داوری:
اگر احمدی نژاد پرونده از وزارت اطلاعات خارج کرده چرا علیه او اعلام جرم نمی کنند؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، عبدالرضا داوری از چهرههای نزدیک به محمود احمدی نژاد است. کسی که این روزها نقش سخنگوی رئیس جمهور سابق ایران را بازی میکند و سعی دارد در هر گفتوگویی و یا نوشتاری از احمدی نژاد دفاع کند.
"مشاور وزیر کشور، رئیس مرکز مطالعات راهبردی و آموزش وزارت کشور، رئیس صندوق بازنشستگی مس و مدیرمسئول روزنامه شهروند" مسؤولیت های او در دولت احمدی نژاد بود. داوری به ماجرای فیشهای حقوقی در دولت روحانی و حواشی دولت احمدی نژاد به ویژه ماجرای برکناری مصلحی وزیر اطلاعات دولت دهم اشاره کرد.
متن کامل گفتوگو را بخوانید:
- این روزها سوالات متعددی در مورد فیشهای حقوقی مطرح است. ارزیابی شما به عنوان یکی از نیروهای نزدیک به رئیس جمهور سابق چیست؟
از همان روز اولی که دولت روحانی سرکارآمد بسیاری از مدیران ایشان بعد از سال 84 افق روشنی را برای خود نمیدیدند و تصور نمیکردند بتوانند به دولت برگردند. به خاطر همین این مدیران فعالیتهای خود را در بخش خصوصی و در سطح داخلی و بین المللی دنبال کردند و حتی خانوادههای خود را به خارج فرستادند. بعد از 9 دی سال 88 کسی فکر نمیکرد جریان آقای هاشمی بازهم بتواند به قدرت برسد و بعد که به قدرت رسید این دغدغه در ذهن مدیران این جریان ایجاد شد که شاید این دولت تداوم نداشته باشد و 4 سال بیشتر ادامه پیدا نکند به خاطر همین سعی کردند از این فضا حداکثر استفاده را کنند.
فیشهای حقوقی حتما در پشت سرش بخشی از آیین نامه و مستندهای قانونی تنظیم شده است. کسانی که با روند کارهای دولتی آشنا هستند به خوبی میدانند که منابع دولتی نه در فیشهای حقوقی و در قراردادها، پیمانکاریها و پروژههاست. اگر وضع حقوقها این چنین است واقعا باید در مورد وضعیت پیمانکاری در این دولت به صورت جدی مورد بررسی قرار بگیرد. اصل منابع به مسیر خاص هدایت میشود تا مدیرانی که تلقی آنها این است که 4 سال بیشتر نیستند، بهترین استفاده را داشته باشند.
-برخی درباره حسین فریدون صحبت می کنند.ایشان یک نقش حقوقی در دولت دارند و یک نقش حقیقی. حسین فریدون طبعا به عنوان دستیار رئیس جمهور حداکثر میتوانسته است نظارت رئیس جمهور را ابلاغ کند ولی نقش حقیقی ایشان به دلیل قرابت و نزدیکی به ایشان به روحانی طبیعی است که مدیران کشور نظر او را به عنوان نظر رئیس جمهور تلقی کنند. به نظرم جوابیه ایشان در مورد نقش نداشتن درماجرای بانک رفاه قابل پذیرش نیست. ایشان بر اساس ساختاری نقشی در بانک رفاه ندارد و اعضای هیات مدیره رئیس بانک را انتخاب میکنند اما اعضای هیات مدیره نمیتوانستند برخلاف نظر حسین فریدون عمل کنند. یعنی شما بر این باور هستید که ایشان از جایگاه خود سواستفاده میکنند؟ بحث سواستفاده نیست. وقتی آقای روحانی به فریدون جایگاهی میدهد که در همه جلسات حضور داشته باشند و در کنار دست رئیس جمهور بنشیند، ایشان به دلیل این همجواری قدرتی پیدا میکند کسی توان مقابله با آن راندارد. تمام مدیران کشور، وزرا، هیات مدیره بانکها و ... همیشه ایشان را کنارروحانی دیدند واین باعث میشود جایگاه خاصی برای او تعریف کنند. او امر و نهی خودرا به واسطه این جایگاه پیش می برد
- برخی به بهانه این ماجرا بر روی نام برادر رییس جمهور تاکید می کنند که این تلقی را ایجاد می کند که نوعی شبیه سازی با آقای مشایی ایجاد شود.
نه، اصلا این قیاس درست نیست. در مورد نقش مشایی در دولت گذشته اغراق شده است. در بسیاری از موارد خود من شاهد بودم که در انتصابها و بسیاری از تصمیمات، نظر مشایی در دولت تامین نمیشد. این یک فضا سازی بزرگ است. مشایی اصلا چنین نفوذی را در دولت سابق نداشت.
- ولی آقای مشایی تاثیر زیادی بر روی احمدی نژاد داشت. رئیس جمهور سابق در روز ثبت نام مشایی گفت" مشایی یعنی احمدی نژاد و احمدی نژاد یعنی مشایی".
نه این یک حرف مقطعی بود. این تعبیر نگاه به آینده داشت نه نگاه به حال و گذشته. به طور مثال به شما عرض کنم در ماجرای خانه سینما آقای مشایی دوسال با وزیر ارشاد مذاکره کرد تا مشکل حل شود ولی آقای شمقدری به عنوان معاونت سینمایی با این مسئله موافقت نکرد. تصویری که از مشایی در جامعه شکل گرفته بود مبتنی بر واقعیت نبود. ایشان به عنوان رئیس دفتر اختیاراتی داشت که در حوزه این اختیارات هم بسیار قوی عمل میکرد اما خارج از این حوزه عمل نمیکرد و اختیاری نداشت.
- در ماجرای برکناری آقای مصلحی اما گویا آقای مشایی نقش مهمی داشتند؟ گویا وزیر اطلاعات وقت به دلیل برکناری معاون خود که نزدیک به مشایی بود مورد قهر احمدی نژاد قرار گرفت.
بحث برکناری آن فرد در درجه دوم قرار دارد. در اصل بحث تمرد وزیر اطلاعات از دستور رئیس جمهور بود. آقای مصلحی یکی از معاونین خود را برکنار کرد و احمدی نژاد اعلام کرد با این تغییر مخالف است اما مصلحی تمرد کرد و دستور رئیس جمهور را قبول نکرد. آقای احمدی نژاد به ایشان گفت شما اهل تمرد هستید و چون من باید در پیشگاه مردم پاسخگو باشم نمیتوانم با شما کار کنم. وزارت اطلاعات با وزارت تعاون یا ورزش فرق میکند و بر همه شئونات جامعه تسلط دارد و در تصمیم سازیها و تصمیمگیریها ذی نفوذ است به خاطر همین احمدی نژاد بر روی این وزارت حساس بود.
- در آن زمان بحث خروج پروندهها از وزارت اطلاعات توسط آقای احمدی نژاد مطرح شد.
من از شما سوالی دارم. مگر خروج پروندههای سری از وزارت اطلاعات جرم نیست؟ الان که دولت دست آقای روحانی است چرا وزیر اطلاعات علیه آقای احمدی نژاد به دلیل خروج پرونده ها اعلام جرم نمیکند؟ نمیکنند چون اتفاقی نیفتاده است. اگر یک برگ از اسناد وزارت اطلاعات از این وزارتخانه خارج شده باشد آقای علوی مکلف است اقدام و شکایت کند و در غیر این صورت باید در مورد عملکردش پاسخگو باشد.
- به سفرهای استانی فعلی احمدی نژاد برسیم. این سفرها مقدمه حضور ایشان در انتخابات سال آینده است؟
بینید آقای احمدی نژاد سفر استانی نمیروند. سفراستانی تعریف خود را دارد. اتفاقی که الان در حال اتفاق است دیدارهای مردمی است که از جنس سفرهای استانی نیست. در شهرهای مختلف حجم زیادی دعوت از احمدی نژاد صورت گرفته است. ایشان حدود 500 دعوت رسمی از شهرهای مختلف دارند. او شخصیت محبوبی است و مردم و هیاتهای مختلف برای مراسم خود از احمدی نژاد دعوت میکنند. احمدی نژاد اگر بنای حضور در انتخابات را داشته باشد این قدر شجاعت، صداقت و جسارت دارد که صریح به مردم بگوید که برای تغییر در کشور در انتخابات ریاست جمهوری حضور پیدا خواهد کرد. او اهل این نیست که خود را پشت سر برنامهها و یا سخنرانیها پنهان کند.
- این مسئله به خاطر این مطرح میشود که آقای احمدی نژاد سه سال تقریبا سکوت کردند اما در سال آخر دولت شروع به سخنرانی کردند.
احمدی نژاد هنوز از فضای سکوت مدنظر شما خارج نشده است. درست است که حجم برنامهها در سالهای گذشته به این اندازه نبود اما ایشان در سال 92 هم برنامه داشت. نوع صحبتهای او سیاسی نیست و تمام مباحث او پیرامون انقلاب اسلامی و مبانی نظری آن است. او هیچ پاسخی به تهمتهایی که در این سالها به او زده شده است را نداده است. روند سکوت او ادامه دارد.
- البته یک بار آقای روحانی را به مناظره دعوت کردند.
بله، این کار طبیعی بود. آقای روحانی در ماجرای گزارش 100 روز خود مباحثی را مطرح کردند که احمدی نژاد مجبور شد برای دفاع از دولت و همکارانش در دولت دهم و نهم اقای روحانی را به مناظره دعوت کند و بگوید آمارهای ارائه شده مبتنی بر واقعیت نبود. احمدی نژاد تنها رئیس جمهوری بود که بعد از پیروزی روحانی به مجمع تشخیص رفت و به روحانی تبریک گفت.
- بحث رد صلاحیت احمدی نژاد در این روزها مطرح است. آیا او پالسی و یا نشانهای در این مورد دریافت کرده است؟
اصلا. موضوع رد صلاحیت احمدی نژاد تنها یک شایعه سازی سیاسی است. اگر حسن روحانی تایید صلاحیت میشود یقیننا بدانید احمدی نژاد به طریق اولی صلاحیتش تایید میشود. این بحث برای برهم زدن فضای سیاسی کشور است و میخواهند با این مسیر جلوی احمدی نژاد را بگیرند.
باید بگویم تنها کسی که میتواند روحانی را شکست دهد احمدی نژاد است. او اگر نیاید روحانی قطعا رییس جمهور 8 ساله خواهد بود.
دیدگاه تان را بنویسید