در گفت و گو با «نامه نیوز» مطرح شد؛
پیام های معنادار اتحاد ارتش و سپاه /استاد دانشگاه دافوس ارتش؛ هربار نهادهای نظامی دچار اختلاف شدند ضربه خوردیم /شرایط منطقه همدلی بیشتر نیروهای نظامی را می طلبد
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
گروه سیاست نامه نیوز: پيام سردار محمدعلي جعفري فرمانده كل سپاه به امير عبدالرحيم موسوي فرمانده كل ارتش تازه ترین تلاش نیروهای نظامی کشور برای افزایش همدلی ها است. پيامي حاوي ستايش از رويشهاي ارزشي ارتش و تاكيد بر ضرورت وحدت ارتش و سپاه.
فرمانده سپاه پاسداران در حالی بر ضرورت وحدت ميان دو ركن نظامي كشور تاكيد ميكند كه مقامات ارتشي نيز پيشتر در عمل ثابت كرده اند بر اين ضرورت واقف هستند. آنان همان وقت كه حرف از تهديد سپاه از سوي امريكا بود تمامقد پشت اين نهاد ايستادند. ارتش با صدور بيانيهاي توهين به سپاه پاسداران را توهين به كليت نظام دانسته و بر اتحاد و يكپارچگي نيروهاي مسلح بهويژه ارتش و سپاه به عنوان يدواحده تاكيد كرده بود.
اميرسرتيپ امير حاتمي، وزير دفاع نيز در واكنش به تهديدهاي امريكا تاكيده بود «سپاه قدرتمندترين نهاد ضدتروريستي و در خط مقدم مبارزه با تروريسم قرار دارد». همه اينها براي اين بود كه نشان دهند «نيروهاي مسلح پاره تن يكديگر هستند». دو رزمايش «حيدر كرار» و «محرم» و رژه جنگنده های ارتش و سپاه در بندرعباس نیز مصداق عملیاتی تلاش برای همدلی و صدالبته نمایش این همدلی بود. به گفته سرلشكر موسوي همه این ها در پي تدابير فرماندهي معظم كل قوا در خصوص همافزايي بيشتر بين نيروهاي مسلح انجام شده است. ديدار مهم حسن روحاني با فرماندهان ارشد سپاه را نيز بايد به اين فهرست افزود.
تلاش برای هم افزایی نیروهای نظامی موضوعی نیست که تازه در دستورکار قرار گرفته باشد و همواره مد نظر بوده اما این طور که معلوم است، شرایط و اوضاع احوال منطقه باعث تاکید بر آن شده است.
عباسعلی منصوری آرانی استاد دانشگاه دافوس ارتش در گفت و گو با « نامه نیوز» با اشاره به اینکه همکاری های ارتش و سپاه از ابتدای انقلاب و در دوران دفاع مقدس تجربه شده است، می گوید: « در عملیات های موفقی مثل شکست حصر آبادان، فتح المبین، بیت المقدس، فاو و ... همکاری ارتش و سپاه را تجربه کردیم و در طی دفاع مقدس دیدیم که هر بار این نوع نهاد نظامی دچار اختلاف می شوند؛ ضربه می خوریم».
وی با تاکید بر اینکه بعد از دوران دفاع مقدس تلاش شد تا در مقاطع مختلف و در فراز و فرودها همکاری های ارتش و سپاه را حفظ کنیم، گفت: « امنیت یکی از موئلفه های اقتدار و بسترساز موئلفه های دیگر است».
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس نهم توضیح داد: « اقتدار کشور با چهار موئلفه امنیت، سیاست، اقتصاد و فرهنگ تامین می شود. اهمیت موئلفه اهمیت به این خاطر است که وقتی امنیت برقرار باشد و با دکترین بازدارندگی هر تهدیدی را پیش از شکل گیری خنثی کنیم هم دیپلمات ها بهتر به کار خود می پردازند، هم زمینه مناسب برای حل و فصل مشکلات اقتصادی و اجتماعی فراهم می شود».
وی افزود: «تعامل و همکاری نهادی نظامی از جمله ارتش، سپاه پاسدارن، نیروهای انتظامی و وزارت دفاع در شرایطی که استکبار جهانی به خصوص آمریکا تلاش می کند بر تنش های منطقه بیافزاید بسیار ضروری است».
به گفته منصوری آرانی، شرایط فعلی منطقه ایجاب می کند که همه نیروهای نظامی تحت فرماندهی فرماندهی کل قوا با یکدیگر همدلی بیشتری داشته باشند زیرا این همدلی در دشمنان واهمه ایجاد کرده بر اقتدار کشور می افزاید.
اوضاع منطقه که منصوری آرانی و دیگر تحلیل گران به آن اشاره می کنند به یک کلمه «متشنج» ختم نمی شود. برخی معتقد هستند که وضعیت شبیه انبار کاهی است که با یک جرقه می سوزد. این جرقه می تواند تحریم سپاه باشد یا خرج سلاح هایی که سعودی ها اخیرا از آمریکا خریده اند. این جرقه می تواند بالا گرفتن بحران کردستان باشد یا هر اتفاق دیگر در سوریه و افغانستان ملتهب. فرقی نمی کند که کدام یک باشد چون هر جرقه و سوختتنی در این منطقه پیامدهای ناگواری برای همه کشورهای آن دارد لذا ایران این پیشگیری را به روش های مختلف دنبال می کنند. از مذاکرات آستانه و رایزنی با دولت عراق گرفته تا نمایش توان نظامی کشور به آن ها که دورتر نشسته با خیال پردازانه قدرت نمایی می کنند.
دیدگاه تان را بنویسید