تماشای یک واقعیت اسفناک، با کیفیت فول اچدی!
پرسپولیس در مقابل الهلال هیچ حرفی برای گفتن نداشت و این مسابقه نمادی از فاصله قابل توجه فوتبال باشگاهی بین ایران و عربستان بود.
به گزارش "ورزش سه"، در اولین فصل لیگ نخبگان آسیا، اوضاع برای استقلال و پرسپولیس اصلا مساعد نیست و این دو تیم در فاصله یک هفته تا پایان مرحله گروهی، تنها برای بقا در مسابقات و صعود به دور بعد ولو در ردههای پایین جدول تلاش میکنند. این اتفاق تلخ در شرایطی رخ داده که نمایندگان عربستان هفتههاست صعود خود به دور بعدی را قطع کرده و در یک کورس تماشایی و سطح بالا، برای کسب عنوان صدرنشینی مرحله گروهی غرب آسیا تلاش میکند. پرسپولیس شب گذشته در نیمه اول عملکردی غیرقابل توضیح و فاجعه بار داشت و در شرایط فعلی حتی صعود دو نماینده ایران به دور بعدی نیست در نهایت دستاوردی برای فوتبال ایران به همراه نخواهد داشت. اگر پپ گواردیولا دو سال پیش مدعی شد 90 دقیقههای بازی در سانتیاگو برنابئو خیلی طولانی است، برای نمایندگان ایران هم بازی در کینگدام آرنا وضعیت مشابهی پیدا کرده.
یک- عملکرد خط دفاعی پرسپولیس در فصل جاری و به خصوص مسابقه شب گذشته مقابل الهلال، چیزی فراتر از فاجعه بود. تمامی حملات رقیب قدرتمند عربستانی از سمت چپ خط دفاعی پرسپولیس پایهریزی شده بود و عجیب اینجاست که در تمام طول نیمه اول سرمربی این تیم نیازی به ایجاد تغییر تاکتیکی ندید. مرور گلهای دریافتی پرسپولیس نشان میدهد که به شکل معناداری، هر چهار گل از سمت چپ به ثمر رسیده یا پایهریزی شده بود. عملکرد ضعیف میلاد محمدی و محمد حسین کنعانی و البته عدم بازیخوانی سرمربی و تصمیمگیری در مورد ایجاد تغییرات تاکتیکی در خط دفاعی، باعث شد همه چیز برای پرسپولیس در نیمه اول و بدترین شکل ممکن پیش برود. زمانی اسماعیل کارتال تصمیم به استفاده از سیستم ۳ دفاعه و تجمع بیشتر در خط دفاعی گرفت که دیگر بسیار دیر شده بود و در همان ۴۵ دقیقه نخست شکست سنگین پرسپولیس در مقابل الهلال قطعی شد.
دو- سیستم پرسپولیس و چینش بازیکنان این تیم در نیمه اول بسیار عجیب و غیر قابل توضیح بود. بازیکنان خط دفاعی پرسپولیس بسیار بالا بازی کردند و البته استفاده دوباره از محمد خدابندهلو در سمت راست و یاسین در سمت چپ نشان داد اسماعیل کارتال هنوز در مورد ترکیب تیمش به شناخت کافی نرسیده است. حضور تنها یک بازیکن به نام مسعود ریگی و قابلیتهای دفاعی در مرکز زمین در مقابل این حجم بازیکنان باکیفیت هجومی الهلال باعث شد خیلی زود پرسپولیس قافیه را در میانه میدان به رقیب آبیپوش خود واگذار کند و تمامی توپها در مرکز زمین به هافبکهای باکیفیت و کلاس جهانی الهلال میرسید. اگرچه در نیمه دوم پرسپولیس از سیستم بهتری استفاده کرده و با استفاده از سه دفاع مرکزی و تجمع بیشتر در مقابل دروازه اجازه خلق موقعیت بیشتر را نداد، اما نباید فراموش کرد که نماینده عربستان نیز در ۴۵ دقیقه دوم میل چندانی به گلزنی نداشت و این یکی از عوامل موثری بود که دروازه پرسپولیس فقط چهار بار مورد هدف قرار بگیرد.
سه- گرچه به عملکرد ضعیف و تصمیمات غیرمنطقی سرمربی پرسپولیس در نیمه اول اشاره کردیم، اما نباید فراموش کرد که تفاوت کلاس بازیکنان دو تیم یکی دیگر از عوامل اصلی رقم خوردن این نتیجه اسفبار برای فوتبال ایران بود. به عنوان مثال پرسپولیس در نیمه اول یکی دو بار در مقابل دروازه الهلال صاحب موقعیت شد و زمانی که با یک گل از حریف عقب بود، علی علیپور صاحب موقعیت تک به تک فوق العاده برای کم کردن اختلاف و بازگشت پرسپولیس به جریان بازی شد. اما این مهاجم باتجربه به جای نواختن یک ضربه سرضرب و سریع، ترجیح داد در شلوغی محوطه جریمه الهلال برای دریبل کردن یاسین بونو اقدام کند. همین یک ثانیه از جریان مسابقه، یک شمه دقیق و مشخص از تفاوت سطح بین دو تیم بود. مهاجمان حریف از همه فرصتهای حتی نصفه و نیمه خود به خوبی استفاده کرده و مقابل پرسپولیس موفق به گلزنی شدند، اما بهترین فرصت قرمزپوشان در نیمه اول با تعلل عجیب علی علیپور به راحتی از دست رفت و این روند در نیمه دوم و حتی در موقعیتهای آفساید توسط عیسی آلکثیر تکرار شد. مبارزه با چنین تیمی با بازیکنانی در این سطح، به معنای واقعی کلمه ممکن نیست.
چهار- الکسیس گوندوز، دروازهبان الجزایری پرسپولیس، در این فصل عملکرد قابل قبولی داشته و رضایت نسبی هواداران پرسپولیس را جلب کرده است. اما این سنگربان باتجربه در مسابقه شب گذشته مقابل الهلال نمایش بسیار ضعیفی درون دروازه داشت و هر توپی به محوطه جریمه پرسپولیس آمد، تبدیل به گل شد. اشتباهات عجیب الکسیس گوندوز در صحنه گل دوم و سوم، یکی از عوامل شکست سنگین و تلخ پرسپولیس در عربستان بود و البته مدافعان میانی پرسپولیس یکی از بدترین شبهای فصول اخیر خود را سپری کردند. نقطه قوت یک دهه اخیر که عامل اصلی موفقیتهای متوالی پرسپولیس بود، در این فصل تبدیل به مهمترین مشکل پرسپولیس شده و عجیب اینجاست که علیرغم تغییرات متوالی در کادر فنی نیز راه حل خاصی برای حل این موضوع پیدا نشده. عملکرد فردی مدافعان پرسپولیس به شکل قابل توجهی دچار افت شده و خریدهای جدید این تیم نیز اصلاً نمایش قابل قبولی به خصوص در هفتههای اخیر ارائه ندادند. دیدار مقابل الهلال احتمالا بدترین شب عمر بازیکنانی چون پورعلیگنجی، کنعانی و میلاد محمدی و چند نفر دیگر بود.
پنج- غیبت متوالی و تکراری ستارههای مهم پرسپولیس در فصل جاری، یکی از عوامل اصلی نتایج نه چندان خوب این تیم بوده است. شب گذشته پرسپولیس از محمد خدابندهلو و یاسین سلمانی در سمت راست و چپ استفاده کرد که این عملکرد این دو بازیکن فاصله قابل توجهی با ستارههایی مانند امید عالیشاه، وحید امیری و اوستین اورونوف داشت. نباید فراموش کرد در بهترین حالت هم ترکیب پرسپولیس به لحاظ کیفیت و ارزش مالی فاصله قابل توجهی با رقبای بزرگ و قدرتمندی مانند الهلال دارد و همین ترکیب فعلی پرسپولیس مسابقه شب گذشته کامل نبود. یاسین سلمانی که در ابتدای فصل مهمترین عامل انتقادات سریالی از گاریدو لقب گرفته بود، در چند بازی اخیر فرصت قابل توجهی برای اثبات خود داشته و حتی موفق به جلب رضایت کسری از هواداران پرسپولیس نیز نشده است.
شش- یک نمایش خجالتآور و فاجعهبار در ابتدای بازی، بدترین نیمه اول تاریخ پرسپولیس را رقم زد و تردیدی وجود ندارد که اگر ستارههای الهلال در نیمه دوم نیز با همان جدیت ۴۵ دقیقه نخست بازی میکردند، حتی شکست سنگینتری در انتظار پرسپولیس بود. تفاوت سطح و کلاس دو تیم در رقم قرارداد بازیکنان، ورزشگاه محل برگزاری بازی، شکل میزبانی و مواردی از این دست به وضوح دیده میشود. فاصله غیر قابل جبرانی در رده باشگاهی بین فوتبال ایران و عربستان ایجاد شده و در شرایطی که نمایندگان ایران به سختی حتی شانس حضور در بین هشت تیم برتر جدول برای صعود به دور بعد را دارند، تیمهای عربستانی از همین حالا خود را برای حضور در مراحل پایانی لیگ نخبگان آسیا و تقابل با قدرتهای شرقی آماده میکنند و چقدر تلخ و حسرتبار.
در چنین شبهای طولانی و دشواری است که واقعیت فوتبال ایران بدون روتوش و با بالاترین وضوح، نمایش داده میشود.
دیدگاه تان را بنویسید