کد خبر: 219336
تاریخ انتشار :

سال 94؛ وزن سیاسی احمدی‌نژاد را مشخص می‌کند ؟ /رونمایی از پازل‌های انتخاباتی آقای پرحاشیه برای بازگشت جنجالی به سیاست

سال 94؛ وزن سیاسی احمدی‌نژاد را مشخص می‌کند ؟ /رونمایی از پازل‌های انتخاباتی آقای پرحاشیه برای بازگشت جنجالی به سیاست
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) : مصطفی داننده: همچنان خبر اول بسیاری از رسانه‌های ایران است. فرقی ندارد که احمدی نژاد رئیس جمهور باشد یا لقب رئیس جمهور سابق را یدک بکشد. او برای اهالی رسانه جذاب است. در سال 93 بسیاری از فعالان سیاسی بخشی از تحلیل‌های خود را اختصاص به آینده سیاسی احمدی نژاد دادند. رفتار رئیس جمهور سابق ایران نیز کمک بسیاری به این افراد می‌کرد. احمدی نژاد سال 93 را با سکوت معنا داری آغاز کرد. او در پاسخ به تمام سوالات مطرح شده فقط سکوت می‌کرد و با لبخند به آنها جواب می‌داد. این در حالی بود که بسیاری از مردم ایران وقتی نام احمدی نژاد را می‌شنوند به یاد « بگم، بگم» و یا لیستی که در همیشه در جیب او بود می‌افتند اصلا بسیاری از مردم رئیس جمهور پیشین ایران را از این طریق شناختند .

طرفداران احمدی نژاد در ابتدایی سال 93 اعتقاد داشتند که رییس جمهور محبوب شان سکوت را به خاطر حفظ شرایط کشور اتحاذ کرده است . مشاوران و معاون‌های احمدی نژاد در دولت‌های نهم و دهم، در گفت‌وگو و سخنرانی‌های خود به مخالفان هشدار می‌دادند که اگر احمدی نژاد سکوتش را بشکند، سنگ روی سنگ بند نمی‌شود !

احمدی نژاد ساکت تا نیمه‌های سال 93 ناگهان تغییر استراتژی داد و تبدیل به یکی سخنوران سیاسی کشور شد. محمود احمدی نژاد بطور رسمی از بهمن ماه سال 93 استراتژی سکوت خود را شکست و زمزمه بازکشت خود را کلید زد. کسانی که طی 8 سال گذشته شخصیت احمدی نژاد را شناخته بودند به خوبی می‌دانستند که رئیس جمهور سابق ایران اهل نشستن در کنج خلوت و اداره یک دانشگاه نیست یا به زبان ساده تر احمدی نژاد اهل سکوت نیست. حالا بعد از گذشت بیش از 20 ماه از عمر دولت یازدهم، احمدی نژاد در شیپور بازگشت خود دمیده است .

رئیس دولت‌های نهم و دهم برای بازگشت اما استراتژی جالب را در دستور کار خود قرار داده است. احمدی نژادی که در آغاز دولت نهم، سفرهای استانی را در دستور کار خود قرار داد و تقریبا به تمام ایران سفر کرد و به خاطر همین معنا اعتقاد دارد که تنها کسی که به کل ایران سفر کرده است، همین دستور کار را نیز برای بعد از دوران ریاست جمهوری خود یا همان دوران بازگشت در دستور کار قرار داده است.

مردم بسیاری از شهرهای کوچک ایران به دلیل همین سفرها و دیدن احمدی نژاد از نزدیک، طرفدار رئیس سابق جمهور بودند و این طرفداری تقریبا تا سال پایانی دوران ریاست محمود احمدی نژاد ادامه داشت. شهردار سابق تهران، به خوبی می‌‍‌داند که رای تهران و استان‌های بزرگ به رقبای او اختصاص دارد همانطور که در سال 88 و در اوج رقابت‌های انتخاباتی، احمدی نژاد رقابت را در تهران به میرحسین موسوی واگذار کرد. به خاطر همین او بازگشت به قدرت را در رای شهرستان‌ها می‌داند و اعتقاد دارد که از این طریق می‌تواند مسیر بازگشت را برای خود قراهم کند.

سفر استانی احمدی نژاد به تبریز و قم به عنوان دو شهر مهم کشور که یکی نماد قومیت و دیگری نماد مذهب در ایران است خود بیانگر همین معناست. رئیس جمهور سابق ایران به سفر به این دو شهر گرچه در قالب برگزاری مراسم ختمی برای درگذشت مادرش صورت گرفت اما یک احتمال سیاسی را می توان در این امر دید که وی می‌خواست میزان نفوذش در جامعه را مورد سنجش قرار دهد و ببینید که آیا تئوری‌هایش برای بازگشت جواب خواهد داد یا خیر؟

احمدی نژاد در جریان این سفرها یک هدف دیگر را نیز در دستور کار خود قرار داده است، آنهم این که او سعی می‌کند چهره‌های شناخته شده شهرهای بزرگ و کوچک را راضی به حضور در انتخابات مجلس در لوای لیست‌های منتسب به خود کند. رئیس سابق دولت می‌خواهد، افراد نزدیک به خود از شهرستان‌ها راهی پارلمان کند.

قشر مذهبی ایران دیگر هدف احمدی نژاد است. احمدی نژاد در این سفرها و دیدارهای خود، مسجد را به عنوان محل سخنرانی خود انتخاب کرده است. او حتی در تهران نیز به شهر ری و یک مسجد رفت و در مورد 22 بهمن سخن گفت و اینگونه سکوت خود را شکست. احمدی نژاد سخت به دنبال احیای چهره خود نزد قشر مذهبی ایران است. این طبقه اجتماعی ایران حامی ترین اصلی محمود احمدی نژاد در انتخابات 84 و 88 بود. هنوز بسیاری نذر و نیازهای طرفداران احمدی نژاد برای پیروزی او در انتخابات‌ها را فراموش نکرده‌اند. مذهبی‌ها اما بعد از نزدیکی احمدی نژاد به مشایی از او فاصله گرفتند و حتی شدیدترین انتقادها را نسبت به او داشتند. نمونه بارز آن سخنان تند دو مداح معروف تهران یعنی منصور ارضی و سعید حدادیان در مورد رابطه مشایی و احمدی نژاد بود.

احمدی نژاد برای بازگشت احتیاج به رای این طبقه دارد و سعی می‌کند با استفاده از ادبیات خاص و حضور در مکان‌ها مذهبی چهره خود را نزد آنها بازسازی کند.

احمدی نژاد و طرفدارنش اعتقاد دارند که او یک تئورسین بین المللی است و کسی که در زمینه روابط بین الملل دارای نظریه‌های مختلفی است و نباید این سرمایه را به راحتی از دست داد. همین اعتقاد باعث شده است که آنها سفرهای خارجی را نیز در دستور کار خود قرار دهند. سفر به ترکیه اولین گام اجرای این راهبرد سیاسی بود. آنها با این سفرها دو هدف را با یک تیر می‌زنند. اولین اینکه نام احمدی نژاد بازهم به رسانه‌های خارجی باز میگردد و ثانیا او می‌تواند در این سفرها از نظریات تازه خود در زمینه مدیریت جهان رونمایی کند.

در جریان سفر ترکیه اما یک اتفاق جالب افتاد که حکایت از قطعی از بازگشت احمدی نژاد دارد. رئیس جمهور سابق زمانی که در قدرت بود در سفرها همیشه مشایی، بقایی و نزدیکان این دو را با خود همراه می‌‍کرد اما بعد از روی برگردان طرفدارن پروپاقرص او به خاطر همین همراهی‌ها، او تصمیم گرفت در ظاهر هم که شده از این افراد فاصله بگیرد و در جریان سفر به ترکیه کسانی را با خود همراه کند که در سال 84 هم همراه با او بودند. در سفر سه روزه احمدی‌نژاد به ترکیه‌، ثمره هاشمی‌، الهام‌، میرتاج الدینی‌، حجت‌الاسلام بهرامی، امیدی‌، تمدن و شمقدری وی را همراهی می‌کنند.

چیدن همین پازل‌ها کنار هم نشان می‌دهد که احمدی نژاد سودای برگشت به سیاست را دارد اما به نظر می‌رسد همانطور که روح الله حسینیان بعد از دیدار با احمدی نژاد اعلام کرد، او قصد حضور در انتخابات مجلس را ندارد بلکه می‌خواهد چهره‌های نزدیک به او راهی پارلمان شوند. آنطور که از شواهد پیداست احمدی نژاد خود را برای انتخابات ریاست جمهوری 96 آماده می‌کند.

سال 94 می‌تواند سال تاثیرگذاری برای رئیس جمهور سابق ایران باشد. سالی که می‌تواند وزن سیاسی او در سپهر سیاست ایران را مشخص کند.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها