کد خبر: 419498
تاریخ انتشار :

مصطفی ایزدی:

گفت‌وگو با ابطحی و کرباسچی با هماهنگی مدیران ارشد سازمان بود/گرایش صداوسیما به اصلاح‌طلبان مقطعی است/به عملکرد صداوسیما اعتراض وجود دارد

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز ، ابطحی و کرباسچی در برنامه تیتر امشب؛ این خبری بود که اکثر رسانه‌ها دیروز بدان پرداختند. موضوع از این قرار بود که «تیتر امشب» شبکه خبر شنبه شب در برنامه‌ای با حضور سیدرضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست‌جمهوری و حسین کنعانی مقدم فعال سیاسی اصولگرا به بررسی کابینه دوازدهم پرداخت و در این ارتباط با دو تن از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب نیز به صورت تلفنی گفت‌وگو کرد. اینکه پس از چندین سال صداوسیما حتی به صورت تلفنی با اشخاصی مانند سیدمحمدعلی ابطحی معاون رئیس‌جمهور در دولت اصلاحات و غلامحسین کرباسچی شهردار اسبق تهران گفت‌وگو می‌کند، از سویی می‌تواند به دلیل تغییر رویکرد آنها نسبت به اصلاح‌طلبان و از سوی دیگر نیز شاید به دلیل در پیش بودن انتخاب کابینه دوازدهم و کاستن از حجم انتقادات از صداوسیما باشد. آنچه در این میان کاملا مشخص است، این است که این سازمان رویکرد خوشی نسبت به جریان اصلاحات ندارد و حضور چهره‌های اصلاح‌طلب در برنامه‌ای تلویزیونی مقطعی به نظر می‌رسد. در این راستا مصطفی ایزدی، کارشناس رسانه، با «آرمان»‌ گفت‌وگو کرده که در ادامه می‌خوانید.
صداوسیما شنبه شب در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر با دو تن از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب در ارتباط با کابینه گفت‌وگو کرد. به نظر شما پس از چند سال که اصلاح‌طلبان در صداوسیما جایی نداشتند، رویکرد این سازمان نسبت به اصلاح‌طلبان تغییر کرده یا این رویکرد مقطعی است؟
کاملا روشن است که رویکرد مسئولان صداو سیما به اصولگرایان نزدیک‌تر است و گاهی مدیران اصولگرای معتدل در راس آن بوده‌اند و گاهی مدیران دیگر آن را مدیریت کرده‌اند. البته باید توجه داشت که صداوسیما تنها بر اساس سیاست‌های رئیس سازمان اداره نمی‌شود، بلکه مدیران میانی بسیاری در این سازمان مشغول به کار هستند که بعضا دیدگاه‌های خود را داشته و اعمال کرده‌اند. بنابراین این‌گونه نیست که فکر کنیم تمام برنامه‌های صداوسیما از یک فیلتر می‌گذرد. از این رو نمی‌توان گفت که برنامه‌های سازمان را صرفا رئیس آن تعیین می‌کند. برخی از مدیران میانی این سازمان که بعضا از اصولگرایان میانه‌رو و معتدل نیستند، از همفکران خود در بخش‌های سیاسی و حوزه خبر استفاده می‌کنند تا بتوانند بهتر بر عملکرد آنها نظارت داشته باشند و دیدگاه‌های خود را غالب کنند. اکنون که اصولگرایان در شرایط خوبی قرار ندارند و گروه‌ها و دسته‌های این جریان هرکدام برای خود اظهار نظرات متفاوتی از مسائل روز دارند، برخی از مدیران نزدیک به این جریان نیز دچار سردرگمی شده‌اند که چگونه تصمیم بگیرند و عمل کنند. از سوی دیگر باید توجه کرد که به مرور زمان برخی اصولگرایان در حال متمایل شدن به اعتدالیون و اصلاح‌طلبان هستند. در این راستا به نظر می‌رسد صدا وسیما نیز با گرایش‌های مقطعی و موقت به اصلاح‌طلبان نزدیک شده است تا به این ترتیب در آستانه تشکیل کابینه از حجم انتقادات اصلاح‌طلبان از صدا وسما بکاهد.
به نظر شما صداوسیما در گفت‌وگوی تلویزیونی با چهره‌های اصلاح‌طلبی چه هدفی را دنبال می‌کرده است؟
باید دید که این امر از سوی مدیران ارشد سازمان صدا وسیما انجام پذیرفته یا مدیران میانی در این کار نقش بیشتر داشته‌اند. بنده چون خودم در صدا وسیما مدیر بوده‌‌ام، دیده‌ام که یک مدیر میانی تصمیم می‌گیرد که مثلا دو مصاحبه انجام دهد، پس از آن این مصاحبه‌ها به پخش می‌رود که اگر مدیر پخش از اجرای آن جلوگیری نکرد، نشان می‌دهد افرادی که در پخش هستند نیز با برخی مدیران میانی مانند مدیر گروه یا مدیر شبکه قرابت فکری دارند. گرچه در مجموع صداوسیما باید این رویکرد را داشته باشد و تقریبا می‌توان گفت گریزی از آن ندارد. در حال حاضر انتقادات زیادی در سطوح مختلف اجتماعی نسبت به عملکرد این سازمان وجود دارد و با وجود رسانه‌های متعدد مردم دیگر مانند سابق از این رسانه استقبال نمی‌کنند. مدیران سابق صداوسیما بارها اعلام کرده‌اند که اقبال به رسانه‌های بین‌المللی زیاد شده است و این مسائل نشان می‌دهد، شاید مسئولان این سازمان تصمیم گرفته باشند مقداری از انتقاداتی را که از سوی اصلاح‌طلبان و اعتدالیون به صداوسیما صورت می‌گیرد کم کنند یا این احساس به آنها دست داده که مردم با انتخاب خود در 29 اردیبهشت مسیر خود را مشخص کرده‌اند. پس شاید سازمان تصمیم گرفته باشد که رویکرد مردمی خود را بیشتر تقویت کند. البته به اعتقاد من این رویکرد کاملا موقتی است.
آیا کارگردان برنامه یا مدیر پخش به صلاحدید شخصی خود عمل می‌کند، یا برای پخش گفت‌و‌گوی زنده تلویزیونی با برخی افراد از جریان‌های مختلف باید هماهنگی‌های مختلفی صورت گیرد؟
باید دید مدیران میانی تلویزیون با چه انگیزه‌ای این عمل را انجام داده‌اند. چون گاهی شده که با یک اصلاح‌طلب گفت‌وگو می‌کنند و شخص دیگری را در مقابل او می‌آورند تا دیدگاه‌های اصلاح‌طلبان را نقد کنند. نکته دیگر که باید به آن اشاره کرد، به این موضوع برمی‌گردد که مدیران این برنامه برای صحبت با آقایان ابطحی و کرباسچی قطعا از مدیران ارشد سازمان اجازه گرفته‌اند، اما اگر بخواهند از برخی چهره‌های نزدیک‌تر به خود، دعوت کنند، اجازه مدیران بالایی سازمان لازم نیست و صرفا با مدیر شبکه هماهنگ می‌کنند. البته باید گفت که در این راستا چند دسته مدیر وجود دارد که عبارتند از رئیس سازمان صداوسیما، مدیر سیما که حدود 20 مدیر در زیرمجموعه او کار می‌کنند. هر کدام از این مدیران شبکه‌ها نیز چند مدیر گروه دارند. حضور افراد جریان اصلاح‌طلب در برنامه‌ای تلویزیونی که عموما معذوریت‌هایی درباره آنها وجود دارد، یا از سوی مدیر شبکه تایید شده یا از سوی معاونت سیمای سازمان.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها