کد خبر: 549321
تاریخ انتشار :

فاضل نظری: برای قهرمان جهان خیالی کوکان‌مان فکری کنیم

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، فاضل نظری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در آئین افتتاحیه هفتمین نمایشگاه ایران نوشت با رویکرد ارائه لوازم‌التحریر ایرانی اسلامی با اشاره به اینکه انصافا چشم اسفندیار تعالی کشورمان فرهنگ است، گفت:‌ اگر قرار باشد صدمه‌ای به پیکره ایران شریف بخورد از حوزه‌های مختلف نیست؛ لذا چشم این اسفندیار فرهنگ است.

وی ادامه داد:‌ اگر بتوانیم از این چشم اسفندیار صیانت کنیم و آن را توسعه دهیم از آینده و داشته‌هایمان حفاظت کرده‌ایم و اگر از آن دفاع نکنیم همه دارایی‌مان را وسط گذاشته‌ایم.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان افزود:‌اقتصاد تابع فرهنگ است ولی در فرهنگ ما نشان می‌دهد اینطور نیست. به طور مثال کسانی که به خودرو احتیاج ندارند وقتی می‌بینند در حال گران شدن است می‌روند ثبت‌نام می‌کنند و خودرو می‌خرند. با این مسأله یک اصل اقتصادی زیر سؤال می‌رود،‌به خاطر یک عامل فرهنگی؛ این فرهنگ ماست و معضلی که باید ریشه‌اش را در فرهنگ جستجو کرد.

نظری اظهار کرد: وقتی برای رفع آلودگی هوا هزار برنامه‌ریزی و راه حل ارائه شود ولی مشکل به قوت خود باقی بماند باید بدانیم ایراد از فرهنگسازی است.

این شاعر شناخته شده کشورمان در ادامه گفت: اگر کسی به ما هدیه‌ای ارائه کند و بگوید این قهرمان فرزند ما شود،‌ آیا آن را می‌پذیریم؟ پس چطور ما این فرهنگ غیر بومی را می‌خریم و به بچه‌ها معرفی می‌کنیم؛‌اگر اسم این شبیخون نیست،‌ پس چیست؟، این از تهاجم خطرناک‌تر است.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان افزود: باید در حوزه فرهنگ و تغییر ذائقه مردم گام‌های گسترده‌ای برداشته شود و همه ما وظیفه داریم. حال با تحریم، این آتش مقدس در حال روشن‌تر شدن است که باید به داشته‌های خود رجوع کنیم.

وی افزود:‌ باید بدانیم اگر نمونه بومی برای فرزندانمان نباشد نمونه بعدی جایگزین می‌شود که اینها یک نظام نوآوری می‌خواهد؛ ما نمی‌توانیم برای تولید خودرو تنها وظیفه‌مان تولید موتور و بدنه است و اینکه بنزین در کشور ما تولید نمی‌شود بر عهده ما نیست. اگر بنزین نباشد و بهترین ماشین‌ها نیز خلق شوند این خودرو حرکت نمی‌کند؛ اگر بهترین کیفیت را در تولید نوشت افزار ایرانی داشته باشیم ولی برای آن شخصیت‌ها، قصه‌ها، داستان‌ها و جهان خیالی که کودکان به آن فکر و زندگی می‌کنند و خود را در آن لباس می‌بینند، فکری نشود موفقیت امکانپذیر نیست و با مشکل مواجه می‌شویم.

نظری با بیان اینکه نگاه جامع باید اجزا را در کنار یکدیگر قرار دهد، گفت: با معاون اقتصادی رئیس‌جمهور جلسه‌ای برگزار کردیم که در آن دغدغه‌ها مطرح شد و به جمع‌بندی رسیدیم که می‌توان منطقه ویژه، تولید محصولات فرهنگی و اسباب بازی ایجاد کرد که خود می‌تواند شغل‌های بسیاری ایجاد کند.

مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به اینکه بسیاری تولید کنندگان کارها را درست انجام می‌دهند ولی استانداردهایشان مناسب نیست، اظهار داشت: ممکن است امروز به عنوان شورای نظارت بر اسباب بازی مجوز و اجازه تولید یا پخش محصولی را صادر نکنیم اما وقتی مشاهده می‌کنیم می‌بینیم که نهاد فرهنگی دیگر مجوز تکثیر آن کاراکتر یا انیمیشن را ارائه کرده است. حال چگونه می‌توانیم بگوییم این محصول مناسب نیست در حالی که تقاضای آن میان بچه‌ها و در بازار ایجاد شده است.

این شاعر و غزلسرا در پایان تاکید کرد:‌ این نا هم‌دمایی دستگاه‌های فرهنگی در جمهوری اسلامی یکی از معضلات جدی پیشرفت فرهنگ است؛ آنچه در دماسنج سازمان‌های فرهنگی به عنوان دمای فرهنگی محاسبه می‌شود با یکدیگر متفاوت است و اثری که در سازمان تبلیغات مجوز نگیرد ممکن است در دستگاه فرهنگی دیگری آن موضوعات را مناسب بداند و از آن استقبال کند که این به معنای تکثیر سلیقه نیست بلکه به عنوان نا هم‌دمایی است.

منبع: فارس

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها