کد خبر: 456008
تاریخ انتشار :

در گفت و گو با «نامه نیوز» مطرح شد؛

نماینده اصلاح طلب مجلس: آیت الله هاشمی عاقبت به خیر شد /نگاه هاشمی تعامل با دنیا بود نه جنگ و دعوا /آیت الله دل و جرات این را داشت که برای ساختن کشور سراغ منابع خارجی هم برود

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

گروه سیاست نامه نیوز: آیت الله هاشمی‌رفسنجانی بی شک یکی از مؤثرترین چهره های انقلابی و یکی از بارزترین شخصیت های تاریخ معاصر ایران به حساب می آید. فردی که بارها و بارها مقبولیت خود را به آرای عمومی سپرد و با حضور در سمت های گوناگون حکومتی، نقشی بی بدیل در شکل گرفتن تاریخ جمهوری اسلامی ایران، ایفا کرد. صبر همراه با صلابت او در تلاطم های روزگار موجب شد، وی هیچگاه از صحنه سیاسی ایران کنار گذاشته نشود و همواره شخصیتی امین برای امام و رهبری بودند. اکنون در اولین سالگرد این سیاست مدار بزرگ ایرانی هستیم.
غلامرضا حیدری ، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامیدر خصوص شخصیت مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به نامه نیوز گفت: آشنایی بنده با ایشان از مجلس دوم که با ایشان همکار بودیم، باز می گردد. ایشان نسبت به آبادانی و توسعه کشور، عرق داشتند. این موضوع جزئی از دغدغه های اصلی ایشان بود. انصافاً از همان مجلس دوم که همزمان با جنگ تحمیلی بود، یکی از دغدغه های اصلی شان توسعه ایران بود. اینکه همه ملت بتوانند بالا بیایند. می دانید که در تفکر کمونیستی این دیدگاه حاکم است که در جامعه ای که تعداد فقرا زیاد است، پس بقیه هم باید فقیر شوند. اما در مقابل این تفکر بسته، تفکر بازی وجود دارد که معتقد است بایستی دنبال راه کارهایی باشیم تا آن دسته که مستمند هستند، بالا بیایند و از وضعیت معیشت و اقتصادی بهتری برخوردار شوند. این موضوع هم جزء دغدغه های ایشان بود. این‌که جوانان کادرسازی بشوند تا بتوانند در پست های مختلف نقش ایفا کنند هم من جمله مسائلی بود که ایشان اهتمام بسیار به آن داشتند.
این عضو فراکسیون امید در ادامه افزود: یکی دیگر از وجوه بارز شخصیتی و اخلاقی ایشان، این بود که تلاش داشتند تا کار مردم را راه بیاندازند. خاطرم هست در همان زمان که رئیس مجلس شورای اسلامی بودند؛ فردی برای ثبت نام فرزندش در مدرسه ای مشکل داشت، ایشان دست به قلم شدند و نامه ای برای مدیر آن مدرسه نوشتند. به همین راحتی! می خواستند مشکلات مردم حل بشود به عبارت دیگر در رفع مشکلات دیگران، کوشا بود.
او گفت: طی این فراز و نشیب های سیاسی هم ایشان جزئی از رئوس حاکمیت بود و شاید مردم از وی چهره ای حاکمیتی به خاطر داشته باشند. اهتمام به کار مردم و گره گشایی از امور آنها دغدغه و دردمندی درونی ایشان و جزئی از ویژگی شخصیتی شان بود؛ این اواخر که یک‌سری مشکلات پیش آمد، کاملاً محسوس بود که به سمت توده مردم است و با مردم قاطی شده است. همین ویژگی هم باعث شد در مراسم تشییع جنازه ایشان، آن بدرقه پر شور را انجام دادند و آن مراسم تاریخی شد.
حیدری تأکید کرد: البته پیش از آن هم دغدغه مردم را داشت، اما چون بیشتر در غالب نقش های حاکمیتی ایشان حضور داشتند، این مسئله، چندان محسوس نبود ولی بعداً این به سمت مردم آمدن در سال های پایانی عمرشان، محسوس شد. معلوم شد که آقای هاشمی عاقبت به خیر شدند.
این چهره سیاسی اصلاح طلب، افزود: ایشان حوصله بسیار خوبی برای شنیدن داشتند. مدیران عموماً کمتر این حوصله را دارند. اما ایشان برای شنیدن نقطه نظرات افراد مختلف، حوصله بسیار خوبی به خرج دهند و این موجب شده بود تا ایشان سنگ صبوری باشند که خود این امر نشان دهنده سعه صدر ایشان بود. نکته دیگری در مورد شخصیت ایشان که این اواخر هم آشکار شد؛ ذهن بازی بود که در تعامل و ارتباط مثبت با کشورهای جهان داشتند. به نظرم مهمترین ویژگی ایشان، همین نکته بود. چندباری هم در صحبت هایشان به این موضوع اشاره کردند که درهمان زمان که دغدغه هایشان را برای حضرت امام خمینی (ره) نوشتند، یکی پایان جنگ و یکی هم برقرار کردن رابطه حسنه با دنیا بود. البته مشخصاً ایشان آمریکا را هم مطرح کرده بودند.
او اضافه کرد: این مسائل موجب شده بود از ایشان یک شخصیت با ظرفیت جهانی ساخته بشود. شخصیتی که می تواند با دنیا تعامل داشته باشد و از سر جنگ و دعوا وارد نشود. در چرخه تعامل مثبت یا همان صلح و دوستی، می توان ارتباط مؤثرتری برقرار کرد؛ البته که هر کشور به دنبال منافع خودش است. ایشان این درک را داشتند که برای حفظ ظرفیت و توان کشور، با دنیا تعامل کنند.
حیدری در پایان با اشاره به دوران ریاست جمهوری مرحوم هاشمی رفسنجانی، گفت: کشور تازه از جنگ بیرون آمده بود و بازسازی منطق جنگی که وسعت بسیاری را در برداشت را در پیش داشتیم. راه اندازی و نوسازی صنایع کشور هم باید انجام می شد. در خاطرم هست که در جلسه اولین رأی اعتماد برای کابینه شان در مجلس سوم - در مشروح مذاکرات مجلس آمده است - ایشان گفتند که به وزراء گفته اند که شما همگی بر روی کار و سازندگی تمرکز نمایید، بعد سیاسی را خودم دنبال می کنم؛ در واقع این همان عرق سازندگی و توسعه ای بود که در ابتدا گفتم. از طریق راه های مختلف تأمین منابع لازم را انجام می دادند و می گفتند اگر بتوانیم تأمین منابع کنیم از طریق سرمایه گذاری خارجی و کشور را بسازیم؛ این حرکت رو به جلو است و از قبل این ساختن ها، می توانیم پول های جذب شده را بازگردانیم. ایشان دل و جرأت آن را داشتند که به سراغ منابع خارجی هم بروند.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها