آیا اصولگرایان در مورد اختلافات اصلاح طلبان راست می گویند؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
شروع موفقیت های اصلاح طلبان از انتخابات ریاست جمهوری سال 92 با یک تصمیم سیاسی مهم شروع شد: وحدت.
به گزارش نامه نیوز آنچه که همزمان جریان رقیب با آن فاصله زیادی داشت. در همان انتخابات 92 در حالی که اصلاح طلبان توانستند با یک گزینه به میدان بیایند اما اصولگرایان از آن زمان تا کنون نتوانستند درباره یک گزینه و یا یک فهرست انتخاباتی به وحدت برسند. از آن سال تاکنون پیروزی های مختلف اصلاح طلبان به فهرست انتخاباتی آنان جایگاه مهم و تأثیر گذاری داده است اما در واقع فاصله رقابت آنان با جریان مخالف خود بر محور وحدت بوده است. این به وحدت رسیدن و حمایت حداکثری از یک فهرست انتخاباتی نقطه تفاوت مهم اصلاح طلبان با اصولگرایان بوده است.
اما جریان رقیب بعد از هر انتخابات اختلافات بییشتری را تجربه کرده است. اصولگرایان بر خلاف اصلاح طلبان در انتخاباتهای مختلف نتوانستند به کاندیدا و یا لیست واحدی برسند. در 92 که چند کاندیدای همسو با هم در صحنه رقابت ماندند در سال 96 هم نتوانستند اجماع حداکثری را برای کاندیدای خود به دست بیاورند. آنان حتی سعی کردند که الگوی شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان را استفاده کنند و جمنا را تشکیل دادند اما جمنا به اذعان بسیاری از اصولگرایان اجماع نبود. اختلاف نظر در جبهه اصولگرایی باعث شده ساختار تصمیمگیری برای فعالیتهای انتخاباتی نداشته باشند و در هر دوره اختلاف نظرهای آنان مانع از تصمیم گیری واحد شود.
با این وجود هرچند بین اصلاحطلبان انتقادات و اختلافنظرهای مختلفی مطرح بوده اما در روزهای منتهی به انتخابات یک تصمیم واحد و یک اجماع آن ها را بر رقبا برتری داده است.
درهمین باره علی صوفی عضو شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان در گفت وگو با اعتمادآنلاین گفته بود:«علت پیروزی های ما در انتخابات های گذشته همین اجماع بین اصلاح طلبان بوده است. چرا که در سال 84 اصلاح طلبان با تکثر کاندیداها مواجه شدند و همین باعث شد که تا دو دوره ریاست جمهوری را از دست بدهند. برهمین اساس در سال 92 به این نتیجه رسیدند که بدون رسیدن به وحدت و اجماع نمی توانند اقدام موثری انجام دهند. اجماع سازی بین اصلاح طلبان از سال 92 شروع شد و تا الان هم ادامه پیدا کرد.»
حسین کاشفی فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتوگو با اعتمادآنلاین در این باره معتقد است:«همین که رقبا بگویند بین اصلاح طلبان اختلاف وجود دارد خود تأیید بر وجود وحدت بین اصلاح طلبان است. انسجام بین اصلاح طلبان از سال 92 که از آقای روحانی اعلام حمایت کردند شروع شد و این انسجام حمایت همچنان ادامه دارد. هرچند که تأکید دارند مطالبات مردم باید مطرح شود اما در واقع نوع برخورد با دولت خیرخواهانه است.»
کاشفی می گوید: « اینکه انسجام و اتحاد برای اصولگرایان مهم باشد ما استقبال می کنیم. چون بالاخره شاید آنان بتوانند به این انسجام برسند. این انسجام آنان باعث می شود که بتوانند روی مسائل ملی مذاکره و گفت و گو کنند و با مسائل برخوردهای مسئولانه داشته و پاسخگو باشند.»
او تأکید میکند: « اینکه عده ای برخورد غیر مسئولانه داشته باشند و بخواهند این انشقاق خود را به دیگران تسری بدهند هم از مشکلات توسعه نیافتگی است.»
کاشفی می گوید: « البته این انسجام اصلاح طلبان این به این معنی نیست که اختلافی در بینشان وجود ندارد ولی این جریان اگر درباره تصمیمی به جمع بندی برسد همه از آن حمایت می کنند. شاید درباره شورای عالی نظرات مختلفی باشد ولی وقتی به جمع بندی برسند دیگه کسی نمی گویند که این تصمیم را قبول ندارند. خوش بختانه این انسجام بوجود آمده است و حمایت هم از دولت وجود دارد شاید برخی اقدامات دولت مورد انتقاد هم باشد اما این انتقاد دلسوزانه و برادرانه است.»
منبع : اعتماد آنلاین
دیدگاه تان را بنویسید