سی ان ان: رویکرد مردم ابیانه الگوی ایران و آمریکا برای تعامل
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، این گزارش ویژه که توسط فرد پلیتن Fred Pleitgen خبرنگار این شبکه خبری در ایران تهیه شده بود، نشان می دهد ابیانه ای ها با وجود آنکه در یکی از شهرهای کهن ایران زندگی می کنند، حتی سالخورده ترین آنها، از روز آمد ترین اطلاعات در زمینه مذاکرات هسته ای و تحولات سیاسی جهان برخوردارند. گزارشگر سی.ان.ان پاسخ ساکنان این شهر به پرسش های خود را تعجب آور توصیف کرد. پلیتن از 'هانیه امیری' 74ساله از اهالی ابیانه، در مورد آمریکا پرسید که او گفت: «ما ملت آمریکا را دوست داریم، اما کنگره را نه» که این پاسخ برای پلیتن عجیب بود. فاطمه جمال 80 ساله نیز، دراین باره به سی.ان.ان گفت: شنیده ایم باراک اوباما می گوید گزینه نظامی روی میز است، خب ، ما از این امر نمی هراسیم. سی.ان.ان با اشاره به تاریخ کهن ابیانه و این که فرهنگ و آیین ساکنان این شهر ریشه در آیین زرتشت دارد، همچنین هنوز آنها به زبان زرتشتی که دین ایران باستان است صحبت می کنند، افزود: مردمان ابیانه مسلمان بوده و کلاس های قرآن در آن برگزار می شود که این شبکه خبری اجازه فیلمبرداری از آن را نیافت. همچنین در این گزارش تصاویری از قدیمی ترین مسجد ابیانه گرفته
شده است که پیش از ورود اسلام به این شهر معبد زرتشتی ها بوده است و قدمت آن به هزاران سال قبل برمی گردد. بخش دیگری از گزارش سی.ان.ان به گفته های رضا علیرضایی رییس شورای شهر ابیانه اختصاص یافت. وی با بیان حکایتی که در آن زن و شوهری بر سر موضوعی اختلاف داشتند اما زندگی زناشویی شان همچنان پابرجا بود، گفت «هرگاه مناقشه ای وجود داشته باشد، این بدان معنی نیست که شما تمامی روابط خود را (باطرف مقابل) برهم زنید و قطع کنید.» پلیتن به نقل از مردم ابیانه افزود: آنها معتقدند ذهنیت سنتی شان، آنها را به مذاکره کنندگانی عالی و حل کننده های مناقشه های بزرگ تبدیل کرده است. علیرضایی یادآور شد در حالیکه ایران و آمریکا می خواهند تعامل کنند، می توانند از مردم ابیانه نکاتی را یاد بگیرند. وی گفت: مردمان ابیانه از گذشته های دور همیشه از طریق شورایی مشکلات خود را حل می کردند. یعنی افرادی بوده اند که نظر آنها از بقیه درست تر بوده است و بین افراد مشکلات را حل می کرده اند. پلیتن نیز در پایان گزارش تاکید کرد: شوراهایی در ابیانه وجود داشته که مردم از طریق آنها با هم گفت وگو کرده و احکام مطرح شده در شوراها قوی تر از نظر یک فرد بوده است.
همین امر به تشکیل تمدنی منجر شده که هنوز پابرجاست و این الگو برای بهبود روابط ایران و آمریکا می تواند مفید و کار ساز باشد.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید