کد خبر: 341450
تاریخ انتشار :

تهدید قانگذاران انگلیسی به "استیضاح" بلر

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، قانونگذاران انگلیسی تلاش برای جلب حمایت از طرح پرسش و پاسخ علیه تونی بلر، نخست‌وزیر و رهبر سابق حزب کارگر انگلیس را آغاز کرده‌اند. پس از گذشت هفت سال، مسوول پرونده تحقیقات درباره نقش انگلیس در عراق نهایتا چهارشنبه یافته‌های خود را در قالب یک گزارش با دو میلیون و 600 هزار کلمه اعلام می‌کند.

یک گروه فراحزبی در نظر دارد تا از یک مکانیزم پارلمانی قدیمی برای محاکمه تونی بلر در وست مینستر (محل برگزاری جلسات مجلس عوام و مجلس اعیان بریتانیا) استفاده کند. آنها می‌گویند، بلر باید درباره این ادعا که مجلس عوام را بر سر جنگ عراق فریب داده، توضیح دهد؛ اقدامی فریبکارانه که به بهای کشته شدن 179 نظامی انگلیسی تمام شد. قانونگذاران معتقدند که این رهبر سابق حزب کارگر باید به اتهام نقض وظایف قانونی‌اش به عنوان نخست‌وزیر مورد پرسش قرار بگیرد.

‌اختیار "استیضاح" یا به عبارتی پرسش از یک مقام سابق انگلیسی از سال 1806 تاکنون مورد استفاده قرار نگرفته است. آخرین بار یکی از وزرای محافظه‌کار به نام لرد ملویل به اتهام سوء مدیریت منابع مالی از سوی مجلس عوام مورد پرسش قرار گرفت و نهایتا تبرئه شد.

بلر پیش از حمله 2003 به عراق ادعاهایی درباره سلاح‌های کشتار جمعی صدام مطرح کرد که با یافته‌های اطلاعاتی انگلیس مغایرت داشت. انتظار می‌رود که در گزارش چیلکات به شدت از نخست‌وزیر پیشین انگلیس انتقاد شود.

یکی از اعضای وست ‌مینستر گفت: استیضاح در ذهن ماست اما لازم است که ابتدا گزارش را ببینیم. قطعا این احساس وجود دارد که بلر باید به صورت مناسب مسوول اقدامات خودش و آنچه باعث جنگ فاجعه‌بار شد، قرار بگیرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، یکی از نکات کلیدی در این پرونده بررسی مبنای حقوقی برای ورود به جنگ عراق در سال 2003 است. بسیاری از شهروندان انگلیسی بر این باورند که تونی بلر افکار عمومی را در این باره منحرف کرده است. این در حالی است که بلر این اتهام را رد می‌کند. تهیه این گزارش به سرپرستی "جان چیلکات" که در آن هر فردی که با اتهامات جدی مواجه است اجازه دارد پیش از انتشار گزارش نسخه‌ای از آن را مطالعه و دفاعیه خود را آماده کند، هفت سال طول کشیده است.

جزئیات این پرونده علیه بلر بر یک سری نشست‌های محرمانه از جمله نشستی با جورج بوش، رئیس جمهوری وقت آمریکا در کاخ سفید متمرکز است که در آن بلر گفته بدون توجه به اینکه ثابت شود صدام تسلیحات کشتار جمعی دارد یا خیر، درباره مساله حمله به عراق یک توافق صورت گرفته است.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها