هاشمی رفسنجانی: آرمان خواهی با محافظه کاری نمیسازد/ حقالناس بودن رای مردم در رسانه ملی تبیین شود
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
هاشمی رفسنجانی با تأکید بر این نکته که «علم و اندیشه در فضای بسته رشد نمی کند»، گفت: جوانان، راههای بسته را خودشان با استفاده از علم و تکنولوژی باز کردند و به جای یک مطبوعه، دهها سایت باز شده که نمی توان دریچه هایش را مسدود کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هنر را یک علاقه فطری در وجود انسانها دانست و گفت: اگر کسانی مانع ابراز این علاقه فطری شوند، مطمئن باشید از راه های دیگر درجامعه پخش می شود که در آن صورت بعید نیست جامعه به هرج و مرج برسند.
وی اندیشههای جوانان ایرانی را پویا و قابل احترام دانست و گفت: نباید بگذاریم هنرمندان جوان ما در خلق آثار هنری تقیه کنند.
هاشمی رفسنجانی شکل باز اطلاعرسانی و وسعت کار شبکه های اجتماعی در جامعه را ضرورت شرایط علم و تکنولوژی در عصر جدید قلمداد کرد و گفت: به جای جلوگیری از انتشار آثار هنری و رفتن آنها به سوی راه های زیرزمینی باید به فکر تقویت اندیشههای انسانی بود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان تفاوت های اجتماعی عصر جدید با گذشتهها در حکومت های استعماری و استبدادی، گفت: استبداد و استعمار به خاطر نیازهای خود، مکمل همدیگر در چپاول سرمایه های ملتها بودند.
وی افزود: حتی سالها پس از انقلاب کبیر فرانسه در اکثر جوامع انسانی، استبدادها در خدمت استعمارگران بودند.
هاشمی رفسنجانی با یادآوری خاطرات خویش از ظلم امنیهها در زادگاه خویش و برنامههای استبدادی رژیم، گفت: آنها برای بقای خود به استعمارگران باج میداد تا منابع ملی را به یغما ببرند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشریح روند تدریجی عقبنشینی استبداد و پیشروی فکری مارکسیستها با ادبیات جوانپسند درسراسر جهان و به ویژه در ایران، گفت: اگرچه برای آزادی مردم حرف میزدند، اما اگر کسی در اختیار آنها نبود، میکشتند و یا به اردوگاههای کار میبردند.
وی با یادآوری گوشههایی از اتفاقات مشروطه، گفت: قبل از مشروطه مردم از استبداد خسته شده بودند و وقتی چراغ مشروطه توسط علما روشن شد، گرد آن جمع شدند که اگر چه اوایل خوب بود، ولی خیلی زود به استبداد رضاخانی رسید که تسمه از گرده همه مردم میکشید.
هاشمی رفسنجانی با ارائه تحلیلی تاریخی از ایران معاصر، به ویژه در پهلوی اول و دوم، گفت: از ترس جوشش مردم، استعدادها را به بند میکشیدند و با کمترین فضای باز سیاسی، مردم حرفهای دل خود را بیان کردند که کم کم به مبارزه و سرانجام به پیروزی انقلاب رسیدیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خویش با اشاره به سخنان حاضران و مطالبات آنها، برحق نقش ایثارگران و خانوادههای آنها در انقلاب اسلامی تأکید کرد و گفت: بدرقه جوانان برای رفتن به جبهه و استقبال از پیکرهای خونین آنان، برگی از حماسه سرایی خانوادهها و مخصوصاً مادران ایرانی در طول تاریخ بود.
وی ایثارگران، آزادگان و جانبازان، شهدا و به ویژه جاویدالاثرها را سرمایههای همیشگی ایران در دنیا و آخرت توصیف کرد و گفت: تعابیر قرآن در توصیف این قشر فراتر از اندیشههای ماست که در بهشت برین عند ربهم یرزقون هستند.
هاشمی رفسنجانی تلخی صبر دنیوی خانوادههای شهدا و ایثارگران را در روز قیامت برای آنان شیرین دانست وگفت: با فرزندان شهید خویش در بزم اولیا و انبیا خواهند بود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، هدایت و راهنمایی انسانها را محور اساسی آیات قرآن دانست و با اشاره به آرمانهای امام و شهدا برای پیشرفت همه جانبه کشور، گفت: الحمدلله جامعه ما هر روز به طرف آگاهی میرود که دوری از تملق یکی از نشانههای آن است.
