کد خبر: 471167
تاریخ انتشار :

«نامه نیوز» بررسی کرد؛

ارتباط تعرض به سفارت ایران در لندن با سفر ولیعهد جنجالی عربستان/ردپای سرویس های امنیتی انگلیس به میان آمد /معنای شوی رسانه ای مهاجمین وابسته به فرقه شیرازی چه بود؟ /دستگاه دیپلماسی مانع طفره رفتن مقامات انگلیس شود

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

گروه سیاست نامه نیوز: تعارض به سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن و همزمانی نسبی این اقدام با سفر مقامات سعودی به انگلیس ، از ابعاد مختلفی قابل تامل است. روز چهارشنبه هفته گذشته،«ترزا می»، نخست‌وزیر انگلستان و «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی بعد از دیدار در ساختمان «وست‌مینستر» در لندن بر اهمیت آنچه «مقابله با دخالت‌های ایران» خوانده شده تأکید کردند.
دفتر نخست‌وزیری انگلیس در بیانیه‌ای با اعلام این موضوع افزود نخست وزیر انگلیس و ولی‌عهد عربستان همچنین توافق کرده‌اند همکاری‌ها را به منظور مقابله با آنچه «فعالیت‌های ثبات‌زدای ایران در منطقه» خوانده شده، تقویت کنند.
درست دو روز پس از آن، شاهد حمله طرفداران یک فرقه افراطی به سفارت کشورمان در لندن بودیم. بدیهی است که میان این دو پدیده ، یعنی سفر بن سلمان به لندن و حمله عوامل این فرقه افراطی به سفارت کشورمان ، ارتباطی مستقیم و معنادار وجود دارد. انفعال پلیس انگلیس در مقابل حمله کنندگان به سفارت ( تا جایی که آنها توانستند به بالکن سفارت راه یابند)،در همین راستا قابل تحلیل و ارزیابی است. بدون شک در این خصوص شاهد اهمال خودخواسته و عامدانه دولت ترزا می بوده ایم.
نکته دیگری که باید در این خصوص مدنظر قرار گیرد،مربوط به اقدامات رسانه ای و تبلیغاتی افراد مهاجم در شبکه های رسانه ای وابسته به غرب بوده است. برخی شبکه های غربی تصاویر حمله به سفارت ایران به انگلیس را به صورت زنده پخش کرده اند. این خود نشان دهنده هماهنگی کامل بخش های رسانه ای وابسته به برخی سرویسهای امنیتی انگلیس و افراد مهاجم می باشد. به عبارت بهتر، در حادثه حمله به سفارت جمهوری اسلامی ایران به لندن، ما با حادثه ای طراحی شده و هدفمند رو به رو بوده ایم.
تحلیل ها می گویند این بازی هدفمند از سوی سرویسهای امنیتی، سیاسی و رسانه ای دولت انگلیس طراحی و اجرا شده است. بدیهی است که در این معادله، نمی توان ادعای دولت انگلیس مبنی بر عدم اطلاع و آگاهی از این موضوع را پذیرفت زیرا رفتار پلیس و دیگر شواهد و مستندات موجود، چیز دیگری را نشان می دهد!
موضوع دیگر، به برخورد وزارت امور خارجه کشورمان با ماجرای حمله به سفارت ایران در لندن باز می گردد. در این خصوص سخنگوی وزارت خارجه کشورمان گفت: "بلافاصله پس از وصول خبر، معاون سیاسی وزیر امور خارجه مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران را به سفیر انگلیس در تهران منتقل کرد. بلافاصله پس از وصول این خبر آقای دکتر عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران را به سفیر انگلیس در تهران منتقل کرده و خواهان محافظت کامل پلیس از دیپلمات های کشورمان در لندن، و برخورد فوری پلیس با مهاجمین شد."
سفیر انگلیس در تهران نیز ضمن ابلاغ عذرخواهی رسمی دولت انگلیس گفت: پلیس ضدشورش انگلیس در محل حضور یافته و اوضاع را تحت کنترل دارد. وی گفت تمامی اقدامات لازم برای محافظت از جان دیپلمات های ایران و جلوگیری از ورود مهاجمین به داخل سفارت به عمل آمده است. قاسمی همچنین خواستار محاکمه و مجازات آمران و عاملان این اقدام شد.
واقعیت امر این است که دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشورمان باید موضوع حمله به سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن را به صورتی جدی پیگیری کند. بدیهی است که در این میان، دولت انگلیس حکم یک متهم تمام عیار را دارد و باید با جمع آوری شواهد و مستنداتی که اتفاقا زیاد نیز هستند، نسبت به بازخواست حقوقی و قضایی دولت انگلیس اقدام کرد. بدیهی است که ماجرای حمله اخیر به سفارت ایران در حادثه ای ساده و تصادفی نبوده و می تواند محصول طراحی دستگاههای امنیتی و سیاسی وابسته به دولت انگلیس بوده باشد.
از سوی دیگر، همان گونه که اشاره شد نمی توان نقش سفر اخیر مقامات سعودی و محمد بن سلمان به انگلیس را در بروز این مسئله نادیده انگاشت. هم اکنون زمان آن است تا دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشورمان مانع از طفره رفتن مقامات انگلیسی در خصوص پاسخدهی به این موضوع شود.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها