کد خبر: 715449
تاریخ انتشار :

مناظره پنجم| جلیلی:

برای روستاها برنامه دارم/ زنان می‌خواهند دیده شوند

کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: به روستا نباید به عنوان جایی که فقیر است، نگاه کرد. روستاها می توانند سلول جهش کشور باشند.

برای روستاها برنامه دارم/ زنان می‌خواهند دیده شوند
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه‌نیوز، سعید جلیلی سه‌شنبه پنجم تیر ۱۴۰۳  در پنجمین مناظره انتخابات ۱۴۰۳ با موضوع «دولت کارآمد» در فرصت ۵ دقیقه اول بخش اول مناظره امروز، اظهار کرد: دو اولویت اصلی دارم که در ابتدای دولت شهید رئیسی به ایشان هم ارائه کردم و اقدامات خوبی در این زمینه انجام شد. این دو اولویت ارزآوری و اشتغال است. برای حل گرانی، تورم، قیمت ارز باید در این دو زمینه برنامه موفقی اجرا شود.

وی خاطرنشان کرد: به روستا نباید به عنوان جایی که فقیر است، نگاه کرد. روستاها می توانند سلول جهش کشور باشند. در این ۱۱ سال خیلی از روستاها را دیده ام. روستای لیقوان در تبریز چند هزار میلیارد تولیدات لبنی دارد. در همدان روستاهایی دیدم که ۲۰۰ کارگاه دارد. یکی از کشورهایی که امروز قطب اقتصادی دنیا شده است، در سال انقلاب ما کل صادراتش ۱۳.۵ میلیارد بوده است که ۴۰ سال بعد این صادرات بیش از ۲۳۰۰ میلیارد دلار شده است. شهید رئیسی در این ۳ سال رکورد صادرات غیرنفتی را زد. با چین می توان در زمینه پوشاک رقابت کرد. روستاها می توانند این کار را انجام دهند، ولی باید برای این کار برنامه داشت.

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: باید امنیت شغلی دهیاران تضمین شود تا آنها بتوانند به وظایف خود برای پیشرفت روستا برسند.۲۷ درصد اشتغال و تولید ناخالص از روستا و کشاورزی شکل می گیرد، اما تسهیلاتی که به آنها داده می‌شود، ۶ درصد است. بودجه عمومی کشور فقط ۴ درصد به این سمت می‌رود که این روند باید اصلاح شود.

جلیلی ادامه داد: ۹ برنامه اجرایی برای روستا از جمله اصلاح الگوی کشت، آبخیزداری، گسترش گلخانه‌ها، یکپارچه سازی اراضی، سیستم‌های نوین آبیاری و لایروبی قنوات داریم. کشاورز برای بازاریابی محصولات خود نباید مشکل داشته باشد. در ارومیه ۲ میلیون تن سیب تولید می‌شود که این یک فرصت است نه اینکه کشاورز عزا بگیرد از این تولید چگونه استفاده کند و چگونه به بازار برساند. یکسری موانع اداری وجود دارد باید این فرصت برای روستاییان فراهم شود که با سند منزل روستایی، اراضی کشاورزی، صنایع تبدیلی و حتی اداوات کشاورزی، پروانه چاه یا دامداری بتواند وام دریافت کنند.

جلیلی افزود: باید دولت به کشاورز اطمینان لازم را بدهد و طبق قانون، تیرماه هر سال قیمت عادلانه اعلام شود، او می تواند برای الگوی کشت تصمیم بگیرد. کشاورز باید مطمئن باشد که اگر محصولی تولید می کند، نباید همزمان شاهد واردات هم باشد و باید اولویت با تولید داخلی باشد. اگر امروز یارانه ای به دامدار خارجی می دهیم، همین را باید به دامدار خود بدهیم. همچنین باید جشن اتمام آبرسانی با تانکر شکل بگیرد.

زنان می‌خواهند دیده شوند و به حقوق آنها توجه شود

وی در فرصت ۵ دقیقه دوم بخش اول مناظره گفت: یک بخش عمده جامعه توسط برخی رسانه‌ها و جریان‌های سیاسی سانسور می‌شوند. صحبت از حقوق زنان می‌شود اما زنان روستایی، خانه دار، سرپرست خانوار و زنان بدسرپرست سانسور می شود و وقتی آنها خوب دیده نشود، تجویزی هم برای آنها انجام نمی‌شود. شعار می شود داد که ما طرفدار زن هستیم اما جامعه اصلی که نقش اصلی در شکوفایی کشور دارد، دیده نمی‌شوند. آنها می خواهند دیده شوند و به حقوق آنها توجه شود. این توجه به رشد، اقتصاد و فرهنگ کشور کمک می کند.

