ردپای «سلطان شکر» در پرونده بنیاد شهید
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
ماجرای سلطان شکر
سال ٨٧ بود که الیاس نادران درباره عدم بازگشت از مرخصی یک محکوم که «سلطان شکر» نامیده میشد تذکر داد و گفت که «سلطان شکر از تاریخ ٢٥ اسفند سال گذشته به مرخصی رفته و تاکنون مراجعت نکرده است».
اتهام اصلی «سلطان شکر» این بوده که با تصاحب و خریدوفروش اراضی دولتی میلیاردها تومان اراضی را فروخته یا خریداری کرده بود. روش او اینگونه بود که ابتدا اراضی و املاکی را که صاحبان آنها بعد یا قبل از انقلاب یا در زمان جنگ، رها کرده و به خارج رفته بودند، شناسایی میکرد و سپس با وکالتنامههای جعلی منسوب به وارث صاحبان اراضی و با تبانی، آنها را بهطور غیرقانونی خرید و فروش میکرد؛ اما دلیل اینکه او بهعنوان سلطان شکر معروف شد، این بود که او نسبت به خرید کارخانههای شکر، مسائل مربوط بهکارخانه قند دزفول، واردات شکر خام، پرداخت گمرکی و نحوه ترخیص واردات مواد اولیه و دیگر امور اقدام کرده بود.
گزارش تفحص از بنیاد شهید٤٠ صفحه است و باید به ١٤ صفحه کاهش پیدا کند. در جریان تحقیق و تفحص از بنیاد شهید و امور ایثارگران ٣٠ هزار برگ سند به دست آمده و ١٠٧ هزار نفر ساعت وقت برای این موضوع گذاشته شده است. گزارش اولیه بهدستآمده در این تفحص،٥٠٠ صفحه بود. اردیبهشت ٩٢ مصطفی افضلیفرد، سخنگوی وقت کمیسیون اصل ٩٠ مجلس خبر داد که تحقیقوتفحص از «بنیادشهید و امور ایثارگران» با امضای ٩٠ نماینده کلید خورده و بنا شد تا پاییز همان سال گزارش، نهایی شود و به صحن علنی بیاید. فسادهزارو ٧٠٠ میلیارد ریالی در «بنیاد شهید» و انتقال آن به خارج از کشور از دیگر حفرههای مالی شناساییشده در این گزارش است. سال ٩١ بود که خبر کشف اختلاس ١٥ میلیارد تومانی در «بنیادشهید» فاش شد.
دیدگاه تان را بنویسید