کد خبر: 230220
تاریخ انتشار :

جای خالی «یک فقره» صادق خرازی در شورای راهبردی اصلاحات /«ندا»ی دیپلمات جنتلمن به گوش رهبران چپ نرسید

جای خالی «یک فقره» صادق خرازی در شورای راهبردی اصلاحات /«ندا»ی دیپلمات جنتلمن به گوش رهبران چپ نرسید
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

مصطفی داننده: مرد خوش پوش عرصه دیپلماسی ایران بعد از خرداد 92 تصمیم گرفت زمین بازی خود از سیاست خارجی به سیاست داخلی تغییر دهد و از یک دیپلمات کارکشته به یک کنشگر سیاسی تبدیل شود. صادق خرازی چهره شناخته شده جریان اصلاحات با تاسیس حزب « ندای ایرانیان» رسما وارد فضای سیاسی کشور شد.

صادق خرازی هدفش را از تاسیس حزب ندا تربیت 5 هزار جنتلمن عنوان کرد و گفت:« هدف اول من در تأسیس حزب تربیت پنج هزار نیروی نخبه سیاسی در کشور است. مثل مدرسه پاریس، مدرسه تافت و فلچر آمریکا، یا مدرسه دیپلماسی آکسفورد در انگلیس. راهش این است. بر همین اساس به این جمع‌بندی رسیدم که واقعا باید حزبی سیاسی با دیدگاه اصلاح‌طلبی به وجود بیاید تا این فقدان را جبران کند. آن هم با دیدگاه اعتدالی اصلاحات نه دیدگاه رادیکالی .. هدف من با ندا هم تغییر ادبیات سیاسی و تربیت نیروی کارآمد، وفادار، ماندگار و متدین و جنتلمن در ایران است . »

خرازی درحالی از اهداف خود سخن می‌گوید که دوستان اصلاح طلب او چندان از این تفکر او استقبال نکردند و صادق و حزبش را متعلق به جریان چپ ایران ندانستند. بسیاری این عدم پذیرش را حاصل رفتار سیاسی خرازی طی سال‌های اخیر می‌دانند.برخی اصلاح طلبان از رفتار سفیر سابق ایران در فرانسه به ویژه در حوادث بعد از انتخابات سال 88 راضی نبودند و می‌گفتند رفتار او بیشتر اصول گرایانه بود تا اصلاح طلبانه!

انتقاد احمد پورنجاتی از آقا صادق جریان اصلاحات به خوبی بیانگر همین معناست: رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس ششم در مورد حزب ندای ایرانیان می‌گوید: «شنیده‌ام یک فقره "آقا صادق خرازی"؛ به‌قصد قربت و لابد برای پیشبرد روند اصلاح‌طلبی، یک تشکیلات درست کرده‌اند به نام " ندا": نسل دومی‌های اصلاحات! مبارک است.!! البته "ما ملت شریف و شهیدپرور و همیشه حاضر در صحنه"، بخیل نیستیم اما متأسفانه اندکی "دوهزاری" مان کژ و کوژ شده و متوجه نمی‌شویم که برخی عزیزان -که بنا بر اخبار هدهد فضول- در انتخابات 92 عنایتشان شامل حال سردار قالیباف بود، همچین یهویی دچار "ویار اصلاحات پاستوریزه" شده‌اند و انشاالله برای مجلس آینده، "ندا"یشان در خواهد آمد؟! این "نوهٔ نسل سومی "عمه جان" بنده هم قصد دارد تشکیلاتی درست کند به نام: "نسا": نسل سومی‌های اصلاحات! در این باره البته در مجال مناسب، بیشتر مزاحم خواهم شد.»

حالا بعد از گذشت چندین ماه از اعلام رسمی صادق خرازی برای ورود به عرصه سیاسی، اصلاح طلبان در جریان تشکیل شورای راهبردی اصلاحات، تکلیف خود را با صادق خرازی مشخص کردند. اصلاح طلبان پس از توافق ميان شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات و شوراي مشورتي اصلاح‌طلبان ١٢ چهره اصلاح‌طلب شوراي راهبردي انتخابات را به رياست سيد عبدالواحد موسوي لاري، وزير كشور دولت اصلاحات تشكيل داده‌اند تا از این طریق و با رهبری سیاسی این شوار به کرسی‌های سبز مجلس دهم برسند.

حضور حسين مرعشي، مرتضي حاجي، آذر منصوري، علي صوفي، عبدالله ناصري و يك عضو نزديك به اعتماد ملي از شوراي مشورتي و محسن رهامي، احمد حكيمي‌پور و حسين كمالي در این شورا قطعی شده است. همانطور که از این اسامی مشخص است از تمام جریان‌های سیاسی نزدیک به اصلاح طلبان در این شورا حضور دارند به جز صادق خرازی و نماینده‌ای از حزب ندای ایرانیان!

اصلاح طلبان حتی با انتخاب علی صوفی چهره نزدیک به عارف، سعی کردند او را نیز وارد بازی سیاسی خود برای انتخابات مجلس دهم کنند. نیروهای سیاسی جریان چپ ایران اما هیچ جایی در شطرنج سیاسی خود برای صادق خرازی کنار نگذاشته‌اند.

به نظر می‌رسد تحلیل گران و کنشگران سیاسی جریان چپ بر این باور هستند که حزب ندای ایرانیان به دلیل عدم حضور شناخته شده و جوان بودن اعضا نمی‌توانند در مجلس دهم نقش تاثیرگذاری ایفا کند و باید تمرین سیاست ورزی بیشتری داشته باشد و نمی‌تواند با این تجربه کم وارد عرصه سیاسی کشور شود. در کنار این نیز می‌توان گفت که آنها منتظر هستند صادق خرازی، ساز خود را بیشتر با آنها کوک کند و به جای اینکه حرف‌های اصول گرایانه بزند از دیدگاه اصلاح طلبانه خود سخن به میان آورد.

خرازی در این مدت بیشتر با ادبیات انتقادی به جریان اصلاحات نگاه کرده است. او که یکی از پرطرفدارترین چهره‌های سیاسی برای گفت‌وگوهای نوروزی بود، در مصاحبه‌های خود لب به انتقاد از رفتار سیاسی اصلاح طلبان گشود. رئیس حزب ندای ایرانیان اعتقاد دارد که« اگر اصلاح طلبان اشتباه نمی کردند انتخابات 80، 82 و 84 را از دست نمی دادند . »

آنطور که از شواهد پیداست، خرازی به دنبال معرفی خود به عنوان مصلح جریان چپ است. کسی که آمده است زنگارهای اصلاح طلبان را بشوید و آنها را به مردم به گونه‌ای دیگر معرفی کند. همین شیوه نگاه خرازی به اصلاح طلبان باعث شده است تا آنها حزب خرازی را برنتابند.

باید دید که طی روزهای آینده جریان چپ ایران و شورای راهبردی جریان اصلاحات، چه برخوردی با صادق خرازی و حزب ندای ایرانیان خواهند داشت.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما