کد خبر: 724207
تاریخ انتشار :

نگاه تحلیلگر / گفت‌وگوی «نامه‌نیوز» با سعید جلیلی

سعید جلیلی در بلاتکلیفی سیاسی به سر می‌برد

فعال سیاسی گفت: دولت در سایه، دولت زیرزمینی نیست بنابراین آقای جلیلی باید چارچوب های آن را مشخص کند.

سعید جلیلی در بلاتکلیفی سیاسی به سر می‌برد
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

نامه نیوز- انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم تمام شد اما گویا سعید جلیلی در بدعتی جدید کمپین انتخاباتی 1407 را پایه گذاری کرده و قدم به قدم آن را پیش می برد. تحلیلی او و دوستانش این است که برای رسیدن به پاستور باید راه شهید رئیسی را بروند. سیدابراهیم رئیسی سال 1396 کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شد و 18 میلیون رأی کسب کرد، او 4 سال بعد نیز به میدان آمد و با تکرار آن سبد رأی 18 میلیونی راهی پاستور شد. مواضع و تحرکات سیاسی اردوگاه سعید جلیلی همین را نشان می دهد که آنها می خواهند سال 1407 بیایند و با تکرار سبد رأی 13.5 میلیونی سکان قوه اجرایی کشور را به دست بگیرند.

حسین کنعانی مقدم در گفت‌وگو با نامه نیوز درباره ورود زودهنگام سعید جلیلی به انتخابات ریاست جمهوری 1407 گفت: سبد رأی آقای جلیلی در انتخابات تیرماه یک دست نیست، بخشی از این آرا متعلق به خود آقای جلیلی است و بخش دیگر به اعتبار احزاب، گروه ها و مجموعه های اصولگرا به آقای جلیلی رأی دادند.

وی افزود: وقتی در انتخابات ریاست جمهوری، یک جناح روی حمایت از یک کاندیدا اجماع می کند همه شخصیت ها و گروه های آن جناح ظرفیت اجتماعی شان را به نفع آن کاندیدا پای صندوق های رأی می آورند بنابراین معلوم نیست بعد از انتخابات این هواداری پایدار بماند چون امکان دارد در رقابت های آینده این آرا توزیع شود.

این فعال سیاسی یادآور شد: آقای جلیلی باید تکلیف خودش را با حکمرانی مشخص کند. او اگر حزب سیاسی دارد باید از کمیسیون ماده 10 احزاب مجوز بگیرد. اگر هم قصدش ادامه فعالیت در قالب دولت سایه است، اینجا نیز باید چارچوب دولت سایه مشخص شود، به این معنا که کدام مجموعه ها و احزاب در دولت سایه مشارکت دارند و مجوزهای قانونی برای چنین فعالیتی نیز اخذ شود. اگر هم نیت فعالیت فردی در عرصه سیاسی دارد باید شفاف اعلام کند. در کل برنامه و رویکرد سیاسی آقای جلیلی مبهم است و نیاز به شفاف سازی دارد.

وی با بیان اینکه دولت در سایه، دولت زیرزمینی نیست، افزود: معمولا در دنیا وقتی جناحی در انتخابات شکست می خورد، کارگروه های خود را در قالب تشکیل مجموعه ای مشورتی گرد هم می آورد تا با طراحی راهکارهای کارشناسی در قالب نقد و نقادی به دولت مستقر کمک کند بنابراین دولت در سایه ساختاری شفاف دارد و افکارعمومی می تواند این مجموعه را رصد کند اما آنچه از نوع فعالیت آقای جلیلی مشاهده می شود، چنین چارچوب و قالب فکری و عملی ندارد.

کنعانی مقدم با بیان اینکه سعید جلیلی در یک بلاتکلیفی به سر می برد گفت: آقای جلیلی اگر می خواهد فعالیت فردی در عرصه سیاسی کشور داشته باشد، دیگر نمی تواند رفتار همه احزاب و گروه های سیاسی را با خودش تطبیق دهد چون هر مجموعه ای برای خودش اساسنامه و مرامنامه دارد و طبق همان ها رفتار می کند.

وی افزود: تصمیم گیری جریان سیاسی اصولگرا برای انتخابات ریاست جمهوری چهار سال بعد به مولفه های زیادی بستگی دارد. عملکرد دولت چهاردهم، تصمیم آقای پزشکیان برای کاندیداتوری مجدد و حضور چهره های جدید در عرصه انتخابات از جمله مواردی هستند که می تواند معادلات انتخابات ریاست جمهوری 1407 را دست خوش تغییر کنند بنابراین حمایت جریان اصولگرا از آقای جلیلی در انتخابات آینده قطعی نیست.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    اخبار روز سایر رسانه ها

    پر بازدیدها

    دیگر رسانه ها