در گفتوگو با نامهنیوز مطرح شد
ناصر ایمانی: بخش مهمی از ردصلاحیتها به مسائل مالی نامزدها مربوط است/ جبهه پایداری اگر لیست مستقل بدهد شکست میخورد و بُرد با لیست ائتلافی است/ ردصلاحیتها در دو جبهه اصولگرایی و اصلاحطلبی تقریبا برابر بود
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
گروه سیاست نامهنیوز: نتایج بررسی صلاحیتهای نامزدهای انتخابات واکنشهای زیادی را به همراه داشت. برخی باور دارند که اصلاحطلبان باتوجه به نوع احراز صلاحیت شورای نگهبان دیگر نمیتوانند حضور موثری در انتخابات داشته باشند و برخی هم میگویند که شورای نگهبان در این دوره به میزان اصلاحطلبان، اصولگراین را هم ردصلاحیت کرد
ناصر ایمانی، فعال و تحلیلگر سیاسی باور دارد که در این دوره انتخابات نباید ردصلاحیتها را صرفا به دلیل مسائل سیاسی دانست. او در تحلیل شرایط انتخاباتی کنونی کشور گفت: «یک نکته مهم را باید در تایید صلاحیتها و ردصلاحیتها لحاظ کرد و آن موضوعی است که سخنگوی شورای نگهبان گفته است. بر اساس سخنان آقای کدخدایی ردصلاحیتهای این دوره به دلایل مالی رخ داده و مسائل سیاسی در میان نبوده است. بنابراین صرفا نباید ردصلاحیتهای هر دو جبهه سیاسی یعنی اصولگرایی و اصلاحطلبی را سیاسی دانست. نمیگویم که مطلقا ردصلاحیتهای سیاسی در کار نبوده اما بخش قابل توجهی از ردصلاحیتها به مسائل مالی نامزدها مربوط است؛ بهنحوی که برخی از نامزدهای اصلاحطلب و اصولگرا پروندههایی دارند یا گزارشهایی از آنها به شورای نگهبان رسیده است که تأیید صلاحیتشان را ناممکن کرده است».
ایمانی درباره چیدمان جبهه اصولگرایی در مجلس آینده باتوجه به ردصلاحیتهایی که در این دوره رخ داده است و احتمال ارائه لیست مستقل از سوی جبهه پایداری، تصریح کرد: «من درباره رویکرد انتخاباتی جبهه پایداری از چندماه پیش گفتم که احتمالا اعضای این جبهه حاضر به ائتلاف با مجموعه جریان اصولگرایی نخواهند شد و لیست مستقل خواهند داد. امروز هم میگویم که اگر لیست مستقل بدهند با اقبال مردمی روبهرو نمیشوند و لیست ائتلافی رأی میآورد».
او درباره ردصلاحیتهای جبهه اصلاحات هم خاطرنشان کرد: «برخلاف آنچه اصلاحطلبان میگویند، جبهه اصلاحات با ردصلاحیتهای بالایی روبهرو نشد. و شاید تعداد ردصلاحیتهای چهرههای سرشناس آنان به تعداد انگشتان یک دست هم نرسد. مشکل اصلاحطلبان این است که اساسا در این دوره همتی برای حضور در انتخابات نداشتند. و کلا چهرههای شاخص آنان پا به میدان انتخابات نگذاشتند. در حقیقت شورای نگهبان و هیئتهای اجرایی نقش چندانی در نبود چهرههای شاخص آنها نداشتند؛ هرچند ممکن است برخی از آنها هم در بررسی اعتراضها تأیید شوند اما در صورت تأیید هم فروغ چندانی نخواهند داشت. پس چه همه آنها تأیید صلاحیت میشدند یا نمیشدند با بحران ارائه لیست انتخاباتی مواجه بودند. از سوی دیگر در این دوره انتخابات تقریبا تعداد ردصلاحیتها در دو جبهه اصولگرایی و اصلاحطلبی برابر بود و اصلاحطلبان دستِکم در این دوره نمیتوانند بگویند که شورای نگهبان زمینه حضور اصولگرایان را فراهم کرد».
این تحلیلگر سیاسی در پایان با اشاره ضرورت حضور حداکثری مردم در انتخابات گفت: «مردم در مقطع کنونی از لحاظ روحی آزرده هستند و این واقعیتی است که نمیتوان آن را انکار کرد و این آزردگی صرفا به دلیل سقوط هواپیمای اوکراینی نیست بلکه به دلیل مجموعه عواملی است که در چند وقت اخیر مردم را ناراضی کرده است. حتی اگر کسی هم در نارضایتی مردم مقصر نباشد بازهم اصل نارضایتی از بین نمیرود. در چنین شرایطی این احتمال وجود دارد که مردم در انتخابات به صورت حداکثری شرکت نکنند اما مسئولان باید مواظب باشند که در این ایام منتهی به انتخابات حادثه ناگوار دیگری پیش نیاید تا حداقل قدری دردهای مردم التیام یابد».
دیدگاه تان را بنویسید