کد خبر: 407533
تاریخ انتشار :

تحریم مذاکرات ممنوعیت تسلیحات هسته‌ای توسط آمریکا

تحریم مذاکرات ممنوعیت تسلیحات هسته‌ای توسط آمریکا
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پرچم آمريكا
نیویورک‌ تایمز در مقاله‌ای به قلم ریک گلَداِستون نوشت: کمیته‌ خلع سلاح سازمان ملل اولین پیش‌نویس معاهده‌ جهانی منع تسلیحات هسته‌ای را روز دوشنبه منتشر کرد.
به گزارش نامه نیوز، حامیان تصویب این معاهده‌ پیشنهادی می‌گویند: ارائه پیش‌نویس این پیمان، روند تکمیل متن اصلی آن را تسریع خواهد کرد و از این رو انتظار می‌رود، متن نهایی این معاهده تا اوایل ماه ژوئیه (اواسط تیرماه ۱۳۹۶) تکمیل و آماده شود.
نویسنده این مقاله افزود: قدرت‌های هسته‌ای، از جمله آمریکا،‌ مذاکرات مربوط به این معاهده را تحریم و اعلام کرده‌اند که اهداف این معاهده، ساده‌لوحانه و غیرقابل دستیابی است.
آمریکا تأکید دارد: به‌ویژه در زمانی که کره شمالی تهدید کرده است موشک‌های مسلح به کلاهک‌های هسته‌ای را به سوی دشمنانش پرتاب کند، امضای چنین معاهده‌ای به مصلحت نخواهد بود.
استدلال بازدارندگی هسته‌ای که قدرت‌های هسته‌ای جهانی، مانند آمریکا، به آن تمسک جسته‌اند، مانع ادامه‌ روند پویای مذاکرات در سازمان ملل برای دستیابی به معاهده‌ جهانی منع تسلیحات هسته‌ای نشده است. اولین دور این مذاکرات در ماه مارس برگزار شد و بیش از ۱۲۰ کشور جهان از آن حمایت می‌کنند.
نویسنده این مقاله در خاتمه خاطرنشان کرد: به‌ غیر از پنج عضو دائمی سازمان ملل که شامل آمریکا، انگلیس، چین، فرانسه و روسیه می‌شوند، هند، پاکستان، کره شمالی و اسراییل نیز تسلیحات هسته‌ای دارند. هیچ یک از اینها از مذاکرات در سازمان ملل برای دستیابی به پیمان جهانی منع سلاح‌های هسته‌ای حمایت نکرده‌اند، زیرا اگر چنین معاهده‌ای تصویب شود، آنگاه سازمان ملل سلاح‌های هسته‌ای را به‌طور کلی ممنوع اعلام خواهد کرد و این در حالی است که ۹ کشور قدرت‌ هسته‌ای یاد شده، به هیچ‌ وجه آماده‌ خلع سلاح هسته‌ای داوطلبانه نیستند.
این سند کشورهای دارنده تسلیحات هسته‌ای را ملزم می‌کند تا تحت هیچ شرایطی توسعه، تولید، دستیابی در اختیار داشتن یا انبار کردن تسلیحات هسته‌ای یا هرگونه چاشنی‌های انفجاری هسته‌ای را انجام ندهند یا در اختیار نداشته باشند.
کشورهای هسته‌ای هم‌چنین از در اختیار داشتن هرگونه تسلیحات هسته‌ای یا انتقال آنها به هر کشور یا ارگان یا شخص دیگری منع خواهند شد.
الیان گومز، سفیر کاستاریکا در سازمان ملل که رئیس کنفرانس تهیه‌کننده پیش‌نویس این معاهده بود در این‌باره گفت: این پیش‌نویس به احتمال زیاد مورد بازبینی قرار خواهد گرفت و یک سطح خوبی از همگرایی میان هیات‌های شرکت‌کننده وجود داشته است.
منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها