منتجب نیا:دانشجو زبان ملت است نمی توان او را ساکت کرد
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
وی با بیان اینکه دانشجو به حکم جوان بودن مجموعهای از انرژیهاست و هیجان، نشاط، شادمانی و تحرک لازمه ذاتی این قشر است، افزود: دانشجو به حکم تحصیل اهل مطالعه، آموزش و پژوهش است و عقل، شعور، ادارک و فهم در او رشد می کند و براین اساس اگر دانشجو را مصداق تبلور پویایی و تجلی عقل و درک جامعه عنوان کنیم، سخنی به گزاف نگفتهایم.
مشاور رئیس دولت اصلاحات با تاکید بر اینکه دانشجو نبض حرکت و قلب جامعه است، گفت: سلامت دانشگاه منوط به حرکت سریع و متوازن است و اگر فاقد این پویایی و حرکت باشد عملا جامعه حیات ندارد. اگر دانشگاه آزاد نباشد و با آزادی و آگاهی دست به انتخاب نزند، محدودیت و سانسور بر فضای آن حاکم شود و از اختیار، آزادگی و آگاهی خود استفاده نکند، زنده نیست و در پی آن جامعه زنده نخواهد بود، به همین جهت نبض حرکت جامعه به دست دانشگاه و دانشجو است.
وی شاغول سلامت جامعه و حتی عدم سلامت جامعه را دانشگاه دانست؛ چراکه می تواند در مقابل کجیها و اعوجاج ها بایستد .
منتجب نیا با بیان اینکه متاسفانه دانشگاه را دست کم گرفتهایم و حتی برخی افراد آن را پدیدهای منفی قلمداد میکنند، عنوان کرد: دانشگاه سرشار از پتانسیل است. امام راحل دانشگاه را مبداء همه تحولات، و مقدرات کشور را به دست دانشگاهیان میدانستند، چراکه پزشکان، اساتید و تحصیل کردههای کشور از همین دانشگاهها بیرون میآیند و سرنوشت کشور به دست آنها رقم میخورد.
وی با تاکید بر اینکه اصلاح دانشگاه اصلاح جامعه را در پی دارد ،گفت: این باور امام راحل بود؛ شخصیتی که انقلاب را رهبری، و نظام را پایهگذاری و دانشگاه را از چنگال رژیم ستمشاهی خارج کرد، گفت: امروز دانشجو منشاء تحولات، تحرکات و امید امام و ملت است. نمیتوان چشم و گوش ملت را نابینا و ناشنوا کرد و زبان آنها را بست. دانشجو زبان ملت است و نمیتوان آن را ساکت کرد.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی انتقاد، اعتراض و فریاد را حق دانشجو دانست و با تاکید براینکه فریاد دانشجو فریاد ملت است، گفت: دانشجویان باید خود را برای انتقادات، فریاد زدنها، گرفتن مچ متخلفان و اختلاسگران و دزدان بیتالمال آماده کنند. هشت سال دانشجو ساکت شد، انجمنها و فعالیت دانشجویی به تعطیلی کشیده شد و حاصل آن بروز تخلفات و اختلاسهای کلان شد. قطعا اگر جامعه دانشگاهی و دانشجویان ساکت نمیشدند و اجتماع، انتقاد و اعتراض آنها امکان شنیده شدن داشت نوبت و فضا برای دزدان بیتالمال و اختلاسهای سه هزار میلیاردی باز نمیشد.
وی اظهار کرد: طی هشت سال اموال مردم به تاراج رفت. بیان این موارد گسترده است و این رشته سر دراز دارد و به سادگی نمیتوان آنرا عنوان کرد، اما همه آن شرایط به واسطه ساکت کردن دانشجویان به وجود آمد چراکه اجازه انتقادی به اساتید و دانشجویان داده نشد بلکه صرفا فضا برای دانشجویان و اساتیدی باز شد که سر تسلیم فرود آوردند و زبان به تملق باز کردند.
منتجب نیا با بیان اینکه در غیاب دانشجویان بابک زنجانیها و دیگران رشد کردند، تاکید کرد: دانشجو مبداء همه تحولات است. اگر انقلاب به پیروزی رسید، اگر در هشت سال دفاع مقدس تمام سرزمین حفاظت شد به دلیل حضور حماسی دانشگاهیان در عرصه بود و اگر در دوم خرداد 76 و 24 خرداد 92 حماسه آفریده شد همه حاصل حضور و تلاش دانشگاهیان بود.
وی گفت: طی هشت سال فضای دانشگاه امنیتی و پلیسی شد، دانشجویان ستارهدار شدند و به کمیته انضباطی رفتند، اما از پای ننشستند و خرداد 92 را رقم زدند و با حضور خود یکی از فرزندان ملت؛ شخصیتی والا، حقوقدان و وارسته را به در کرسی صدارت کشور و ریاست جمهوری نشاندند و باز هم باید در صحنه حاضر شوند.
قائم مقام حزب اعتماد ملی با تاکید بر اینکه سال آینده باید حماسه 76 و 92 تکمیل شود و زمام امر به دست حسن روحانی سپرده شود و جنبشهای دانشجو در این راستا رسالتی بزرگ دارند، افزود: رسالت دانشجویان تحولآفرینی است و نباید در این مسیر بترسند. هشت سال سانسور سیاسی و خفقان را ایستادگی کردند و نهراسیدند و به وظیفه خود عمل کردند و قطعا این مسیر را ادامه خواهند داد.
وی خطاب به مسئولان کشور گفت: مسئولانی که در امر دانشگاه و دانشجویان، وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی تصمیم سازی میکنند باید دانشجویان را بشناسند و منزلت و شان آنها را درک کنند. دانشجویان پتانسیل و آیینه تمام نمای رشد و تعالی یک ملت هستند و باید به آنها احترام کرد.
منتجب نیا با تاکید بر اینکه برای کرامت و جایگاه دانشجویان باید اندیشید، گفت: خطاب به افرادی که تصور میکنند با محدودیت و سانسور میتوانند بر دانشگاه حاکمیت داشته باشند، میگویم قطعا با این تصور به جایی نخواهید رسید و در اشتباه هستید. تفکر دانشجو را نمیتوان با محدودیت باز داشت.
دیدگاه تان را بنویسید