نگاه تحلیلگر/ گفتگوی نامه نیوز با حسن بیادی
چتر شوم باندهای متصل به قدرت و ثروت بر مجلس سایه افکنده
رئیس ستاد انتخاباتی شورای وحدت گفت: مجلس در این چند دوره اخیر چنان دچار ضعف شده که با کوچکترین اعتراض مانند طرح خودروهای شاسی بلند به هم میریزد و توان پاسخگویی منطقی را از خود صلب نموده و دیگر نمایندگان در برابر نظرات و آراء خود هیچ مصونیتی ندارند و این معضل بیانگر این است که چتر شوم باندهای متصل به قدرت و ثروت بر مجلس سایه افکنده است.
گروه سیاست نامه نیوز: با آغاز مرحله بررسی صلاحیت نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، فضای سیاسی کم کم آماده رقابت های سیاسی می شود. بر همین اساس با حسن بیادی رئیس ستاد انتخاباتی شورای وحدت به گفتگو نشستیم.
مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید.
*******
نظرتان در مورد صحبتهای سید حسن نصرالله و آثار طوفانالاقصی چیست؟
- حرکت عظیمی طوفانالقصی در جهان بر علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی برپا نمود در ۷۵ سال گذشته بی سابقه بود بطوری که در قلب کشورهای استکباری و در پنج قاره اکثر مردم برعلیه جنایات و اشغالگریهای رژیم منحوس اسرائیل بپا خواستند اگرچه غولهای رسانهای استکبار نمیخواستند این پیروزی با سبک عملیاتی کاملا فلسطینی جلوهگر شود و در این راستا نتانیاهوی ملعون خیلی سعی کرد که این حمله را به جمهوری اسلامی و حزبالله لبنان نسبت دهد ولی نتوانست حتی سردمداران سیاسی آمریکا چندینبار بیان داشتند که ایران هیچ نقشی در این حمله نداشته است غافل از اینکه این حمله با برنامه و همانطور که بیان شد عملیات کاملا فلسطینی بود و سران رژیم صهیونیستی از این رنج میبرند که با آن همه تجهیزات مخوف و گنبدآهنین از یک گروه رزمنده جزئی فلسینی چنین ضربه مهلکی را دریافت میکند و این چنین هیمنه پوشالی خود را در دنیا زیر سوال برد و مجبور شد به ضعف خود اعتراف نماید البته نقش سخنان و تشویق و هدایت معنوی مقام معظم رهبری و مردم و رسانههای متعهد کشورمان در جهانی شدن تبلیغات این پیروزی بسیار موثر و جامع بود اما در مورد سخنان سید مقاومت سید حسننصرالله فقط بایک شعر پاسخ شما را میدهم: شیری است در این بیشه حسن نصرالله
خونــش علـوى قبیـــلهاش حــزب الله
یک جلــــوه ز رزم حیـــــدریش دیـدم
لٰا حـَــــوْلَ وَلٰا قُــــــوَّةَ ِالّٰابـِاللّٰـــه
شک نکنید که این یک وعدهالهی است:
“فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغالِبُونَ”
انشاءالله
در سال انتخابات چرا سکوت و یخبندانی بر فضای سیاسی کشور حکم فرماست؟
- همانطور که میدانید موضوعات معضلات و مشکلات عدیده و مختلفی عامل این بی توجهی و دلسردی در جامعه سیاسی و اجتماعی میباشد، نابسامانی اقتصادی در بخشهای گوناگون جلوهگر است ، واردات بی رویه و صادرات ناهمگون، کاهش تولید، بیکاری و از همه مهمتر وضعیت خراب معیشتی مردم و عدم اعتماد به قول مسئولین از جمله مسائلی است که میتواند در این سکوت و یخبندان سیاسی موثر باشد. اما از این مطلب غافل نباشیم که مجلس شورای اسلامی هم در عدم نظارت و توجه به رفع مشکلات عدیده مردم و جامعه اقتصادی موفقیت آنچنانی نداشته است نمی دانم چرا «عینک نزدیک بین» مسئولین و نمایندگان نسبت به مشکلات مردم تیره و تار گردیده و نمی بینند که مردم رنج می برند و از عملکرد نمایندگان خود ناراضی هستند و دولت تحت نظارت آنان را ناکارآمد می پندارند. ین مطالب بنده دال بر این نیست که مجلس و دولت اصلا کار نمی کنند بلکه حرف من این است که با کارهایی که انجام دادهاند خارج از برنامه و حداقلی است و از ظاهر عملکردشان چنین میتوان برداشت نمود که هیچ هماهنگی بین دولت و مجلس برای رفع معضلات و رضایتمندی مردم وجود ندارد.
عملکرد مجلس انقلابی یازدهم را چطور میبینید؟
- نمایندگان مجلس اکثراً انقلابی هستند اما عملکرد ضعیف و غیر انقلابی است در مصوبات برنامهای و نظارت بر عملکرد دولت بر اساس برنامههای مصوب ضعیف و قابل دفاع نیستند البته از حق هم نگذریم که در مجلس انسانهای شریف و جهادی هم حضوردارند اما چه کنیم که "با یک گل بهار نمیشود" و با این مدیریتهای جزیره افرادی همچون دکتر قالیباف هم از دستشان کاری بر نخواهد آمد نمی دانم چرا سیاستگردانان از مدیریت یکپارچه و کاربردی کردن بعضی از اصول قانون اساسی و فعال نمودن و نقش دادن به احزاب فرای هستند و کشور را به سمت امنیتی و نظامی شدن سوق میدهند همگان باید قبول کنیم که این نوع مجلس دیگر در رأس امور نیست و تقریبا شأنیت و جایگاه اصلی خود را از دست داده و با توجه به ناظرین موازی هیچ اعتمادی به اجرایی شدن مصوبات خود ندارد.
مجلس در این چند دوره اخیر چنان دچار ضعف شده که با کوچکترین اعتراض مانند طرح خودروهای شاسی بلند به هم میریزد و توان پاسخگویی منطقی را از خود صلب نموده و دیگر نمایندگان در برابر نظرات و آراء خود هیچ مصونیتی ندارند و این معضل بیانگر این است که چتر شوم باندهای متصل به قدرت و ثروت بر مجلس سایه افکنده و اکثر اعتراضات نمایندگان مردم بصورت امنیتی برداشت میشود و دلهره و تهدید شوم «ردصلاحیت» در نظریات آنان اثر گذار بوده و هست و علاوه بر این از مجلسی که نمیتواند رویه و روش انتخابات را اصلاح کند بلکه بر معضلات آن افزوده جه انتظاری دارید. واقعا یک نفر نیست که بگوید در کجای دنیا چنین روش و برگزاری انتخاباتی وجود دارد؟ باور کنید که در جهان سومیترین کشورهای دنیا مانند بنگلادش و شاید آنگولا این روش وجود ندارد و آنان توانستهاند شیوه انتخاباتی خود را به نفع مردم و مشارکت عمومی با بالابردن علاقهمندی آنان فراهم نمایند تو را بخدا این چه نوع انتخابی است که مردم تا آخر دوره نمایندگان خود را نمی شناسند و هیچ ارتباط منطقی بین آنان وجود ندارد. آیا تا کنون فکر کردهاید که علیرغم وجود چندیناصل در قانون اساسی چرا نقش احزاب در کشور ما پررنگ نمیشود؟ مگر فعال شدن احزاب به ضرر چه کسانی است که بعنوان یک قبیله هم برایشان نقش قائل نیستند.
با این وضعیت پایداری را پیروز قطعی انتخابات میدانند، نظر شما چیست؟
- همانطور که در مصاحبههای قبل گفتهام این گروه مانند یک شبه فراماسونری ضعیف در کشور شکل گرفت اما چناچه بخواهند کارشان جلوگر باشد بصورت شفاف اهداف و مقاصد خود را برای دیگر احزاب موجود طرح و قانع کنند چه اشکال دارد که در کشور احزاب قدرتمند و فراگیر وجود داشته باشد؟ همانطور که مشهود است بعضی از این ائتلاف و باندهای تمامیت خواه هستند که در انتخاب اثرگذار و نتیجه را برای مردم تعیین میکنند، نه احزاب ، پس بنابراین با این وصف و حال هر نتیجه غیر منتظرهای در انتخابات برای مردم متصور میباشد و انتخابات با رقابت صوری نتیجهخوبی ندارد. عملکرد مجلس را در طرح صیانت از آراء نمایندگان ، تزلزل در مصوبه عفاف و حجاب ، عدم شفافیت در برخورد با مسائل برجام و اطلاع رسانی به مردم میتوانی بخوبی ارزیابیممنید گویی مسئولین ما نقش اساسی مردم و حقوق شهروندی آنان را در سپهر سیاسی خود حذف نمودهاند فلذا این چنین مجلسی نمی تواند ناظر و مقنن خوبی باشد و قدرت لازم را برای نمایندگی ندارد و هشدار من برای همه این است که سیستم حکومتی ما وقتی به پایان می رسد که تغییر را نپذیریم و تغییر یافتن در ما به پایان برسد بنابراین چنانچه تغییر منطقی را به نفع مردم و نظام نپذیریم جامعه آنرا اجباراً به ما تحمیل خواهند نمود و تلاش ناموزون برای ماندگاری بر سرقدرت و ثروت دیگر دیر و سودی نخواهد داشت.
دیدگاه تان را بنویسید