روسیه تا کجا پای کار ایران میایستد؟
ایسنا: سفیر روسیه در آمریکا با تاکید بر این که توافق هستهای توافقی بهینه در زمینه تعهدات و منافع طرفین و کارآمد بوده است، گفت دیپلماسی تنها راه حل مسئله هستهای ایران است.
به گزارش مجله نیوزویک، آناتولی آنتونوف سفیر روسیه در آمریکا در بخشی از یک گفتوگوی اختصاصی با این مجله در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با توجه به تنش های اخیر در روابط آمریکا و ایران بر سر احیای توافق هسته ای، روسیه چه موضعی در قبال فشار یا اقدام نظامی احتمالی آمریکا علیه ایران در صورت شکست دیپلماسی خواهد داشت و تا چه سطحی از ایران حمایت خواهد کرد، گفت: ما با این تصور پیش می رویم که دیپلماسی تنها راه حل و فصل مسئله هسته ای ایران است. برجام[توافق هسته ای] از زمان انعقاد آن، کارآمدی اش را با تضمین شفافیت برنامه هسته ای ایران ثابت کرده است.
آنتونوف ادامه داد: از تمامی جنبه ها، توافق هسته ای ترکیب بهینه ای از تعهدات و منافع تمامی اعضای آن و کل جامعه بین المللی است.
سفیر روسیه در واشنگتن ادامه داد: ما بر این عقیدهایم که نه ایران و نه آمریکا تمایلی به گسترش تنش ها ندارند. بنابراین، ما از تمامی طرفین می خواهیم حداکثر انعطاف را نشان داده و به پیدا کردن راهکارهای مورد قبول هر دو طرف برای احیای هر چه سریع تر برجام کمک کنند.
اظهارات این مقام روس در پی این مطرح می شود که دور هفتم مذاکرات احیای توافق هسته ای در وین، روز جمعه گذشته پایان یافت.
جالینا پورتر معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا پس از پایان دور هفتم، در یک کنفرانس خبری گفت: همان طور که می دانید دور هفتم مذاکرات در وین روز جمعه متوقف شد اما من هنوز نمی توانم پیش بینی کنم که چه زمانی مجددا از سرگرفته خواهد شد. رابرت مالی (نماینده ویژه آمریکا در امور ایران) نیز باتوجه به وقفه ایجاد شده به واشنگتن بازمی گردد.
پورتر ادامه داد: آنچه می توانم بگویم، این است که اولویت ما همچنان از سرگیری سازنده مذاکرات با تمام طرف ها برای رسیدن به یک توافق و اجرای آن در جهت بازگشت متقابل به پایبندی کامل به برجام است اما هنوز زود است بتوان گفت که آیا ایران با رویکرد سازنده به مذاکرات بازگشته است، یا خیر.
علی باقری رییس هیات مذاکرهکننده ایران پس از پایان این دور از رایزنی ها در وین اظهار داشت: در هفته گذشته و در طی مذاکرات در موضوع لغو تحریمها و اقدامات هستهای به دو سند دست پیدا کردیم که این دو سند، دیگر سند به دست آمده در ۲۰ ژوئن (مذاکرات وین ۶) نخواهند بود، بلکه دو سند جدید است که بر اساس مواضع ایران مبنای مذاکراتی خواهد بود که در آینده نزدیک در وین آغاز میشود.
باقری درباره این که چرا الان مذاکرات متوقف شد؟ تصریح کرد: در این مدت گفتوگو برای این بود که مبنای مذاکرات مورد وفاق دو طرف قرار گیرد. دیروز به این مبنا دست پیدا کردیم و در نتیجه قرار شد که تیم ها یک وقفه ای در مذاکرات بدهند و بعد برگردیم و روی متونی که مورد توافق هر دو طرف است، مذاکرات را شروع کنند.
وی همچنین درباره زمان برگزاری نشست بعدی گفت: در چند روز آینده گفتوگوها شروع می شود و قرار شد هماهنگ کننده مذاکرات زمانی را تعیین کنند.
دیدگاه تان را بنویسید