کد خبر: 459967
تاریخ انتشار :

در گفت و گو با «نامه نیوز» مرح شد؛

رویارویی مجدد قالیباف و رئیسی؛ اینبار در انتخابات مجلس 98 /چه کسانی پای لیست انتخاباتی اصولگرایان را امضا خواهند کرد؟ /پورمختار: شاید قالیباف سرلیست اصولگرایان در انتخابات مجلس شود /حساسیت ها بر روی جلیلی بخاطر اینکه منتسب به جبهه پایداری است بیشتر است /د

رویارویی مجدد قالیباف و رئیسی؛ اینبار در انتخابات مجلس 98 /چه کسانی پای لیست انتخاباتی اصولگرایان را امضا خواهند کرد؟ /پورمختار: شاید قالیباف سرلیست اصولگرایان در انتخابات مجلس شود /حساسیت ها بر روی جلیلی بخاطر اینکه منتسب به جبهه پایداری است بیشتر است /د
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

فائزه عباسی: نام رئیسی همچنان به عنوان یک کاندیدای احتمالی انتخابات 98 مطرح است، احتمالی که برخی اصولگرایان تلویحا از آن استقبال می کنند و برخی دیگر آن را فضاسازی رقیب می دانند. نگاه جالب تر را اما برخی اصولگرایان دارند که معتقدند قالیباف هنوز هم قدرت رای اوری بیشتری از رئیسی دارد حتی اگر وارد انتخابات مجلس شود.
در این میان نه سعید جلیلی نه دولت سایه اش چندان محل توجه اصولگرایان نیست.
محمدعلی پورمختار چهره سیاسی اصولگرا در گفتگویی با نامه نیوز گرچه معتقد است احتمال کاندیداتوری رئیسی کم است اما او را چهره ای دارای رای می داند. او همچنان حامی قالیباف است و احتمال می دهد در کورس رقابت های انتخابات مجلس حضور داشته باشد.
بی توجهی اصولگرایان به سعید جلیلی و دولت در سایه اش بخش دیگری از گفتگو بود که در ادامه مشروح آن آمده است؛
****
آقای پورمختار! مدتی است اصولگرایان از احتمال کندیداتوری و سرلیستی ابراهیم رئیسی سخن می گویند چقدراین موضوع محتمل است؟
این یک امر طبیعی است که چه جمنا و چه جریان های دیگر انقلابی به دنبال این باشند که فرد یا افرادی را مطرح کنند مانند اصلاح طلبان که آنها هم همین مسئله را دنبال می کنند با توجه به زاویه ای هم که با روحانی دارند از همین امروز به دنبال چهره سازی هستند و تلاش می کنند اما اینکه اصولگرایان چه کسی را می خواهند معرفی کنند هنوز به طور مشخص درمورد فردی تصمیم گیری نشده است.
اصولگرایان در طول سالهای اخیر در چهره سازی چندان موفق عمل نکرده اند به نظر شما چقدر می توانند برای سال 98 چهره ساز باشند و اساسا چه کسانی می توانند در میان جریان راست چهره سازی کنند؟
البته خیلی هم ناموفق نبودند برای مثال وقتی اقای رئیسی وارد انتخابات شد با توجه به فرصت کمی که داشت آن هم در مقابل فردی که چهارسال دولت و انواع تریبون ها را در دست داشت رای خوبی به دست آورد و این اختلاف 8 میلیونی خودش یک موفقیت محسوب می شود. من معتقدم اگر آقای رئیسی در مناظرات با روش دیگری وارد عمل می شد این فاصله می توانست کمتر شود و حتی به مرحله دوم کشیده شود.
رویارویی مجدد قالیباف و رئیسی؛ اینبار در انتخابات مجلس 98 /چه کسانی پای لیست انتخاباتی اصولگرایان را امضا خواهند کرد؟ /پورمختار: شاید قالیباف سرلیست اصولگرایان در انتخابات مجلس شود /حساسیت ها بر روی جلیلی بخاطر اینکه منتسب به جبهه پایداری است بیشتر است /دولت در سایه جلیلی پیشنهاداتی را به دولت روحانی فرستاده است
حالا این احتمال وجود دارد به عنوان سرلیست اصولگرایان در سال 98 باشد؟
من بعید می دانم ایشان در انتخابات مجلس شرکت کند اما باز این تصمیمم به خود ایشان و مشورتی که به او می دهند باز می گردد.
حتی اگر خود رئیسی به انتخابات مجلس نیاید آیا ممکن است با امضای خود لیستی را ارائه کند ؟
این هم محتمل است کما اینکه در انتخابات 94 داشتیم که مثلا برخی لیستی با امضای هاشمی رفسنجانی آمدند و موفق هم شدند و برخی هم موفق نشدند. به طور کلی به نظرم با توجه به شکست های پی در پی و عدم توفیقاتی که جریان اصلاحات در دل دولت داشته است توفیقاتی برای اصولگرایان رقم بخورد.
فکر می کنید از بین آقای رئیسی، قالیباف و جلیلی کدام یک بتوانند آرا خاکستری را جلب کنند؟
رویکردهای هرکدام متفاوت است و روش های عملکردی آنها هم با یکدیگر متفاوت است. اما با این وجود فکر می کنم آقای قالیباف بهتر از دیگران بتواند آرا خاکستری را جذب کند.
یعنی فکر می کنید اصولگرایان یا جمنا در انتخابات مجلس می توانند به قالیباف اقبال نشان دهند؟
در انتخابات مجلس حتما به قالیباف اقبال نشان می دهند کما اینکه در انتخابات ریاست جهوری هم قالیباف به عنوان یکی از گزینه های جمنا انتخاب شد .
در مورد لیست هم آیا قالیباف هم می تواند با امضای خود لیستی ارائه کند؟
قالیباف هم می تواند تاثیر گذاری داشته باشد. او وقتی شهردار بود خاطره خوبی از خودش در ذهن مردم به جا گذاشت گرچه از امروز شروع به تخریب کرده اند و نشانه های آن در اظهار نظرها و اعلا آمار و ارقام قابل مشاهده است.
یعنی قالیباف سرلیست اصولگرایان خواهد بود؟
به هر حال هر چیزی محتمل است. باید دید شرایط سیاسی اجتماعی آن روز چه خواهد بود.
یعنی شما سرلیستی قالیباف را محتمل تر از رئیسی می دانید؟
نه من چنین نظری ندارم اساسا معتقدم طرح چنین مباحثی از امروز زود است.
چرا اصولگرایان نسبت به جلیلی این چنین کم اقبال هستند؟
کم توجهی به جلیلی نشد اما به هر حال ایده و نظرات مختلفی در جریان اصولگرایی وجود دارد که بر اساس آن نحوه حمایت از اشخاص مشخص می شود. در مورد جلیلی از آنجایی که ایشان منتسب به جریان پایداری است یکم حساسیت ها بیشتر است.
یعنی پایداری بودن برای اصولگرایان یک نکته و امتیاز منفی محسوب می شود؟
نه جبهه پایداری متفاوت است و اختلاف سلیقه هایی وجود دارد که تا حدودی هم طبیعی است.
چرا جلسات دولت سایه جلیلی از سوی اصولگرایان مورد استقبال قرار نگرفت> ؟
البته به صورت رسمی اعلام نشد اما تا جایی که من خبر دارم این جلسات دولت سایه همچنان در حال پیگیری است و پیشنهادات را هم برای دولت می فرستد. دولت نیز در بخش هایی به این پیشنهادات توجه دارد چراکه اینجا دیگر بحث سیاسی نیست بلکه موضوع نحوه اداره کشور است. لذا در این مورد بحث عدم اقبال اصولگرایان مطرح نیست.
اما خیلی هم حمایت نشد؟
نیازی به حمایت ندارد. بلاخره دولت در سایه تشکیل شده است و تدبیر خیلی خوبی هم است گرچه ممکن است دعوت نکرده باشد و اصولگرایان از این منظر نقدی داشته باشند اما افرادی که هستند سابقه وزارت و نمایندگی دارند و مسلط هستند به امور؛ حسن این مسئله آن است که دولت هم از استفاده می کند از آنها.
آیا این مسئله به آن معنا نیست که جلیلی به هر قیمتی می خواهد خود را در عرصه سیاسی نگه دارد؟
سعید جلیلی به هر حال یک فرد سیاسی است همواره هم مورد تائید اصولگرایان بودن است اما همانطور هم که گفتم اختلاف سلیقه هایی وجود دارد که طبیعی است.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها