجود این مشکل پی برده اید، می توانید با استفاده از روش هایی که در ادامه به آن ها اشاره خواهد شد، باتری گوشی خود را کالیبره کنید. البته با توجه به بررسی های صورت گرفته، بیش از یک بار کالیبره کردن باتری در کمتر از 3 ماه می تواند آسیب رسان باشد.
کالیبره کردن باتری آیفون
همان طور که در بخش قبلی ذکر شد، کالیبره کردن تأثیری در سلامت باتری نداشته و صرفاً به اعلام میزان صحیح شارژ بر روی صفحه نمایش کمک می کند که البته میزان تأثیر آن در این بخش نیز در سال های اخیر کاهش یافته و نیازی نیست دائماً به فکر کالیبره کردن باتری آیفون خود باشید. همچنین به دلیل اثر منفی کاهش شارژ تا صفر درصد بر روی سلامت باتری ، بهتر است در بازه های کمتر از 3 ماه اقدام به کالیبره کردن نکنید. بهتر است قبل از آغاز مراحل، قابلیت های مکان یابی، رفرش بک گراند و آپدیت خودکار را غیرفعال کنید. در اولین مرحله، شارژ باتری گوشی خود را بطور کامل مورد استفاده قرار داده و تا خاموش شدن گوشی از آن استفاده کنید. نحوه استفاده از گوشی و سرعت مصرف شارژ نیز در این بخش اهمیتی نداشته و صرفاً ظرفیت باتری آن را تخلیه کنید.
معمولاً در این حالت حدود 2 درصد از شارژ باتری همچنان باقی مانده اما گوشی برای حفظ اطلاعات در حال پردازش خاموش می شود. در صورت تمایل و وجود وقت کافی می توانید جهت مصرف این شارژ در حالت استندبای تا چند ساعت قبل از شروع مرحله بعدی صبر کنید. در مرحله بعد آیفون خود را به شارژر وصل کرده و تا حدوداً 2 ساعت پس از کامل شدن شارژ باتری نیز صبر کنید. به این نکته توجه کنید که گوشی هنگام شارژ کردن خاموش باشد. حال می توانید گوشی را روشن کرده و سپس آن را از شارژر جدا کنید. در این حالت باتری شما کالیبره شده و نباید مشکلی جهت خاموش شدن ناگهانی گوشی خود داشته باشید. در صورت ادامه یافتن مشکل، احتمالاً ایراد سخت افزاری بوده و بهتر است نسبت به تعویض باتری آیفون خود اقدام کنید.
کالیبره کردن باتری آندروید
کالیبره کردن باتری گوشی های آندروید نیز تفاوت چندانی با آیفون نداشته و مراحل ذکر شده تقریباً مشابه هم هستند. در گوشی های بدون روت، پس از تخلیه کامل شارژ باتری و خاموش شدن گوشی دوباره آن را روشن کنید تا باقیمانده شارژ نیز مصرف شده و تا جایی که گوشی روشن نشود این کار را تکرار کنید. پس از آن گوشی خاموش را به شارژر وصل کنید تا بطور کامل شارژ شود. پس از جدا کردن گوشی از شارژر، آن را روشن کنید و در صورتی که رقم نشان داده شده بر روی صفحه نمایش 100 درصد نیست، دوباره آن را تا 100 شارژ کرده و پس از جدا کردن شارژر، گوشی را ریستارت کنید.
برای کالیبراسیون بطور کلی نیازی به روت کردن گوشی وجود ندارد. اما در گوشی های روت شده نیز مراحل تقریباً مشابه بوده و صرفاً پس از اینکه میزان شارژ باتری در صفحه نمایش 100 درصد نشان داده شد، برنامه مخصوص Battery Calibration را نصب کنید. پس از اطمینان از اینکه شارژ دوباره 100 درصد شده، گوشی را ریستارت کنید. بلافاصله این برنامه را اجرا کرده و فرآیند کالیبراسیون باتری گوشی خود را تکمیل کنید. به این نکته نیز توجه داشته باشید که همانند باتری های آیفون، نیازی به کالیبره کردن دائمی باتری های آندروید وجود نداشته و نباید در بازه های کوتاه نسبت به آن اقدام کنید.
جمع بندی
همه باتری های نسل جدید لیتیومی بوده و فناوری های بکار رفته در ساخت آن ها نیز بین برندهای مختلف تقریباً یکسان است. از این رو بطور کلی تفاوت خاصی بین مراحل کالیبره کردن باتری های مختلف وجود نداشته و همه آن ها به نوعی تابع اصل دشارژ کامل و به دنبال آن شارژ حداکثری گوشی هستند. با این وجود ممکن است روش های مختلفی نیز بدین منظور ذکر شده باشد. بطور مثال جهت کالیبره کردن باتری های هواوی ، این کمپانی معتبر پیشنهاد کرده که چندین چرخه شارژ و خاموش و روشن کردن گوشی انجام شود که البته در کلیات تفاوت چندانی با روش های ارائه شده ندارد.
در انتها نیاز به تأکید دوباره بوده که کالیبره کردن تأثیری در میزان دوام یا طول عمر باتری نداشته و نباید انتظار تغییری در قدرت شارژدهی آن داشته باشید؛ این امر صرفاً جهت تصحیح میزان شارژ نشان داده شده بر روی صفحه نمایش بکار می رود. از این رو در صورتی که علائم دیگری مرتبط با خرابی باتری را مشاهده کردید، نیازی به کالیبراسیون وجود نداشته و بهتر است نسبت به تعویض باتری در اسرع وقت اقدام کنید.
دیدگاه تان را بنویسید