اروپا یک میلیارد یورو خرج کرد!
بازار نقل و انتقالات زمستانی در چهار لیگ بزرگ اروپایی داغ به پایان رسید و لیگ برتر مثل همیشه پادشاهی کرد.
به گزارش "ورزش سه"، دوشنبه، ۳ فوریه ۲۰۲۵، بازار نقل و انتقالات زمستانی لیگهای بزرگ اروپا به پایان رسید. آخرین روز پرتلاطم بود با نامهایی بزرگ مانند ژوآئو فلیکس، مارکو آسنسیو و نیکو گونزالس که تیم خود را تغییر دادند. اما بدون شک، لیگ برتر انگلیس با سطح هزینهای غیرمعمول، سنگینی این بازار را به دوش کشید.
لیگ برتر انگلیس: منچسترسیتی و استون ویلا با نیکو و آسنسیو لیگ را اسپانیاییکردند
منچسترسیتی دوباره پادشاه بازار نقل و انتقالات شد. از بیش از ۴۴۰ میلیون یورویی که در انگلیس خرج شده است، ۲۲۵ میلیون یورو (شامل متغیرها) مربوط به این تیم منچستری است. آخرین انتقال آنها، نیکو گونزالس اسپانیایی بود. چند ساعت قبل از بسته شدن مهلت نقل و انتقالات، سیتی انتقال این بازیکن جوان بارسلونا از پورتو را با مبلغ ۶۰ میلیون یورو اعلام کرد. اما نیکو تنها اسپانیایی نیست که در میانه فصل به لیگ برتر انگلیس رفت. استون ویلا با مدیریت اِمِری و مونچی، دیگر بازیگر بزرگ بازار زمستانی لیگ برتر، با خرج ۹۰ میلیون یورو (ثابت و متغیر) برای دوران، آسنسیو، دیساسی و رشفورد به صورت قرضی (با گزینه خرید ۴۸ میلیون یورویی) بود و آندرس گارسیا و مالن را به صورت دائمی جذب کرد. علاوه بر این، ماتیس تل فرانسوی با قراردادی قرضی به تاتنهام پیوست با گزینه خرید ۵۵ میلیون یورویی. یونایتد نیز پاتریک دورگو را از لچه خرید.
سری آ ایتالیا: فلیکس به میلان قرضی رفت؛ ناپولی اوکافور را جذب کرد
کومو بیشترین هزینه را در ژانویه انجام داد و با انتقال دوویکاس از سلتا ویگو، نزدیک به ۵۰ میلیون یورو هزینه کرد. ۱۱ بازیکن جدید (از جمله دیائو، آلکس وایه و دله آلی) به این تیم پیوستند و ۱۳ بازیکن نیز ترک کردند که یک انقلاب واقعی بود. میلان نیز روزی پرتلاطم را پشت سر گذاشت. پس از خداحافظی موراتا، دیروز ژوآئو فلیکس، وارن بوندو و سوتیل به این تیم پیوستند که به واکر و خیمنز اضافه شدند. در حالی که فیورنتینا انتقال زانیولو و فاجولی را نهایی کرد، برای ناپولی این بازار ناامیدکننده بود. با خروج کواراتسخلیا، این تیم نتوانست اولویتهای خود (گارناچو، آدیمی و سن ماکسیمین) را جذب کند و به اوکافور که از میلان به صورت قرضی آمد، رضایت داد. مجموع هزینههای تیمهای ایتالیایی نزدیک به ۲۰۰ میلیون یورو بود، با یوونتوس که یکی از بازیگران اصلی بود (کولو موانی، لوید کلی، رناتو وگا، آلبرتو کاستا...).
بوندسلیگا آلمان: دورتموند قرضی چوکوئمکا از چلسی را جذب کرد
بازار نقل و انتقالات زمستانی بوندسلیگا با مجموع هزینهای بالغ بر ۱۶۹.۸۵ میلیون یورو و درآمدی حدود ۱۲۹.۷ میلیون یورو به پایان رسید. این هزینه، لیگ آلمان را در رتبه چهارم از نظر سرمایهگذاری در میان پنج لیگ بزرگ اروپا قرار داد و تنها از لیگ اسپانیا پیشی گرفت. برجستهترین معامله، فروش مرموش از اینتراخت فرانکفورت به منچسترسیتی با مبلغ ۷۵ میلیون یورو بود. در مورد خریدها، لایپزیش در نهایت ژاوی سیمونز را از پاری سن ژرمن با مبلغ ۵۰ میلیون یورو (به علاوه بندهای متغیر) خریداری کرد. علاوه بر این، ماریو هرموسوی اسپانیایی به صورت قرضی از رم به بایرلورکوزن پیوست. بزرگترین حرکت آخرین روز، انتقال قرضی کارنی چوکوئمکا از چلسی به بروسیا دورتموند با گزینه خرید حدود ۵۴ میلیون یورو بود.
لیگ ۱ فرانسه: بنناصر به مارسی پیوست
لیگ 1 دیروز بازار نقل و انتقالات رانسبتاً پرهیاهو به پایان رساند، به ویژه در المپیک مارسی که بهطور غیرمنتظرهای با میلان برای انتقال قرضی اسماعیل بن ناصر به توافق رسید، که شامل گزینه خریدی به ارزش 12 میلیون یورو بود. همچنین، آنها دِلیچ را از سالزبورگ جذب کردند. رنس نیز به عنوان یکی از باشگاههای فعال، دیروز پنج بازیکن جدید جذب کرد، از جمله روالت از اشتوتگارت و التماری.
پیاسجی که انتقال قرضی آسنسیو را رسمی کرد، بازار نسبتاً آرامی را تجربه کرد و تنها یک خرید، یعنی کواراتسخلیا از ناپولی به مبلغ 70 میلیون یورو را اعلام کرد. با این حال، پاریسیها، ژاوی سیمونز را در یک معامله که ممکن است 80 میلیون یورو درآمدزایی داشته باشد، منتقل کردند. مجموع هزینههای نقل و انتقالات زمستانی در فرانسه به 190 میلیون یورو رسید و 240 میلیون یورو درآمد کسب کردند (+50 میلیون یورو تراز مالی).
لالیگا
باشگاههای لالیگا تنها 31.1 میلیون یورو هزینه کردند و 44.8 میلیون یورو درآمد کسب کردند. در این میان، خرید "کوچو هرناندز" با قیمت 13 میلیون یورو از سوی رئال بتیس، گرانترین انتقال بود و "دوویکاس" با انتقال به کومو، بهترین فروش این بازار به حساب میآید.
در این فصل، 31 بازیکن جدید به تیمهای مختلف پیوستند و 55 بازیکن نیز جدا شدند که این تعداد نسبت به فصل گذشته کاهش چشمگیری داشته است. بیشترین هزینهها توسط بتیس (13 میلیون یورو)، سویا (8 میلیون یورو) و اتلتیک بیلبائو (3 میلیون یورو) انجام شد. بتیس با انتقال قرضی آنتونی از یونایتد نیز خبرساز شد.
از سوی دیگر، شش باشگاه مانند مایورکا، ختافه و والنسیا، بازیکنان را به صورت رایگان یا قرضی جذب کردند. بارسلونا و رئال مادرید نیز به سیاست عدم خرید در این بازار ادامه دادند، با اینکه رئال مادرید به دلیل مصدومیتهای متعدد در خط دفاعی نیاز به تقویت داشت. بارسلونا نیز به دلیل مشکلات مالی و تجارب ناموفق سالهای گذشته، از خرید بازیکن خودداری کرد.
دیدگاه تان را بنویسید