شکست تلخ شرق آسیا مقابل خاورمیانه!
48 دیدار جام ملتهای آسیا به پایان رسیده و حالا تنها سه مسابقه تا پایان این دوره از رقابتها باقی مانده است.
به گزارش ورزش سه، چه تیمی در هجدمین دوره مسابقات جام ملتهای آسیا قهرمان خواهد شد؟ این سوالی است که تمام هواداران فوتبال در قاره پس از حذف 20 تیم از دور رقابتها و حضور چهار تیم در مرحله نیمه نهایی با اشتیاق منتظر پاسخ آن هستند. طی روزهای گذشته تعدادی از تیمهای مدعی عنوان قهرمانی و همچنین تعداد زیادی از تیمهایی که نامزد کسب این عنوان نبودند، از دور مسابقات کنار رفتند تا چهار تیم راهی این مرحله شوند: کره جنوبی، اردن، ایران و قطر.
در ادامه به مرور چند نکته در خصوص این دوره از مسابقات میپردازیم:
نامزدهای جدی قهرمانی
چند روز مانده به شروع رقابتهای جام ملتهای آسیا و حتی در روزهای اول مسابقات، تیمهایی حضور داشتند که همگان از آنها به عنوان مطرحترین نامزدهای کسب عنوان قهرمانی یاد کردند. از ابتدا از ژاپن و کره جنوبی به عنوان اصلیترین مدعیان نام برده میشد و پشت سر این دو تیم، نام تیمهای دیگری از جمله ایران، استرالیا، عربستان سعودی، قطر و عراق به چشم میخورد.
تاریخچه تیمها
با توجه به سابقه این هفت تیم و ستارههایی که در آنها حضور دارند و حتی انتظارات هوادارانشان، هیچ تیم دیگری برای رقابت برای عنوان قهرمانی نامزد نشده بود اما دو تیم عربستان و عراق اولین تیمهایی بودند که از فهرست هفت تیم نامزد قهرمانی خداحافظی کردند. در مرحله یک هشتم نهایی، عربستان سعودی با شکست مقابل کره جنوبی و عراق با شکست برابر اردن از دور مسابقات کنار رفتند. حذف این دو تیم، وضعیت متفاوتی را در مرحله یک چهارم نهایی ایجاد کرد و این مرحله با حضور پنج تیم مدعی و سه تیم که کاملاً از دایره مدعیان دور بودند، برگزار شد: ازبکستان، تاجیکستان و اردن به همراه ژاپن، کره، استرالیا، ایران و قطر.
افتادن در تله
با شروع مرحله یک چهارم نهایی، سقوط نامزدها ادامه پیدا کرد و دو مدعی جدی قهرمانی در این تله گرفتار شد. تیم ملی ژاپن جواز صعود به نیمه نهایی را به ایران واگذار کرد و استرالیا نیز برابر کره شکست خورد تا دوحه را ترک کند. با این نتایج، سه تیم مدعی کره جنوبی، ایران و قطر در مسابقات باقی ماندند اما تیم اردن است که شایسته عنوان اسب سیاه در مسابقات قهرمانی آسیا است، همچنان در دور رقابتها حضور دارد.
مطرحترین نامزد، اولین تیمی است که جام را ترک میکند
شکی نیست که تیم ملی ژاپن که پس از شکست دراماتیک مقابل تیم ملی ایران با دو گل در مرحله یک چهارم نهایی از مسابقات حذف شد، قبل از شروع رقابتها، در صدر فهرست نامزدهای کسب عنوان قهرمانی قرار داشت و تمام رقبا به دنبال فرار از تقابل با ژاپن در مراحل اولیه بودند؛ اتفاقی که در مورد کره جنوبی هم رخ داد. همین وضعیت در مورد تیم اردن نیز صدق میکند که در پایان رقابتهای مرحله گروهی با شکست مقابل تیم بحرین از رویارویی با ژاپن اجتناب کرد. نکته جالب این است که دو تیمی که از رویارویی با ژاپنیها اجتناب کردند، به نیمه نهایی رسیدند در حالی که خود ژاپن در مرحله یک چهارم نهایی از مسابقات خارج شد!
یک مبارزه جانبی برای عنوان بهترین گلزن
اگرچه رقابت برای عنوان قهرمانی مهمترین و اصلیترین رقابت در مسابقات قهرمانی آسیا است، اما این مانع از رقابتهای جانبی دیگری که برای برخی بازیکنان نیز اهمیت بالایی دارد، نمیشود. شاید مبارزه برای کسب عنوان برترین گلزن، یکی از مهمترین این مبارزات در نظر گرفته شود، زیرا در حال حاضر چهار بازیکن برای آن رقابت میکنند. بهترین گلزن مسابقات تاکنون ایمن حسین عراقی است که با 6 گل در صدر جدول قرار دارد اما فهرست چهار بازیکن باقی مانده در این رقابتها عبارتند از: اکرم عفیف (قطر) با چهار گل، مهدی طارمی (ایران)، عدی الدباغ و هیونگ مین سون (کره جنوبی) سه گل.
برتری تیمهای غربی
تیمهای غرب آسیا تاکنون به برتری نسبی نسبت به تیمهای آسیای میانه و شرق آسیا دست یافتهاند؛ در حال حاضر سه تیم نماینده غرب در نیمه نهایی مسابقات جام ملتهای آسیا حضور دارند و تنها یک تیم از شرق. تیمهای ایران، قطر و اردن جاهطلبیهای کشورهای غرب آسیا را در نیمه نهایی دنبال میکنند و کره پس از حذف ژاپن تنها تیم نماینده شرق آسیا محسوب میشود.
چهار مسابقه و ضربات سرنوشتساز پنالتی
تاکنون ضربات پنالتی نتیجه چهار مسابقه را در مسابقات حذفی جام ملتهای آسیا تعیین کرده است. اولین دیداری که با ضربات پنالتی همراه شد، رویارویی امارات و تاجیکستان در مرحله یک هشتم نهایی بود که در وقتهای عادی و اضافه با تساوی یک بر یک به پایان رسید. پس از آن سرنوشت رویارویی کره جنوبی - عربستان و قطر - ازبکستان در پنالتیها به پایان رسید. دیدار قطر و ازبکستان هم چهارمین دیداری بود که نتیجه آن در ضربات پنالتی مشخص شد شد.
دیدگاه تان را بنویسید