انتقاد معاون روحانی از شهرداری تهران: ما را به خیر تو امیدی نیست، شر مرسان!
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
ابوالفضل رضوی در نشست خبری امروز (دوشنبه) ضمن انتقاد از عدم همکاری شهرداری تهران در نصب بنرهای دومین نمایشگاه توانمندیهای روستاییان و عشایر، گفت: البته اگر دوستان ما برای نصب بنر به سراغ شهرداری رفتهاند کار اشتباهی کردهاند چرا که باید بگویم شهرداری تهران ما را به خیر تو امیدی نیست، شر مرسان. بهتر است که به جای کمک برای نصب بنر نمایشگاه روستاییان، شهرداری تهران به سراغ دستاندازی روستاهای کن سولقان و لواسانات نرود.
به گزارش نامه نیوز، وی در تشریح توضیحات دومین نمایشگاه توانمندیهای روستاییان و عشایر، گفت: یکی از مهمترین جایگاههای توسعه کشور و بزرگترین سرمایههای توسعه کشور روستاییان و عشایر هستند. بیش از 50 درصد زمینهای حاصلخیز کشور که تولید ثروت ملی میکنند در اختیار روستاییان و عشایر قرار دارد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور ادامه داد: بر اساس سرشماری سال 1390 ،جمعیت فعال روستایی و عشایری کشور 28.6 درصد است، در حقیقت بیش از 21 میلیون نفر از جمعیت کشور را روستاییان و عشایر تشکیل میدهد.
وی تاکید کرد: اگر نظام برنامهریزی کشور نظامی همسونگر و عادلانه و عالمانه بود امروز بسیاری از مشکلاتی که برای اقتصاد و فرهنگ کشور وجود دارد به وقوع نمیپیوست. حاشیهنشینی در شهرها امروز از معضلات بزرگی محسوب میشود که متاسفانه روز به روز بر آن افزوده میشود و متاسفانه مورد غفلت قرار گرفته است. حاشیهنشینی معلول سیاستهای اشتباه برنامهریزی کشور است.
رضوی با اشاره به اینکه هیچ یک از شهروندان کشور علاقهمند به مهاجرت از زادگاه آباد و اجدادی خود نیستند، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی مشکلات کالبدی روستاییان برای اولین بار مورد شناسایی قرار گرفت و در راس آنها گامهای موثری برداشته شد به طوریکه در ساخت راههای روستایی، برقرسانی، گازرسانی و تامین آب شرب گامهای موثری برداشته شد اما برای مثال در حوزه برق تنها به روشنایی مردم توجه شد در حالیکه روستاییان نیازمند برق صنعتی نیز هستند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به اینکه امروز حدود 32 هزار روستا در سراسر کشور از نعمت آب شرب لولهکشی بهرهمند شدهاند، افزود: اما متاسفانه جمعیت روستایی و عشایری کاهش یافته چرا که به مهمترین مشکل آنها یعنی اشتغال توجه نکردهایم. این بیتوجهی یا کمتوجهی مهمترین عامل مهاجرت روستاییان و عشایر از زادگاهشان است.
وی افزود: در شرایطی این مهاجرت اتفاق میافتد که در مقابل چشم روستاییان یک سراب تشکیل میشود و هنگامی که به حاشیه شهر میآیند متوجه میشوند که سرابی بیش نبوده در حالیکه روستاییان مردمانی کم مصرف، پرکار و پرتلاش هستند که پس از مهاجرت و حاشیهنشینی به جمعیتی کمکار و یا بیکار و بدون هیچ تولیدی تبدیل میشوند.
رضوی ادامه داد: در حالیکه در سال جاری بیش از 700 هزار شغل جدید ایجاد شد اما همچنان به دلیل حجم انبوه ورودی به بازار کار مشکل بیکاری در جامعه به قوت خود باقی است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در خصوص اهداف برگزاری دومین نمایشگاه توانمندیهای روستاییان و عشایر کشور، بیان کرد: ظرف دو سال گذشته برنامهریزی شد تا در قالب برگزاری این نمایشگاه استعدادهای انسانی و مکانی روستاییان و عشایر در کل کشور به معرض دید مردم قرار داده شود و مردم با تولیدات روستاییان آشنا شوند و بدانند که روستاییان تنها تولیدکننده گندم، برنج و میوه نیستند بلکه صنایع دستی و صنایع تبدیلی نیز به همت روستاییان و عشایر کشور ایجاد میشود.
وی شناخت از روستا و روستاییان کشور را یکی دیگر از اهداف این نمایشگاه خواند و افزود: در قالب برگزاری این نمایشگاه تلاش میکنیم به مردم نشان دهیم که این ظرفیت در کشور وجود دارد و باید از ظرفیت روستاییان استفاده کرد همچنین در قالب برگزاری این نمایشگاه مردم با فرهنگها و آداب و رسوم مختلفی که در روستاهای کشور وجود دارد آشنا خواهند شد و متوجه میشوند با این تنوع آداب و رسوم همه با کمال آرامش و امنیت در کنار یکدیگر زندگی میکنیم.
رضوی افزود: در حال حاضر به جز ایلام همه استانهای کشور در این نمایشگاه حضور خواهند داشت البته ایلام نیز برای حضور در نمایشگاه اعلام آمادگی کرده، همچنین 420 شهرستان از سراسر کشور در این نمایشگاه شرکت خواهند کرد و انواع تولیدات روستاییان و عشایر در این نمایشگاه عرضه خواهد شد. این نمایشگاه 15 الی 18 دی ماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار خواهد شد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید