جنگ غزه به روایت مادران دارای فرزند کم توان فلسطینی
خبرنگار تسنیم در نوار غزه در گزارشی به روایت قصه دردناک مادران فلسطینی دارای فرزند کم توان ذهنی و جسمی در سایه حملات مستمر و وحشیانه رژیم صهیونیستی پرداخته است.
به گزارش «آیه جوده» خبرنگار تسنیم در مرکز نوار غزه با گذشت بیش از 400 روز از جنگ، غزه مامن مادران فداکاری است که به رغم مشکلات و کمبودهای فراوان با ایثاری کم نظیر از کودکان کم توان جسمی و ذهنی خود نگهداری میکنند.
«ام محمد السرسک»، مادر دو دختر کم توان است که از سندرم «داون» و مشکل بینایی رنج می برند. او با قلبی گشاده به همراه دخترانش در یک چادر در کمپ آوارگان در دیرالبلح در مرکز نوار غزه زندگی می کنند؛ جایی که مایحتاج زندگی، نه برای افراد کم توان و نه برای افراد سالم وجود ندارد.
این مادر فلسطینی در گفتگو با خبرنگار تسنیم ضمن بیان مصائب زندگی اش می گوید: من دو دختر مریض دارم، یکی سندرم داون دارد و دیگری مشکل بینایی دارد. به دخترم که سندرم داون دارد نمی توانم مثل دیگر دخترم که مشکل بینایی دارد در خانه رسیدگی کنم؛ چرا که مدام تلاش دارد از دست من فرار کند و از اینجا خارج شود. وقتی در چادر هستیم در را می بندم و آزادش می گذارم، اما قبل از خواب مجبورم او را با طناب به خودم ببندم، چون در صورت فرار از چادر او را گم می کنم و باید روزها و ساعتها همه جا را برای پیدا کردنش جستجو کنم.
اما روایت «ام عمر الزهارنه» که پس از فوت همسرش مسئولیت نگهداری 4 فرزند کم توان و یتیم را برعهده دارد، از این مادر فلسطینی، تصویری در قامت یک اسطوره خلق کرده است. این مادر فداکار فلسطینی پس از تحمل ماه ها مشقت آوارگی به همراه فرزندانش، سرانجام با کمک خیرین در اردوگاه نصیرات اسکان داده شده است.
ام عمر در گفتگو با خبرنگار تسنیم در نوار غزه می گوید: من مادر چهار کودک کم توان هستم که یتیم هستند. رنج من و فرزندانم از همان لحظه اول آغاز جنگ شروع شد، از آوارگی مستمر از جایی به جای دیگر بسیار اذیت شدیم؛ در شمال با قحطی بزرگی مواجه شدیم که از نظر روحی و جسمانی فرزندانم را به شدت تحت تاثیر قرار داد.
او می افزاید: فرزندانم علاوه بر بیماریهایی که دارند، مشکلات دیگری داشتند که در خلال جنگ تشدید شد. آنها در عین حال از مشکلات حرکتی هم رنج میبرند که همین مسئله بر بار مسئولیت من به ویژه پس از فوت پدرشان افزوده است.
درد و رنج «ام عمر الزهارنه » به همین جا ختم نشد بلکه حتی پس از بمباران خانهاش توسط صهیونیستها در شجاعیه رنجی مضاعف را تجربه کرد، درد هایی که باعث آسیب دیدگی «آیه»، دختر کم توانش شد؛ جراحتی که در نهایت این دختر فلسطینی را نیز زمینگیر کرد.
بیشتر بخوانید
«خواهران غریب» غزه؛ روایتی از پایتخت کودکان قطع عضو جهان
مدارس و خیابانهای غزه؛ آرامگاه موقت پیکر شهدای فلسطینی
ام عمر در این خانه تلاش میکند بر زخمهای آوارگی اجباری خود مرهمی بگذارد، در سفری که طی آن مسیری پر درد را با 4 فرزند کم توان بدون هیچ کمک و حمایتی متحمل شده تا شاید داستان زندگیش یکی از هزاران داستان پر از رنج و مشقتی باشد که جزئیات آن را روزانه صدها هزار نفر از اهالی غزه تجربه میکنند.
دیدگاه تان را بنویسید