بانوی اول افغانستان: با منع نقاب در فرانسه موافقم
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش بی بی سی، دولت فرانسه در سال ۲۰۱۱، پوشیدن روبنده کامل را برای زنان در اماکن عمومی ممنوع اعلام کرد که این تصمیم بحثهای زیادی را در ارتباط با آزادیهای مذهبی و انطباق یا مغایرت آن با همبستگی اجتماعی به راه انداخت. خانم غنی به خبرگزاری فرانسه گفته که این نقابها مانند پردهای است که قدرت دید زنان را محدود میکند. خبرگزاری فرانس پرس به نقل از بانوی اول افغانستان نوشته است: "این روبندهها یا نقابها و برقعها مانند پرده هستند و جلوی دید زنان را میگیرند و رفت و آمدشان را با مشکل مواجه میسازند." استفاده از پوشش برقع در افغانستان نیز معمول است و بسیاری از زنان افغان، حتی در شهرهای بزرگی چون کابل از آن استفاده میکنند. خانم غنی در مصاحبه خود اشارهای به این موضوع نکرده است.
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، رولا غنی، بانوی اول افغانستان در گفتوگویی با خبرگزاری فرانسه گفته است که با سیاست دولت فرانسه مبنی بر ممنوع کردن استفاده از برقع و نقاب برای زنان، "کاملا موافق" است.
گروه طالبان در زمان حاکمیت خود در افغانستان پوشیدن برقع را اجباری کرده بود. هنوز هم برخی از زنان در افغانستان برقع میپوشند
خانم غنی، لبنانی الاصل است و حدود یک ماه پیش و پس از اینکه همسرش، محمد اشرف غنی، پیروز انتخابات ریاست جمهوری افغانستان اعلام شد، عنوان بانوی اولی این کشور را به دست آورد. او برخلاف زینت کرزی، بانوی اول پیشین افغانستان که در سیزده سال حکومت همسرش، کمتر در انظار عمومی ظاهر شد، رابطه خوبی با رسانهها دارد و در چند مراسم رسمی شرکت کرده است. او گفته است که میخواهد به زنان افغان کمک کند تا به جایگاه واقعی خود در جامعه افغانستان دست پیدا کنند. خانم غنی، پیش از این در گفتوگویی با بیبیسی گفته بود که از چالشهایی که برای رسیدن به اهدافش در جامعه افغانستان با آنها روبروست، با خبر است اما او در حرفها و نظراتش آزادی کامل دارد و میخواهد وقتی ریاست جمهوری را ترک میکند، میراثش این باشد که زنان افغانستان مثل هرجای دیگر دنیا احترام شوند و آزادی داشته باشند. رولا غنی در اواخر دهه ۶۰ میلادی دانشجوی دانشگاه ساینس پو در پاریس بوده و مدتی نیز به عنوان خبرنگار آژانس فرانس پرس در بیروت مشغول کار بوده است.
دیدگاه تان را بنویسید