صحبت هاي مخالفان برنامه ششم توسعه در صحن علني مجلس
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
وی ادامه داد: برنامه ششمی که در کمیسیون تلفیق تدوین شده از لحاظ شکلی و محتوایی دارای ایراد است.
عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به مشکلات شکلی برنامه ششم توسعه تصریح کرد: به دلیل برداشت حقوقی، دولت یازدهم حاضر نشد، برنامه توسعه را به مجلس ارائه دهد و پارلمان ناچار شد به جای دولت برنامهنویسی کند که قطعا تبعات زیادی برای کشور و ساختار سیاسی آن خواهد داشت.
وکیلی افزود: نمایندگان در انتخابات از ضرورت قانوننویسی برنامه محور صحبت کردند اما اکنون این اتفاق نیفتاده و مجلس برنامه 35 بندی را تبدیل به برنامهای 180 مادهای کرده است.
وی با بیان اینکه دولت به برنامهای که مجلس نوشته قطعا کمتر از 30 درصد تمکین میکند، تصریح کرد: اشکال دوم شکلی این برنامه این است که گویا دولت برنامه را بودجه سالیانه اشتباه گرفته است.
نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر اینکه برنامه توسعه که در مجلس تصویب میشود، ریلگذاری حرکت کشور است، گفت: برنامه ششم مفهوم توسعه و اسناد بالادستی را در خود ندارد.
وکیلی ادامه داد: دولت باید بگوید نسبت برنامه ششم با سند چشمانداز افق 1404 چیست و اینکه چرا در برنامه سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغی رهبری در آن گنجانده نشده است.
وی با تاکید بر اینکه بخش مهمی از سیاستهای مورد توجه رهبری در برنامه ششم مورد غفلت قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: بارها شعار کوچکسازی دولت سر داده شده اما در برنامه ششم این سیاست دیده نمیشود و شاهد فربهتر شدن دولت هستیم.
عضو هیئت رئیسه مجلس ادامه داد: در برنامه ششم شاهد کاهش تصدیگری دولت در امور نیستیم. روح این برنامه تقویت تصدیگری دولت و بیتوجهی به بخش خصوصی است.
وکیلی تصریح کرد: در برنامه ششم بحثهای دانشبنیان مورد توجه قرار نگرفته است.
وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت هدفمندسازی یارانهها در جهت تولید که سیاستش متناظر بر صرفهجویی در منابع کشور بود، به خوبی در این برنامه دیده نشده است.
عضو هیئت رئیسه مجلس افزود: سالیانه 585 هزار میلیارد تومان بار مالی برای دولت تعریف شده که سالی 100 هزار میلیارد تومان بر بار مالی بودجه کشور اضافه میکند.
وکیلی با بیان اینکه چشمانداز کشور در این برنامه کارمند محور است، تصریح کرد: در این برنامه باید بیشتر بحث منابع کشور را به صورت حقوق پرداخت کنیم.
وی با بیان اینکه برای توسعه کشور هیچ علامتی در برنامه ششم وجود ندارد، خاطرنشان کرد: به لحاظ محتوایی نیز این برنامه فاقد انسجام است.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: برآیند برنامه اقدام توسعهای را نشان نمیدهد و این برنامه بیشتر احکام مورد نیاز دستگاههای اجرایی است.
وکیلی با اعلام اینکه برنامه ششم دارای اولویتهای مختلفی است، گفت: در برنامهنویسی باید 4 یا 5 اولویت را تعریف کرد و سپس سایر مواد را بر اساس آن اولویتها تنظیم کرد.
وی تصریح کرد: با برنامهای که در کمیسیون تلفیق تدوین شده راه گم میشود و دستگاههای اجرایی گرفتار روزمرگی میشوند و اعدادی که در برنامه ذکر شده با تجربه گذشته مشخص است که برای اجرایی شدن نوشته نشده است.
عضو هیئت رئیسه مجلس با تاکید بر اینکه نباید برنامهای نوشته شود که روحیه تمرد از قانون ایجاد کند، گفت: برنامههای نوشته شده گذشته کمتر از 25 درصد محقق شده است و نباید اکنون هم برنامهای نوشته شود که دولت خود را متعهد به اجرای آن نداند.
وکیلی بیان کرد: نباید برنامهای نوشته شود که دستگاههای اجرایی، برنامههای سالیانه خود را با برنامه توسعه کشور انطباق ندهند و امکان نظارت مجلس بر برنامه وجود نداشته باشد.
مؤلفههای اجرایی اقتصاد مقاومتی در برنامه ششم توسعه رعایت نشده است حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز(یکشنبه، 28 آذر) خانه ملت در مخالفت با کلیات لایحه برنامه ششم توسعه در سخنانی، گفت: در 38 سال گذشته قانون برنامه اصلا اجرایی نشده است، اگر اجرا میشد، شاهد محرومیت شهرها و استانهایی مانند سیستان و بلوچستان نبودهایم.
وی با بیان اینکه در نگارش قانون برنامه باید توان علمی و اقتصادی کشور را پیشبینی کنیم، افزود: متأسفانه در برنامههای گذشته، ایدهآلها را در برنامهنویسی مبنا قرار دادهایم، به طوریکه در مجلس 110 ماده اضافه کردهایم که 500 هزار میلیارد تومان هزینهها را برای دولت اضافه کرده است، با این شرایط هم شاهد رشد 8 درصدی اقتصاد هستیم.
نماینده مردم زاهدان در مجلس با تأکید بر اینکه باید مشکلات اساسی کشور را در قانون برنامه مدنظر قرار دهیم، گفت: بسیاری از مسائل در برنامه با واقعیتها همخوانی ندارد، در نگارش احکام منابع مالی در نظر گرفته نشده است که در این صورت در سال اول اجرای برنامه، روند آن کُند و در نهایت قفل میشود.
زاهدان اضافه کرد: هیچوقت منابع مالی در لوایح بودجه که یک پنجم قوانین برنامه است، منابع مالی پیشبینی نشده است که سرانجام با عملکرد منفی در اجرا، از سوی دولت مواجه بودهایم، بدون منابع مالی نمیتوانیم سهم روستائیان را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: ما فکر میکنیم که در برنامههای توسعه کشور پس از نگارش و تصویب، معجزهای اتفاق میافتد، برخی بندهای لایحه برنامه ششم توسعه نظیر وضعیت حضور داوطلبانه رزمندگان و کارکنان ارتش در جبههها باید مشخص شود.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس نهم با طرح این سؤال که آیا در این لایحه برنامه ششم توسعه، تواستهایم تکلیف بازنشستگان کشوری و لشکری را برطرف کنیم، اظهار کرد: آیا مشکلات فرهنگیان در این مصوبه مرتفع شده است؟ آیا به خیل عظیم بیکاران توجه شده است؟ در لایحه برنامه ششم، تعداد زیاد فارغالتحصیل دانشگاهی پیشبینی شده است، آیا کشور به این میزان فارغالتحصیل و دانشجو نیاز دارد؟
شهریاری اضافه کرد: چقدر توانستهایم برای استانهای غیر برخوردار اقدام مناسب و در شأن آنها انجام دهیم؟ سؤال این است که شورای نگهبان تا چه اندازه در این سالها به نظام بودجهریزی و واقعبینی آن توجه کرده است؟
وی با تأکید بر اینکه دولت میگوید بسیاری از مواد مصوبه مجلس درباره لایحه برنامه ششم توسعه را قبول ندارد، افزود: باید واقعبینانه تصمیم بگیریم و توقعاتی که اجرایی نیست و باعث تنش بین دولت و مجلس میشود، پرهیز کنیم، بهتر است این برنامه را با دولت هماهنگ کنیم تا دولتمردان بتوانند آن را اجرایی کنند.
نماینده مردم زاهدان در مجلس خاطرنشان کرد: با توجه به عهدشکنیهای آمریکا مشکلات و گرفتاریهای ما همچنان وجود دارد، باید به سمت اقتصاد مقاومتی پیش برویم، در این لایحه برنامه مؤلفههای اجرایی اقتصاد مقاومتی پیشبینی نشده است.
شهریاری تصریح کرد: من فکر میکنم که اگر قانون برنامه پنجم را یک سال دیگر تمدید کنیم، اتفاقی نمیافتد تا در این فرصت با همکاری دولت یک قانون جامع و واقعبینانه تصویب کنیم.
اذعان سخنگوی دولت به اجرایی نبودن برنامه ششم توسعهجلال میرزایی نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات لایحه برنامه ششم توسعه کل کشور، اظهار کرد: با در این برنامه ما با چیزی بهعنوان برنامه راهبردی مواجه نیستیم.
وی با بیان اینکه آنچه که ما در برنامه ششم توسعه میبینیم مسائل روزمره کشور است، گفت: بنده نمیدانم اشاره به اردو رفتن در یک برنامه راهبردی 5 ساله چه ضرورتی دارد.
میرزایی درباره نحوه تدوین و ارائه گزارش، خاطر نشان کرد: روز چهارشنبه 2 قسمت برنامه به نمایندگان جهت مطالعه ارائه شد اما وقتی نمایندگان امروز در صحن علنی حاظر شدند متوجه شدند که این گزارش 4 بخش دارد و تغییراتی که از روز چهارشنبه تا امروز انجام شده بیانگر این است که اگر زمان بررسی را به دو روز دیگر موکول کنیم شاهد تغییرات بیشتری خواهیم بود و همچنین این تغییرات بیانگر این است که خود اعضای کمیسیون تلفیق برنامه اطمینان و اجماعی نسبت به مصوباتشان ندارند.
نماینده مردم ایلام در مجلس با بیان اینکه نارساییهایی در مصوبات کمسیون تلفیق برنامه وجود دارد، گفت: در این کشور وقتی که میخواهیم مشکلات بیان کنیم، مشکلات را بیان میکنیم اما وقتی که میخواهیم برای حل مشکلات برنامه بنویسیم مسیر دیگری را پیش میگیریم و درگیر مسائل روزمره میشویم ما یاد نگرفته ایم که وقتی مشکلات را تدوین و جمعبندی میکنیم آنها را اولویت بندی کنیم و با توجه به کمبود منابع کدام یک از این مشکلات در اولویت است.
میرزایی ادامه داد: مروری بر مصوبات کمیسیون تلفیق بیانگر این است که بدون توجه به کمبود منابع تکالیفی برای دولت در نظر گرفته شده است که دولت قادر به انجام آنها نیست.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات کشور بیکاری است، تصریح کرد: ما رشد اقتصادی کشور ما اشتغال محور نبوده و سرمایه محور و تکنولوژی محور بوده است.
نماینده مردم ایلام در مجلس تصریح کرد: دقت کافی در تدوین این برنامه صورت نگرفته و دغدغه و نگاه جزئی نگر، محلینگر و منطقهای نگر باهث شده سیاستهای کلی و اهداف اصلی به حاشیه رانده شود و سیر تدوین برنامه به سمتی رفته که نه تنها سیاستهای سند چشم انداز بلکه سیاستهای اقتصاد مقاومتی در بندها و تبصرهها حاکم نباشد و تنها در قالب مفاهیم و به صورت شکلی در برخی از بندها از آنها نامی برده شود.
میرزایی با بیان اینکه یکی از مشکلات کشور تولید در کشور است، گفت: که نتیجه آن کمبود درآمد برای دولت و ادامه فقر در جامعه است اما ما شاهد هستیم که نگاه حاکم بر این برنامه توزیع محور است و نه تولید محور، باید تولیدی وجود داشته باشد تا ما دغدغه توزیع آن را داشته باشیم.
وی در پایان گفت: برنامهای که در ارتباط با راهبردهای اساسی آن بین دولت مجلس اجماعی نیست و بین نخبگان اجماع نظر وجود ندارد این برنامه چگونه قابل اجرا است. در جلسهای که امروز با آقای نوبخت داشتیم وی اشاره کرد که این برنامه قابلیت اجرایی ندارد. بنابراین ما چه عجله ای داریم کلیات برنامه را که قابلیت اجرا ندارد را تصویب کنیم.
لایحه برنامه ششم توسعه قابلیت اجرا نداردقاسم احمدی لاشکی نماینده مردم چالوس در مجلس شورای اسلامی صبح امروز (یکشنبه 28 آذرماه) در مخالفت با کلیات لایحه برنامه ششم توسعه کشور در صحن علنی مجلس گفت: امروز پس از هفت ماه شاهد آنیم که دولت و مجلس نتوانستند برنامهای را که مطابق با نیازهای روز کشور است به صحن بیاورند و بعضی موارد مطرح شده در این لایحه آرمانی و تخیلی است.
وی با بیان اینکه لایحه برنامه ششم ایرادات و مشکلات فراوانی دارد، اظهار کرد: پیشنهاد من این است که بودجه سال 96 کل کشور را مطابق با سیاستهای ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری تنظیم کنیم.
نماینده مردم چالوس در مجلس با بیان اینکه این لایحه با اصل 44 قانون اساسی مغایرت دارد، تصریح کرد: این موضوع باعث تحمیل بار سنگین مالی به دولت در حجم 585 هزار میلیارد تومان و بر هم زدن تراز مالی برنامه است.
احمدی لاشکی با بیان اینکه امروز مواد برنامه ششم توسط مجلس به 181 ماده افزایش یافته گفت: آیا این موضوع توان عملیاتی شدن و انطباق با سیاستهای اقتصاد مقاومتی را دارد.
وی با بیان اینکه در این لایحه به بازنشستگان و مشکلات آنان توجهی نشده است، اظهار کرد: رابطه این برنامه با تحقق اهدافی چون رشد اقتصادی، بهبود فضای کسب و کار و جذب سرمایه ایرانیان خارج از کشور چیست.
نماینده مردم چالوس در مجلس ادامه داد: در این برنامه توجه خوبی به تحقق کامل هدفمندسازی یارانهها، ارتقای سلامت اداری و اقتصادی، مبارزه با فساد، توسعه فنآوری دفاعی و کوچک سازی دولت نشده و این لایحه پاسخی برای بحران آب، رکود، بیکاری و ورشکستگی صندوقها ندارد.
احمدی لاشکی با بیان اینکه در هزینههای سال 95، 214 هزار میلیارد پیشبینی شده است، گفت: این میزان برای برنامه ششم 347 هزار میلیارد تومان است که براساس پیشنهاد دولت سالی 100 هزار میلیارد به آن اضافه خواهد شد و ما چطور میخواهیم به این رقم دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به موضوع رسیدگی به امور ایثارگران و خانوادههای شهدا اظهار کرد: عملا براساس این لایحه چیزی به دست خانوادههای شهدا و ایثارگران نخواهد رسید و ما نباید توقعاتی را که عملیاتی نیست، در مردم به وجود بیاوریم.
نماینده مردم چالوس خاطرنشان کرد: اجرای این برنامه باعث به وجود آمدن آشوبهای اجتماعی و اداری خواهد شد.
وی با اشاره به موضوع فرهنگ و معضلات مربوط به این حوزه گفت: در این برنامه چند بار واژه فرهنگ آمده است و به معضلات این حوزه اشاره شده است ما نباید با دست خودمان کار را سخت کنیم.
احمدی لاشکی با بیان اینکه طرح پزشک خانواده 5 سال است که به صورت آزمایشی تنها در دو استان کشور اجرا میشود، گفت: ما چگونه میخواهیم تا پایان برنامه ششم تمامی استانهای کشور را زیر پوشش این طرح ببریم.
وی با اشاره به مشکلات و معضلات زیستمحیطی در کشور تصریح کرد: براساس این برنامه قرار است همان بلایی که سر دریاچه ارومیه آمد بر سر دریاچه خزر بیاید که 50 نفر از بهترین کارشناسان محیط زیست در کشور نیز با این طرح مخالفت کردهاند.
نماینده مردم چالوس در پایان خواستار تدوین برنامهای شد که قابلیت اجرایی داشته باشد تا دولت و مجلس بتوانند، به قولی که به مردم میدهند، عمل کنند.
دیدگاه تان را بنویسید