وی آشفتگی رویاهای مستبدها و استعمارگران را به خاطر هوشیاری ملتها دانست و نسبت به نفوذ و تندرویهای گروههای تروریستی هشدار داد و گفت: رشد معقول جامعه با مشورت و نقد شروع میشود که در ایران ما چنین است.
هاشمی رفسنجانی، افزایش کمی و کیفی تحصیل جوانان و به ویژه دختران را یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی دانست و گفت: کسی نمیتواند زن با فرهنگ و با شعور و آگاه به زمان و با تحصیلات عالیه را در چار دیواری خانه محبوس کند که البته اگر چنین هم باشد، مادری آگاه برای تربیت فرزندان خواهند بود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، همراهی زن و مرد را در جمهوری اسلامی برای شرکت در انتخابات و احترام همه مسؤولین به آرای مردم، برخاسته از فرهنگ اسلام و تشیع و یکی دیگر از دستاوردهای انقلاب دانست و گفت: رهبری جامعه رأی مردم را حقالناس خواندند و نمیدانم چرا رسانه ها به ویژه رسانه ملی این نکته ظریف را در جامعه بیشتر تبیین نکرده و آن را توضیح نمیدهند.
وی در ادامه سخنان خویش به دیدار دانشجویان با رهبری و سؤال آنان درباره آرمانخواهی اشاره کرد و گفت: رهبری در پاسخ به سوال آنها تأکید کردند که آرمان خواهی با محافظه کاری نمیسازد و آرمانخواهی با حقیقت گرایی و واقعیت بینی سازگار است.
هاشمی رفسنجانی با تأکید مجدد بر اهمیت جامعه آرمانخواه، گفت: شواهد نشان میدهد که مردم ایران به طرف راههای درستی میروند که قرآن میخواهد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، بشارت خداوندی به کسانی را که به حرفهای دیگران گوش میدهند و بهترینها را انتخاب میکنند، تابلوی تفکر و اندیشه و آزادخواهی دانست و گفت: امروز جامعه ایرانی به جایی رسیده که دانشآموز و دانشجو در اکثر خانوادهها هستند و به خاطر آگاهی از شرایط زمان، دیگر فریب ظاهرسازیها را نمیخورند.
وی فراهم کردن زمینههای تحصیل برای فرزندان خانوادههای کم بضاعت را یکی دیگر از آرمانهای انقلاب اسلامی دانست و همچنین با اشاره به رشد علمی وتحصیلی خانمها، حتی در المپیادها و کنکورها، گفت: همه این موارد نشان از پویایی جامعه و حرکت آن به سوی قلههای افتخار است.
هاشمی رفسنجانی با بیان امتیازات یک جامعه باسواد، گفت: جامعه باسواد کورکورانه رأی نمیدهد و نمیگذارد منطق و استدلال در هیاهو و غوغاسالاری گم شود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دربخش دیگری از سخنان خویش به شرایط نا امن کشورهای افغانستان، عراق، سوریه و یمن اشاره کرد و گفت: کسانی که امروز خواب تجزیه برای کشورهای اسلامی را میبینند، اوایل انقلاب برای تجزیه ایران هم نقشه داشتند که حضور همه جانبه مردم و رهبریهای امام تمام توطئههای آنان را خنثی کرد.
در ابتدای این مراسم، آقای مهدی شریفی، مدرس و مؤلف به عنوان مجری ـ سرکار خانم رکنی، خواهر شهید و نماینده خانواده های ایثارگران و بانوان ـ دکتر موحدی زاده، برادر شهید و جانباز و نماینده رزمندگان هشت سال دفاع مقدس ـ سرکار خانم سلجوقی، مشاور استاندار و مدیر کل دفتر امور زنان و خانواده استانداری استان خراسان رضوی ـ دکتر فتوحی، عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی و نماینده دانشگاهیان ـ دکتر اسلام دوست، نماینده هنرمندان در حوزه موسیقی ـ آقای جوادی حصار، نماینده روزنامه نگاران و خبرنگاران و کمال الدین غراب، نماینده هنرمندان در حوزه تئاتر و سینما هر یک به طور جداگانه ضمن ارائه گزارشی از حوزههای فعالیت خویش، به بیان دیدگاههای خود درباره مسائل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، دینی و ارزشی پرداختند.
دیدگاه تان را بنویسید