کد خبر: 700860
تاریخ انتشار :

چرا بایدن کاسه داغتر از آش شد؟

​بایدن دارای سمپاتی غریزه‌ای برای اسراییلی‌ها است ولی هیچگونه کنجکاوی درباره [درد و رنج] فلسطینیان ندارد؛ نگاه او به سیاست داخل در امریکا و نظر مردم نسبت به اسراییل روز به روز کهنه‌تر شده است و دارای تعهدی عمیق به این باور غیر قابل اثبات است که صلح در خاورمیانه فقط وقتی خواهد آمد که هیچگونه فاصله‌ای بین آمریکا و اسراییل نباشد.

چرا بایدن کاسه داغتر از آش شد؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش ایسنا، کانال تلگرامی مطالعات راهبردی آمریکا مطلبی را با عنوان چرا بایدن برای اسرائیل کاسه داغ‌تر از آش شد منتشر کرد که برگرفته از نوشته نواو لنارد است:

برای بایدن این موضوع شخصی است، و او در درونش، هویت خودرا با اسراییل شناسایی می‌کند. این را می‌توان در صحبت‌های شدیدا احساساتی او درباره قربانیان اسراییلی حمله حماس دید. ولی قبل و بعد از حمله حماس به اسراییل، بایدن هیچگاه هیچ نوع همدلی‌ای با مردم فلسطین نشان نداده است.

پروفسور رشید خالدی، استاد مطالعات مدرن عربی در دانشگاه کلمبیا می‌گوید، بایدن این همدلی را نشان نمی‌دهد «چون واقعا فکر می‌کنم مردم فلسطین را اصلا نمی‌بیند.»

پروفسور خالدی می‌گوید در عوض، «بایدن مردم اسراییل را آنطور که دولت‌های آن و دستگاه رسانه‌ای عظیم آن معرفی می‌کنند، می‌بیند.»

یک مقام سابق دولت بایدن می‌گوید، «آقای ریس جمهور انسانیتِ دو طرف را تصدیق نمی‌کند. او درد و رنج اسراییلی‌ها را با جزییات کامل توصیف می‌کند، ولی در عوض درد فلسطینی‌ها را مبهم باقی می‌گذارد، اگر اصلآ آن را ذکر کند....»

نویسنده می‌گوید که این مقاله متن صدها شهادت در کنگره امریکا را که فراموش شده‌اند، مرور می‌کند، و با تعداد زیادی از مقامات سابق دولت‌های اوباما و بایدن، و همچنین کارشناسان برجسته اسراییل و فلسطین مصاحبه کرده است. نویسنده می‌نویسد:

این بررسی نشان می‌دهد که بایدن دارای سمپاتی غریزه‌ای برای اسراییلی‌ها است، ولی هیچگونه کنجکاوی درباره [درد و رنج] فلسطینیان ندارد؛ نگاه او به سیاست داخل در امریکا و نظر مردم نسبت به اسراییل روز به روز کهنه‌تر شده است؛ و دارای تعهدی عمیق به این باور غیر قابل اثبات است که صلح در خاورمیانه فقط وقتی خواهد آمد که هیچگونه فاصله‌ای بین آمریکا و اسراییل نباشد [و امریکا صد در صد از اسراییل حمایت کند]. نتیجه این نگاه این است که بایدن- علیرغم فشار شدید بین‌المللی- به تداوم اهدای کمک‌های بدون قید و شرط به اسراییل حق تقدم داده است تا به خودِ جنگ. نتیجه چنین سیاستی هم قابل پیش‌بینی است. اسراییل برای ده‌ها سال هرچه که خواسته از امریکا گرفته است، هر رئیس جمهور دیگری از امریکا نیز همین حمایت را به خاطر حمله حماس به اسراییل که منجر به کشته شدن ۱۲۰۰ اسراییلی شد، ارائه می‌کرد.

ولی بایدن بیشتر از هر دموکرات دیگری در دفاع از اسراییل پیش رفته است. وقتی سناتور بود، ده‌ها سال قبل از ترامپ بایدن از انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس حمایت کرد، لاف زد که بیشتر از هر آمریکایی دیگری برای جمع آوری پول برای ایپک- بزرگترین لابی اسراییل در امریکا- کوشش کرده است، و شدیدا به جورج بوش پدر به خاطر فشار آوردن به اسراییل برای مذاکره با مردم فلسطین حمله کرد. به عنوان معاون اوباما مانع از فشار او به اسراییل برای مذاکرات صلح با فلسطینیان شد، و به عنوان رئیس جمهور همان سیاست حمایت [یک طرفه] از اسراییل را که ترامپ اجرا کرد ادامه داده، و فلسطینیان را کنار گذارده است.....

در روزهای اول جنگ بایدن گفت که حمله حماس به اسراییل معادل ۱۵ حمله تروریستی به آمریکا در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ هستند. حال که نزدیک ۲۴ هزار نفر از مردم فلسطین جان باخته‌اند، با همان استدلال، این تعداد جان باخته معادل ۹۰۰ حمله ۱۱ سپتامبری به غزه است. اگرچه اسراییل به هیچ یک از توصیه‌های دولت بایدن عمل نکرده است، اما بایدن هنوز به کنگره فشار می‌آورد که به اسراییل ۱۴.۳ میلیارد دلار کمک[اضافی علاوه ی‌بر کمک سالانه ۳.۸ میلیارد دلاری] کند. این به غیر از هزاران بمبی است که امریکا به اسراییل داده که بیشتر غزه را ویران کرده، ۸۰ درصد مردم غزه را آواره کرده، و با استفاده از سلاح گرسنگی مرتکب اعمالی شده که دیدبان حقوق بشر آن را جنایات جنگی نامیده است.

بایدن اغلب گفته که حمایت[تمام عیار] او از اسراییل به دو دلیل است: گفت و گویی که وی با پدرش درباره هولوکاست داشت، و همچنین ملاقاتی که او با گلدا میر نخست وزیر سابق اسراییل در سال ۱۹۷۳ داشت. ولی مهم‌ترین دلیل حمایت بایدن از اسراییل گفتگوی "بسیار بسیار" طولانی‌ای بود که او با سناتور هنری جکسون- سناتور دموکرات راستگرا- درباره اسراییل داشت. در سال ۱۹۸۳، در مراسم یادبود سناتور جکسون، بایدن گفت اگر جکسون نبود او آنقدر از اسراییل حمایت نمی‌کرد. جکسون به او توصیه کرد که بارها به اسراییل رفته و از کمپ‌های نازی‌ها در زمان جنگ دوم جهانی نیز دیدن کند.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها