نگاه تحلیلگر/گفتگوی نامهنیوز با علی یوسفپور
دولت با این تیم اقتصادی قادر به تحقق شعار سال نیست
فعال سیاسی اصولگرا گفت: آقای رئیس جمهور باید به کسانی مسئولیت بدهد که در حوزه اقتصادی تفکر واگذاری تصدی گری ها به مردم را داشته باشند و از موقعیت های ویژه خود در این حوزه دل بکنند.
سیاست نامهنیوز: دولت سیدابراهیم رئیسی از طرف قریب به اتفاق سلایق سیاسی مورد نقد و انتقاد قرار دارد، درجه و حجم این نقدها آنقدر بالاست که رئیس جمهور نیز دیگر تاب تحمل نداشت و اخیرا از این مسئله اظهار ناراحتی و گلایه کرد.
علی یوسفپور در گفتگو با نامهنیوز درباره دلیل فزونی گرفتن انتقادها به دولت سیزدهم گفت: رهبر معظم انقلاب در سخنرانی سال جدید به مشکلات و راه حل های آنها اشاره کردند و فرمودند «یکی از بزرگترین مانع پیشرفت اقتصاد ایران ساختار دولت است». دولت آقای رئیسی اگر بخواهد منویات رهبری را پیاده کند، باید در کابینه خود به ویژه تیم اقتصادی دولت تغییرات وسیع بدهد.
وی افزود: آقای رئیسی با این تیم اقتصادی قادر به پیاده سازی منویات رهبری نیست چون هم افراد ضعیف و ناتوانی هستند و هم تفکر دولتی دارند بنابراین آقای رئیس جمهور باید به کسانی مسئولیت بدهد که در حوزه اقتصادی تفکر واگذاری تصدی گری ها به مردم را داشته باشند و از موقعیت های ویژه خود در این حوزه دل بکنند.
این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به یکی از مصادیق ناکارآمدی مدیریت دولتی یادآور شد: 7 سال راه آهن خواف به هرات را احداث کردیم اما طی این مدت قطاری را از روی این خط ریل عبور ندادیم. قرار بود در ایام تعطیلات نوروز یک قطار از روی این خط ریل رد شود اما مدیرعامل راه آهن جلو حرکت این قطار را گرفت چون آقایان وزارت راه می خواهند فقط قطار شرکت های دولتی در این مسیر فعال باشند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: دسترسی ریلی افغانستان به آب های آزاد فقط از طریق ایران میسر است، اگر دولت دست بخش خصوصی را باز بگذارد، این خط ریلی راکد مانده به راحتی فعال می شود. قطعا این اتفاق سطح مبالات تجاری و همکاریهای ترانزیتی بین دو کشور را تقویت خواهد کرد.
وی موقعیت جغرافیایی ایران را استثنایی خواند و ادامه داد: رهبر معظم انقلاب بارها به تقویت ظرفیت های ایران در حوزه ترانزیتی تأکید کردند اما دولت توجهی به این ظرفیت ندارد. هم اکنون 600 میلیون تن بار در ایران برای حمل و نقل وجود دارد اما از این میزان فقط 40 میلیون تن بار از طریق حمل و نقل ریلی جا به جا می شود. نکته تأسف برانگیز آنکه همین آمار دو سال پیش 50 میلیون تن بود یعنی جابه جایی ریلی 10 میلیون تن کاهش یافته است.
یوسف پور با اشاره به وجود 200 میلیون تن بار ترانزیتی از مسیر ایران در سال یادآور شد: سهم راه آهن ایران از این ترانزیت کالا فقط 7 میلیون تن است. این آمارها فاجعه محسوب می شود. در همه کشورهای توسعه یافته دنیا حمل و نقل ریلی بالاترین سهم جابه جایی بار و مسافر را برعهده دارد اما در ایران حمل و نقل جاده ای بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه 150 اتوبوس سال 1400 در جاده ها تصادف کردند، افزود: اگر حمل و نقل ریلی ما قوی باشد کمتر شاهد تصادفات جاده ای خواهیم بود.
این فعال سیاسی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در آغاز هر سال شعاری را تعیین می کنند اما متأسفانه کمتر شاهد بودیم که این شعارها توسط دولت ها جامه عمل پوشانده شده باشند. اگر آقای رئیسی تیم خود را عوض نکند نخواهد توانست منویات رهبری را در سال 1402 تحقق بخشند.
دیدگاه تان را بنویسید