جلیلی ادامه داد: ۲۶ درصد جمعیت ما در روستا است، اما سهم شایسته برای آنها در بودجه و تسهیلات وجود ندارد. بیش از ۵۰ درصد مدال آوران ما روستایی هستند پس اگر برنامه درستی برای استعدادیابی در زمینه ورزشی، علمی، هنری داشته باشید، خیلی کمک می کند؛ نه اینکه رتبه‌های زیر ۳ هزار کنکور شما مخصوص یک یا دو دهک جامعه باشد. باید در این زمینه‌ها برنامه داشت و این اقشار را دید.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: در سفرهایی که این روزها داشتم، برخی طبقات بیان می کردند که آنها باید دیده شوند. باید امنیت شغلی کارگر شما تضمین شود و خود را در سود و کارایی شرکت سهیم بداند. هزاران میلیارد تومان از حقوقی که باید به کارگر پرداخت شود، در یک فرایند نادرست به یکسری واسطه‌ها تحت عنوان شرکت‌ها پرداخت می شود در حالیکه این حقوق باید به جیب کارمند شرکتی برود نه اینکه به این واسطه‌ها برسد. با استفاده از فناوری هایی که داریم می توان این واسطه‌ها را کم کرد و حقوق را به خود کارگر پرداخت کرد.

جلیلی همچنین خاطرنشان کرد: باید حساب کشی شود که پول‌ها کجا می‌رود. در بودجه امسال سهم شرکت‌های دولتی بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ هزار میلیارد تومان است که ۵۸ درصد بودجه را تشکیل می دهد، در حالیکه بودجه عمومی دولت ۲ هزار و ۷۰۰ همت است. ۲۵ درصد هزینه‌کرد این شرکت‌های دولتی ناکاراست که خودش حدود ۷۵۰ هزار میلیارد تومان می شود. اگر صحبت از انضباط مالی می کنیم و دنبال میترینگ و سامانه برخط هستیم برای این است که چند میلیارد دلار در سال مانع پرت منابع بشویم و ببینید چقدر دست دولت پر می‌شود.

او در ادامه مطرح کرد: بیش از ۸۰ درصد بودجه کشور در سال هزینه می‌شود تحت عنوان هزینه‌های جاری و حقوق و دستمزد.‌دستگاه بزرگ دولتی و ماشین دولت داریم که هشتاددرصد بودجه کشور را هزینه میکند؛ این برای این است که پناهگاه مردم باشند و مردم وقتی جلوی اداره کشاورزی و صنعت رد می‌شوند نگویند که خدایا چطور از این خوان‌ها بگذریم! سال ۹۲ وقتی رقیبم رای آورد به عنوان هدیه این را بهشان گفتم که اگر ماشین دولت راه نیفتد، مثل ماشینی است که هی خرجش کنید و شما را تا سر کوچه هم نبرد. برنامه‌ها وقتی انجام می‌شود که ماشین دولت را راه بیندازید. یکی از ایرادهای جدی کند و خدائی نکرده فرسوده شدن این دستگاه دولت است که باید این را حل کرد.

جلیلی همچنین بیان کرد: چرا مساله بورس پیش آمد؛ همان موقع نامه‌ای سال ۹۹ به آقای روحانی نوشتم و گفتم وقتی اقتصادت پیش‌بینی‌پذیر نباشد و رفتارهای غلط بروز کند مردم ضرر می‌کنند. یکی از این بحث‌ها همین بیمه سهام است که مردم متضرر نشوند.رئیس جمهور باید به موضوع و دستوری که می‌دهد اشراف داشته باشد. ما برای ماه اول ۲۵ حکم را تهیه کرده‌ایم که اینها یک تصمیم می‌خواهد. گره‌ها را شناسایی کردیم تا حل شود. شما برای بافتن فرش هم باید نقشه داشته باشید؛ در اداره کشور هم باید این گره‌ها را بشناسید.

این نامزد ریاست‌جمهوری همچنین مطرح کرد: اگر در برنامه پنجم گفته رشد هشت درصد، این رشد هشت درصد کار جدی و برنامه‌ریزی مهم در شاخص‌های مهم ارزآوری و اشتغال و جذب سرمایه و استفاده از فرصت فناوری می‌خواهد.بهره‌وری فقط با سرمایه به دست نمی‌آید؛ با یک مدیریت درست به دست می آید. کار واقعی باید از کار نمایشی تمایز داده شود. با نمایش و تعارف کشور اداره نمی‌شود. جوانان متخصصی داریم که در این زمینه خیلی می‌توانند نقش‌آفرینی کنند. اگر در برنامه پنجم گفته رشد هشت درصد این رشد هشت درصد یه کار جدی و برنامه‌ریزی مهم می‌خواهد.

جلیلی در بخش جمع‌بندی مناظره گفت: امروز یک وظیفه بزرگ داریم و مردم پای کار هستند و مردم در این ۴۵ سال برای کشور ما قدرت و عظمت تولید کردند. همین مردم می‌توانند پیشرفت و جهش تولید کنند.

در ۱۱ سال گذشته به جای وقت تلف کردن در گعده های سیاسی سعی کردیم در شهرها و روستاهای مختلف حضور یابیم و ظرفیتهای کشور را بشناسیم. درباره اقوام و اهل سنت می‌گویم که بدترین چیز این است که کسانی با حقوق مردم در ایامی مثل انتخابات، این حق را معامله کنند. وظیفه دولت تعامل است نه معامله. کسانی که معامله می کنند، به مردم بی احترامی می کنند. وظیفه ماست که به حداقلها اکتفا نکنیم و به قله ها نگاه کنیم. باید به آنچیزی که در شان ملت ایران است در ۵ سال آینده برسیم. عده‌ای می‌خواهند با سیاه نمایی و بذر ناامیدی افشاندن، کشور را از جهش ناامید کنند.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها