کد خبر: 378204
تاریخ انتشار :

آغاز دوقطبی و مسیر پیچیده اصولگرایان تا انتخابات 96!

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) : ماه ها است که نواصولگرایان به دنبال وحدت و اتحاد هستند ولی هر زمانی که می گویند به این مهم نزدیک شده اند، اتفاقی رخ می دهد که از اساس این موضوع را نقش بر آب می کند. به گزارش نامه نیوز، در همین راستا همگان شاهد آن بودند که سران نواصولگرایان بارها در روزهای اخیر از تاریخ نشست ائتلافی خود سخن می گفتند و اعلام می کردند که در آینده تکلیف این جریان مشخص خواهد شد. اما در این بین برخی از طیف های محافظه کار که منابع خبری از ظهور آنها در عرصه سیاسی کشور خبر داده بودند، ناگهان اعلام موجودیت کردند و بازی نواصولگرایان را برهم زدند.

تشکلی که با نام مجمع مردمی نیروهای انقلاب وارد میدان شد تا به نظریه دوقطبی انقلابی و غیرانقلابی مهرتایید بزنند. اما این اعلام حضور به نوعی دست رد زدن به تشکل های دیگر اصولگراست. آنهایی که مدت هاست تلاش می کنند تا به یک سازوکار مشخص و معینی برای حضور در انتخابات برسند.

تغییر راهبرد

عدم حضورتشکل هایی مانند جامعتین،جبهه پیروان و احزاب وابسته به اصولگرایی و ازسویی دیگر سپردن ریاست آن به چهره های جدید بیانگر آن است که محافظه کاران به این نتیجه رسیدند تا مسیر خود را با حضور شخصیت های تازه عوض کرده و مسیر اشتباه گذشتگان خود را نروند. این اقدام به نوعی رد روش کار رهبران نواصولگرایان در این بازه زمانی بوده و گویی پیام شکست را به خوبی محافظه کاران دریافت کرده اند.

نقطه اشتراک یکتا و نوظهورها

نکته جالب ماجر ا اینجاست که تولد این جریان با رویکار آمدن جبهه یکتا بسیار شباهت داشت. یکتایی ها نیز با ادعای سازکار جدای از اصولگرایی ولی با اعتقاد به مبانی وارد میدان شدند و در همان مکان یعنی سرچشمه تهران اولین مجمع خود را برگزار کردند. آنها نیز در آستانه انتخابات سال 94 به میدان آمدند و به این خیال بودند که در کارزار دهم مجلس و خبرگان پنجم می توانند موفق و تاثیرگذار باشند ولی همگان دیدند که اینگونه اقدامات شتابزده که تنها با هدف صحنه آرایی صورت می گیرد، راهی به جایی نمی برد.

جمع دشمنان احمدی نژاد و مخالفان روحانی

با نگاهی اجمالی به افراد حاضر در این لیست متوجه می شویم که این چهره ها، آنهایی هستند که زمانی از نزدیک ترین افراد به احمدی نژاد بوده و بعد از آنکه رییس دولت نهم ودهم از آنها استفاده کرد و به سینه آنها دست رد زد، به مخالفت با وی پرداختند. برای مثال در میان این شخصیت ها، افرادی مانند چمران حضور دارند که از چهره های اصلی و تاثیرگذار برای به میدان فرستادن احمدی نژاد است ولی این روزها با وی زاویه گرفته است.

بدون شک این مجمع نه به احمدی نژاد علاقه ای دارند و نه می خواهند که روحانی برای بار دوم به ریاست جمهوری برسد. تمام افرادی که در این تشکل کنارهم جمع شده اند به نوعی ضربه خوردگان از دولت ها هستند و هرکدام جایگاه هایی در دولت های مختلف داشتند ولی در ادامه مسیر به دلیل عدم کارآیی لازم یا تفاوت دیدگاه و ایدئولوژی جدا شدند.

از سویی دیگر در تحلیلی گذرا از وضعیت شعارهایی که این جریان سر منشا فعالیت های خود قرار داده است خواهیم دریافت که آنها در تلاشند تا معنویات و شاخصه های انقلابی را به انحصار خود در بیاورند و به گونه ای پیش بروند که هرکس با آنها نبود از دایره خارج است. ولی فراموش نشود گذشته از جریان های مخالف اصولگرایی، هستند گروه های انقلابی و اصولگرایی که از شخصیت های حاضر در این مجمع دلخوشی نداشته یا تفکرات و ایدئولوژی آنها را قبول ندارند ولی هم از آنها بیشتر در مقوله ولایتپذیری راسخ بوده و هم نگران مقدسات و خطوط قرمز نظام هستند.

ائتلاف برای شکست!

این شعارها و ادعاها بدون شک در ادامه مسیر نه تنها کمکی به وحدت و ائتلاف میان اصولگرایان نمی کند، بلکه باعث شده تا ریشه داران جریان اصولگرایی با وجود چهره های لاردیکال از دایره وحدت دور شده و به راهی دیگر بروند.

البته نا گفته نماند که همواره دود این اقدامات اول به چشم آنانی می رود که به معنای واقعی به اصول و قواعد انقلاب پایبند و دلسوز منافع ملی و کشور هستند و آنها را به حاشیه می راند و نسبت به جامعه سرد می کند. همچنین بدنه اجتماعی که بدون شک سرمایه اصلی هر تشکل و گروه سیاسی است با شکست های تکراری طیف خود، دچار سرخوردگی شده و امکان دارد به طور کل از حضور در مشارکت های عمومی خودداری کند.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها