عطوان بررسی کرد
آمریکا و متحدانش چه نقشههایی برای منطقه در سر دارند؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
روزنامه رای الیوم نوشت: عبدالباری عطوان سردبیر این روزنامه در مقاله ای به بررسی اظهارات اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در خصوص موضع کشورش در قبال ایران و کره شمالی پرداخت.
به گزارش نامه نیوز، به گفته او، این روزها بحث و صحبت قراردادهای خرید موشک و تجهیزات نظامی در خاورمیانه داغ است، همانطور که ملک سلمان پادشاه سعودی از امضای قرارداد کلان خرید سامانه موشکی اس_ 300 از روسیه خبر داد و پیش از آن نیز آمریکا به سرعت مواضع خود را نسبت به فروش موشک های دفاعی «تاد» به عربستان اعلام کرد.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه نیز دو هفته پیش از توافق خرید سامانه اس_400 روسی خبر داده بود.
آمریکا و متحدانش چه آشی برای منطقه میپزند؟
با توجه به این تکاپوی تسلیحاتی باید پرسید دقیقا چه اتفاقی در منطقه در حال رخ دادن است؟ آمریکا و متحدانش قصد دارند چه آشی برای منطقه بپزند؟ این سیل تسلیحاتی برای چیست؟ این اقدامات در شرایط فعلی که داعش و جبهه النصره در سوریه و عراق در حال نابودی هستند چه معنایی دارد؟
آیا برای مردم این منطقه چند ماه یا چند سال آرامش و ثبات حرام است؟ آیا آنان نمی توانند توقف جنگ و خونریزی و بهره کشی های مالی، اقتصادی و جانی را شاهد باشند؟
منظور ترامپ از آرامش پیش از توفان چیست؟
عطوان در ادامه نوشت: برای این تحرکات و سوال های مربوط به آن پاسخی جز اینکه معنای آن جنگ است، نداریم؛ دونالد ترامپ چند روز پیش در دیدار با فرماندهان نظامی و خانواده هایشان در کاخ سفید پس از گرفتن عکس و خوردن یک شام مفصل، موضع کشورش درباره ایران و کره شمالی را «آرامش پیش از طوفان» توصیف کرد وگفت، با فرماندهان ارتش گزینه نظامی بر ضد این دو کشور را بررسی کرده است.
زمانی که یکی از خبرنگاران از ترامپ پرسید از کدام توفان سخن می گوید، پاسخ داد که به زودی متوجه خواهید شد.
سوال دیگر اینکه اگر آنطور که ترامپ تهدید می کند، جنگ نزدیک است، باید پرسید اول از کجا آغاز خواهد شد؟ در ایران یا کره شمالی که رئیس جمهور آمریکا در سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل آن را تهدید کرد در صورت لزوم در دفاع از آمریکا و متحدانش کره شمالی را نابود می کند؟
پاسخ این سوال را تنها ترامپ و مشاوران عالی وی می دانند و ما فقط می توانیم این احتمال را بدهیم که آمریکا در آن واحد با هردو کشور قوی هسته ای وارد جنگ نخواهد شد، بلکه چه بسا از طرف آسان تر یعنی ایران شروع کند تا کشورسرسخت دیگر را ادب کند.
راهبرد جدید آمریکا علیه ایران
آنچه باعث می شود این احتمال را قوی تر بدانیم، گزارش های زیادی است که از تصمیم ترامپ مبنی بر لغو توافق هسته ای حکایت دارد که قرار است در گزارشی در روز 15 اکتبر جاری ارائه شود.
ترامپ هم اعلام کرد با اعضای گنگره آمریکا جوانب قانونی خروج از توافق هسته ای با ایران را بررسی می کند.
در همین ارتباط روزنامه واشنگتن پست نیز نوشت، مشاوران ترامپ از راهبرد جدیدی علیه ایران سخن می گویند.
برخی ناظران معتقدند تهدیدهای ترامپ همان است که قبلا در جنگ روانی به زبان می آورد و دعوت از اصحاب رسانه در مراسم شام کاخ سفید و اظهارات نگران کننده او در خصوص آرامش پیش از طوفان بخشی از برنامه های مراسم نبود به این معنی که که با این صحبت ها در صدد ارسال این پیام (آرامش قبل از توفان) برای مردم آمریکا و جهان بود.
اما برخی دیگر از تحلیلگران بر این باورند که موضوع جدی است و رئیس جمهور آمریکا بی پروا و جنگ طلب است به ویژه پس از اینکه منتقدانش او را طبل توخالی ومدعی بدون عمل توصیف کردند، این رویکرد او شدت پیدا کرده است.
واکنش ظریف و سید حسن نصرالله به اظهارات ترامپ
در این میان محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران تاکید کرد، لغو توافق هسته ای درهای جهنم را می گشاید و ایران گزینه های زیادی برای تعامل با آمریکا دارد و هرگز توان دفاعی خود را محدود نخواهد کرد.
اما تهدید بزرگتر را سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان در روز عاشورا بر زبان آورد به این معنی که از یهودیان مقیم سرزمین های اشغالی خواست به همان جایی که از آن آمده ند، بازگردند تا هیزم آتشی که شاید در آینده نزدیک به دنبال همه پرسی کردستان عراق به راه خواهد افتاد، نباشند.
در این میان کشورهای عربی تنها شاهد ماجرا هستند نه تصمیم گیرنده؛ آنها ابزار اجرایی کردن اوامر وتصمیمات برخی قدرت ها هستند. برخی نیز هیزم آتش جنگ احتمالی خواهند بود و بهای آن را خواهند پرداخت و هزینه اش را تامین خواهند کرد که این چیز تازه ای نیست.
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید