پاسخ و پرسش در صحن علني درباره هزینههای طرح تحول سلامت
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
وی افزود: چرا قانون برنامهی پنج سالهی پنجم را اجرا نمیکنید؟ موضوعی مانند طرح تحول را مطرح میکنیم که حتی یک بند هم قانون ندارد.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس ادامه داد: به جای اجرای نظام پزشک خانواده و ارجاع در سال ۹۱ تعرفه جراحی ۲۳ درصد افزایش داشته، در سال ۹۲ ، ۱۸.۹ درصد هم به آن اضافه شده است. در سال ۹۳ هم ۱۲۰ درصد تعرفه جراحی را افزایش دادهاند. کجای این کار صیانت از حقوق بیمه شده است؟
مصری با بیان این که ۴۰ میلیون نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند گفت: چرا هزینه هتلینگ بیمارستانها تا ۱۸۰ درصد رشد داشته است و در مجموع هم ۵۷۱ درصد ما شاهد افزایش هتلینگ هستیم.
وی خطاب به وزیر کار گفت: شما از جیب دیگران خرج تراشی کردهاید به چه مناسبت؟ چرا حرف از کنترل تورم میزنید در حالی که در سال ۹۳ تعرفه جراحی را افزایش دادهاید؟
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس با تاکید بر این که طرح تحول یعنی چند برابر کردن پرداختها اظهار کرد: تامین اجتماعی متعلق کارگران، قالیبافان، کارگران روز مزد و ... است. اما یک ریال هم به آنها ندادهاید. شما کمر تامین اجتماعی را میشکنید و تامین اجتماعی با چالش مالی مواجه خواهد شد.
وی افزود: شما حق تعرض به حقالناس را ندارید . تامین اجتماعی حقالناس بوده و متعلق به مردم است. چه حقی داشتید که دستمزد پزشک جراح را علاوه بر افزایش اولیه دو برابر هم افزایش دهید؟
این نماینده مجلس با بیان اینکه من اگر وزیر بودم تعرض به منابع تامین اجتماعی را خیانت به جامعه کارگری میدانستم گفت: قانون دیوان محاسبات در این زمینه وجود دارد که میگوید اول تامین اعتبار شود بعد هزینه کنید. چرا قانون برنامه پنجم که راه را مشخص کرده است اجرایی نمیکنید؟ چرا نظام پزشک خانواده اجرا نشده است؟
وی خطاب به وزیر اظهار کرد: میگویید زیر میزی را رو میزی کردهاید. آیا این شد طرح تحول؟ تورم ۱۰ و یا ۱۵ درصد بیشتر نبوده چرا تعرفهها را افزایش دادهاید؟
علی ربیعی در ابتدای سخنان خود با اشاره به آماری که مرضیه وحیددستجردی وزیر بهداشت دولت قبل به مجلس ارائه داده بود گفت: نرم پرداخت هزینه های مردم دنیا از جیب خودشان 18 درصد و این آمار در ایران 54 درصد است. فقط کشور پاکستان در منطقه بیشتر از ایران نیست. طبق اعلام ایشان 8/16 درصد از مردم هیچگونه بیمه پایه ای نداشتند و هر سال حدود 5/7 درصد از مردم به علت ابتلاء به بیماری های صعب العلاج به زیر خط فقر می روند.
او ادامه داد: در این میان طرح تحول سلامت به عنوان یک راهکار برای ارتقای سلامت طرحی بود که دولت آغاز کرد. ما در بحرانی ترین شرایط وارد کار شدیم و توانستیم میزانی از رضایت اجتماعی را به دست بیاوریم. ما در وزارت رفاه تلاش کردیم به کاهش میزان سهم پرداختی مردم را اعمال کنیم و این مبلغ را در بیمارستان های خودمان به نزدیک صفر و در سایر بیمارستان ها به 10 درصد برسانیم.
دیدگاه تان را بنویسید