نگاه تحلیلگر / گفتوگوی «نامهنیوز» با هدایت الله خادمی
2 گزینه دولت میافتند/ منتظر لابیهای روز آخر باشیم
فعال سیاسی اصولگرا گفت: قرائن و شواهد تا امروز حکایت از آن می کند که 2 گزینه معرفی شده می افتند و از تصدی کرسی وزارت بازمی مانند اما همین هم قطعی نیست.
نامهنیوز - از صبح شنبه بررسی صلاحیت 19 وزیر پیشنهادی در صحن علنی مجلس آغاز شد و طبق برنامه تا پایان هفته مجلس همین دستورکار را دنبال می کند. دو روایت در اظهارنظر نمایندگان به چشم می خورد، جریان موافق دولت خوش بین است که کل وزرای پیشنهادی بتوانند رأی اعتماد بگیرند اما جریان مخالف دولت پیش بینی می کند که حداقل 4 وزیر پیشنهادی با کارت قرمز نمایندگان مواجه می شوند.
هدایتالله خادمی در گفتگو با خبرنگار نامهنیوز درباره احتمال رأیآوری وزرای پیشنهادی گفت: معمولا همان روز آخر مشخص می شود که کدام وزرا احتمالا از مجلس رأی اعتماد نمی گیرند چون تا آن روز لابی های زیادی انجام می شود که قوی ترین و موثرترین لابی مربوط به روز آخر خواهد بود.
وی افزود: قرائن و شواهد تا امروز حکایت از آن می کند که 2 گزینه معرفی شده می افتند و از تصدی کرسی وزارت بازمی مانند اما همین هم قطعی نیست باید منتظر ماند و دید تا 4 روز آینده معادلات به چه سمت و سویی خواهد رفت. داشتیم روزی را در مجلس که یکدفعه در روز رأی گیری فضا کاملا به نفع یا ضرر وزیر پیشنهادی تغییر کرد.
نماینده ادوار مجلس تأثیر معاون پارلمانی رئیس جمهور، مراجع نظارتی و تصمیم مجامع استانی را بر روند اخذ رأی اعتماد پررنگ خواند و اظهار کرد: واقعا از حالا معلوم نیست که در نهایت چه اتفاقی می افتد بنابراین هم احتمال دارد شرایط سخت شود و حتی تا 4 وزیر پیشنهادی رأی نیاورند، هم ممکن است اوضاع به نفع دولت رقم بخورد و تمام گزینه های رئیس جمهور بتوانند نصاب رأی را بگیرند.
وی درباره تحلیل هایی که می گوید «کشور 3 ماه در بی دولتی به سر می برد و مجلس به کل وزرای پیشنهادی رأی دهد تا بعد در صورت لزوم اقدام به ترمیم کابینه کند» ادامه داد: متأسفانه دهه هاست که همین را می گوییم «فعلا شایسته سالاری نکنیم و بگذاریم تا بعداً» اما بعداً هم هیچ اتفاقی نمی افتد. اتفاقی که در ابتدای دولت سیزدهم افتاد و وزرا به رغم وعده های آنچنانی، بعد از اخذ رأی اعتماد هیچ کاری نکردند.
این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به ناترازی های کشور در حوزه انرژی و کمبودهای و مشکلات کشور تأکید کرد: 45 سال است که می گوییم کشور در شرایط بخصوصی است، مجلس به خاطر همین بهانه ها نتوانست نظارت لازم را انجام دهد. تجربه نشان می دهد که وزیر وقتی از مجلس رأی گرفت در آن جایگاه می ماند، مخصوصا اینکه می تواند با نمایندگان ارتباط قوی و حسنه بگیرد و حداقل از خطر استیضاح دور بماند.
وی افزود: یک روز هم یک روز است و مجلس نباید سرنوشت کشور را به بعد موکول کند. اگر نمایندگان تشخیص دادند که در بین وزرای پیشنهادی، گزینه یا گزینه هایی شایستگی لازم را برای تصدی مسئولیت ندارد، نباید به او رأی دهند تا رئیس جمهور فرد دیگری را معرفی کند.
خادمی درباره احتمال عدم رأی اعتماد سیاسی مجلس به برخی وزرای پیشنهادی گفت: نه آقای پزشکیان اصلاح طلب تند و رادیکالی است و نه آقای قالیباف اصولگرای افراطی است. نگاهی به فهرست وزرای پیشنهادی نیز نشان می دهد که جز یکی دو نفر، بقیه همواره رویه میانه داشتند بنابراین براساس گرایش سیاسی انتخاب نشدند. در مجموع مجلس کارنامه و عملکرد افراد را درنظر می گیرد و اگر کسی را شایسته نداند به او رأی اعتماد نمی دهد.
دیدگاه تان را بنویسید