عارف بازهم گلایه کرد؛ برخی نمایندگان، لیست امید را تا دم درِِ مجلس میخواستند
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز ، محمدرضا عارف در دوازدهمین کنگره سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی، گفت: محوریت اصلی این سازمان در اختیار جوانان است که رویکردی درست بود و امیدواریم این رویکرد در کل جریان اصلاحات حاکم باشد.
او یادآور شد: در ابتدای انقلاب میانگین سنی وزرا بسیار جوان بود اما با گذر زمان، سن مدیران نیز بالا رفت و باوجود اینکه مکرر بر لزوم جوانگرایی تاکید شد متاسفانه در دولت تدبیر و امید حتی در دوره دوم نیز این مسئله مورد عنایت قرار نگرفت.
رییس شورایعالی سیاستگذاری اصلاح طلبان با تاکید بر اینکه گفتمان اصلاحات مبتنی بر تقویت احزاب است، خاطرنشان کرد: معتقدیم حرکات جبهه نمیتواند همیشه ادامه یافته و موفق شود و لازم است به سمت تشکیل احزاب فراگیر پرقدرت حرکت کنیم.
او از تمامی اصلاحطلبان خواست که با انتقادات خود نسبت به توفیق این جریان یاری رسانده و در ادامه اعلام کرد: امروز در دو کنگره حضور داشتم و بنا داشتم در جلسه اول در جمع کمی گلایههای تند را مطرح کنم که خوشبختانه زمان کوتاه بود و همه مسائل مطرح نشد چرا که بعضا شاهد سواستفاده از این انتقادات درون گفتمانی هستیم.
عارف با اشاره به اینکه ابتدای دهه ۹۰ برخی بدنبال حذف کامل و قطعی جریان اصلاحات بودند، بر لزوم ریشه یابی و تحلیل دقیق حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ تاکید کرد و گفت: برخی پیروزی ما در سال ۹۲ را نیز اتفاقی میدانسته و آنرا نتیجه ضعف خود و بروز برخی اتفاقات میدانستند و گمان میکردند انتخابات سال ۹۴ پایان کار اصلاحات خواهد بود اما دیدید که علاوه بر تهران که لیست امید به طور کامل به پیروزی رسید، در اقصی نقاط کشور نیز توفیق فراوان یافتیم.
رییس فراکسیون امید مجلس خاطرنشان کرد: گفتمات اصلاحات در دهه ۹۰ نشان داد که یکصدای واحد دارد. تقریبا یا حتی به طور تحقیقی تمامی تصمیمگیریهای ما در این سالها اجماعی بوده و انتخابات سال ۹۴ مصداقی از این رویکرد بود.
او گفت: اگر در انتخابات مجلس، اختلاف نفر آخر لیست امید با نفر نخست جریان رقیب حدود ۷۰ هزار رای بود، این فاصله در انتخابات شورای شهر سال ۹۶ به ۴۰۰ هزار رای رسید.این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به تلاش اعضای فراکسیون امید برای پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: برخی نمایندگان بیش از ۵۰ سخنرانی در شهرهای مختلف انجام دادند و حتی شورایعالی برای اینکه خدایی ناکرده اختلافی ایجاد نشود در شهرستانها برای شوراها لیست نداد و فقط در مراکز استانها گزینه معرفی کرد تا مبادا پیروزی روحانی تحت الشعاع قرار نگیرد و این هزینههایی است که ما پرداخت کردیم.
او به برخی مخاطرات جدید پیشروی جریان اصلاحات اشاره کرد و گفت: امروز سعی دارند جریانی از داخل جریان اصلاحات را پیش رو و مقابل ما قرار دهند و بنابراین باید هوشیار باشیم.
رییس فراکسیون امید با تاکید بر اینکه برخی اعضای لیست امید اصلاحات را تا درب مجلس میخواستند، گفت: چندی پیش به یکی از دوستان لیست امید در مجلس به صورت خصوصی گلایه کردم و چند روز بعد دیدم که گفته است حضور من در لیست امید فلان شهرستان افتخاری برای این لیست بوده است، مشکلی نیست. ما در انتخابات ۹۸ خود را از این افتخار محروم میکنیم، ببینیم باز این افراد رای میآورند یا خیر!
عارف با تاکید بر اینکه باید خود را از هم اکنون برای انتخابات ۹۸ آماده شویم، بر لزوم انتقاد درون گفتمانی با حفظ وحدت و انسجام بعنوان پیشفرض اصلی این مبحث تاکید کرد و گفت: از دوستان میخواهیم هر نوع نقدی را نسبت به عملکرد شورایعالی دارید به دبیرخانه اعلام کنند.
او به مباحث روز کشور نیز پرداخت و گفت: در هر دو انتخابات ریاست جمهوری، آقای روحانی را به درستی بعنوان کاندیدای خود انتخاب کردیم. قطعا تا پایان راه نیز رویکرد کلان ما در فراکسیون امید حمایت از دولت و آقای روحانی خواهد بود.
رییس فراکسیون امید در عین حال به بررسی و ارزیابی دقیق عملکرد وزرای دولت یازدهم در این فراکسیون اشاره کرد و گفت: از ۷صبح فردا جلساتمان با وزرای پیشنهادی آغاز میشود و احتمالا آخرین جلسه ما روز سه شنبه خواهد بود و به احتمال زیاد در شامگاه پنجشنبه نظر نهایی و اجماعی فراکسیون اعلام میشود.
او بار دیکر بر لزوم استفاده از ظرفیت جوانان اشاره کرد و گفت: اگر به این جمع بندی رسیدیم که ۳۰ درصد سهمیه در لیست امید برای جوانان درنظر بگیریم برای این بود که در حقیقت در این مدت از ظرفیت جوانان غافل شدیم و لازم است از همه توان و انرژیمان استفاده کنیم. این درحالی است که برنامه راهبردی ما در افق ۱۴۰۴ قرار گرفتن در رتبه نخست منطقه در همه حوزهها است و باید ببنیم آیا میتوانیم.او خاطرنشان کرد: درخواست ما از آقای روحانی این است که به وزرا دستور بدهند که معاونانشان را از میان جوانان درنظر بگیرند.
رییس شورایعالی سیاستگذاری بر کاهش سن مدیران در این گفتمان تاکید کرد و با اشاره به خاطرهای از زمانی که معاون اول دولت اصلاحات بود، گفت: با یکی از وزرای خارجه کشورهای دیگر صحبت میکردم که بحثمان حالت جدل پیدا کرد و این مقام خارجی گفت که به اندازه سن تو وزیر خارجه بودهام ولی اکنون اروپا به این نتیجه رسیده که رییس جمهورهای جوان را در راس کار داشته و رییس جمهوری ۳۸ ساله میتواند موفق باشد.
او گفت: اگر در دهه ۶۰ با اطمینان یک استاندار و فرمانده لشکر را از میان جوانان انتخاب میکردیم، متاسفانه در ۱۰ تا ۱۵ سال اخیر از این ظرفیت غافل مانده و در راستای توانمندسازی جوانان اقدام موثری نکرده و بعضا وقتی قرار بود مسئولیتی به جوانان بدهیم دلمان قرص نبود.
عارف در پایان به رویکرد جوانگرایی در بنیادهای باران و امید اشاره کرد و بر لزوم تلاش در راستای توانمندسازی جوانان و حرکت گام به گام تاکید کرد و گفت: ما مخالف هرگونه سهمیه بندی و تبعیض هستیم اما در این مقطع فعلی چنین سهمیه بندی هایی برای زنان و جوانان راهبرد ما خواهد بود.
فراکسیون امید موضعگیری مشخصی درباره هیچ یک از وزرای پیشنهادی نداشته است
همچنین محمدرضا عارف در حاشیه دوازدهمین کنگره سازمان عدالت و آزادی با حضور در جمع خبرنگاران رییس فراکسیون امید با تاکید بر اینکه این فراکسیون تاکنون موضعگیری مشخصی درباره هیچ یک از وزرای پیشنهادی نداشته است، گفت: کمیتههای تخصصی برای ارزیابی کارنامه وزرای پیشنهادی تشکیل شده که گزارش آنها مبنای کار در رای اعتماد به وزرا خواهد بود.
درباره اظهارنظر برخی اعضای فراکسیون امید در خصوص وزرای پیشنهادی اعلام کرد: به هرحال ممکن است برخی نمایندگان درباره بعضی وزرا اظهارنظر شخصی کنند اما هنوز فراکسیون امید به هیچ جمعبندی مشخصی نرسیده است
او در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به عدم رای اعتماد مجلس نهم به سه وزیر دولت یازدهم و حضور اکثریت نمایندگان اصلاحطلب و اعتدالی در مجلس دهم انتظار حمایت بیشتر از کابینه دوازدهم است اما به دلیل فاصله زیاد وزرای پیشنهادی با مطالبات جامعه حمایت حداکثری رخ نخواهد داد و اینکه راهبرد فراکسیون امید در این راستا چه خواهد بود خاطرنشان کرد: فراکسیون امید از صبح فردا جلسات خود را آغاز میکند و با دعوتی که از وزرا صورت گرفته از هفت صبح جلساتمان آغاز میشود و انشاالله پس از آنکه بررسیها و ارزیابی کارشناسی انجام شد موضع فراکسیون اعلام میشود.
او تصریح کرد: فراکسیون امید تا این لحظه هیچ موضعگیری مشخصی درباره هیچ یک از وزرای پیشنهادی نداشته است و خبرهایی که بعضاً منتشر میشود صرفاً براساس نظرات شخصی نمایندگان است.
رئیس فراکسیون امید مجلس ابراز امیدواری کرد که پس از تکمیل ارزیابی نظر نهایی اعلام شود.
او در این رابطه اظهار داشت: انشالله در روزهای سهشنبه یا چهارشنبه نظر نهایی فراکسیون درباره وزرای پیشنهادی اعلام خواهد شد.
عارف در پاسخ به سوال دیگر ایلنا مبنی بر اینکه آیا پیش از تصمیمگیری نهایی با حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی دیدار نخواهید داشت، گفت: به هرحال ممکن است افراد خاص با ایشان دیدار کنند اما طبیعتاً مبنای کار فراکسیون امید خواهد بود و نظرمان را براساس رایزنیهایی که در فراکسیون انجام میشود اعلام میکنیم.
او ادامه داد: فراکسیون امید با تشکیل کمیتههای تخصصی برای ارزیابی کارنامه هریک از وزرای پیشنهادی، نسبت به برگزاری جلسات با وزرا اقدام میکند و در نهایت گزارش خود را به فراکسیون ارائه میدهند و این گزارش مبنای کار ما خواهد بود.
نماینده اصلاحطلب مردم تهران در مجلس درپاسخ به سوال دیگری در مورد تشکیل کمیته رفع حصر فراکسیون امید گفت: این مسئله نیز در حال پیگیری است و واقعیت این است که ما تمایلی به رسانهای کردن این مسئله نداشتیم و اکنون نیز معتقدیم نیاز به این کار نیست و بهتر است نتیجه نهایی پیگیریها به مردم اطلاع داده شود.
عارف در پایان تصریح کرد: در گذشته نیز پیگیریهایی صورت گرفته بود و انشاالله سعی میکنیم از این پس موضوع را با جدیت بیشتر پیگیری کنیم. دیدارهایی نیز انجام شده و در ادامه راه نیز جلساتی با دیگر مسئولان مربوط برگزار خواهد شد.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید