کد خبر: 483557
تاریخ انتشار :

برگزاري دومین دوره نشان عکس سال مطبوعاتی ایران

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

در ابتدای این مراسم حمید فروتن ـ رئیس هیات مدیره انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ـ در سخنانی بیان کرد: ما دومین دوره این رویداد را برگزار می‌کنیم. در دوره اول شرایطی پیش آمد که ۴۰ نفر از اساتید عکاسی را درگیر انتخاب برگزیده‌ها کردیم اما امسال شورایی را تشکیل دادیم و آیین‌نامه‌ای را برای این رویداد تدوین کردیم که یکی از الگوهای ما برای تدوین این آیین‌نامه «ورلد پرس فوتو» بود. بر این اساس در پنج قسمت خبری (تک عکس و مجموعه عکس) نشان اهدا می‌کنیم و بخش مالتی‌مدیا را به نشان عکس سال مطبوعاتی ایران اضافه کردیم.
به گزارش نامه نيوز، او اضافه کرد: امیدوار هستیم این برنامه در سال‌های آینده پربارتر و بی‌نقص‌تر انجام شود و بتوانیم آن را منطقه‌ای و بین‌المللی برگزار کنیم.
سپس احمد مسجدجامعی ـ عضو شورای شهر تهران ـ برای سخنرانی دعوت شد که گفت: در ابتدای سخنانم از عباس عطار، شاهرخ حاتمی و منوچهر یگانه‌دوست (عکاسان مطبوعاتی که به تازگی درگذشته‌اند) یاد می‌کنم که از چهره‌های ملی و بین‌المللی عکاسی ایران بودند. عکاسی ایران با فراز و فرودهایی که داشته اما مجموعه عکس‌های جنگ و دفاع مقدس بی‌نظیر است.
او در ادامه با ارائه پیشنهادی اظهار کرد: شاید بتوانیم در شورای شهر کمک کنیم و برخی از این عکس‌ها به شکل نقش برجسته در نقاط مختلف پایتخت نصب شود چون عکس‌های ماندگار و ماندنی است. یک مورد هم بود که درباره آن سفر هم کردیم و مذاکره هم انجام دادیم. فکر کنم بشود با سازمان زیباسازی شهرداری تهران صحبت کنیم که برای این عکس‌ها موقعیت مکانی پیدا کند.
این عضو شورای شهر تهران درباره طرح ترافیک خبرنگاران و عکاسان نیز گفت: در دوران ریاست‌جمهوری آقای خاتمی مطرح کردیم که کار مطبوعات جزو مشاغل سخت است. من در مصوبه جدید شورا برای طرح ترافیک و رفت و آمد شهری خبرنگاران و عکاسان به طور ویژه‌ای از عکاسان دفاع کردم زیرا آنها دوربین‌ها و وسایل گرانقیمتی دارند و گفتم که باید معافیت‌هایی داشته باشند.
مسجدجامعی ادامه داد: در ابتدا اینکه چه کسی عکاس یا خبرنگار است، برعهده انجمن صنفی بود اما به دلیل اینکه بعدها صنف‌ها دچار مشکل شدند ارشاد عهده‌دار این کار شد. اخیراً هم عکاس‌ها باید چند عکس به شهرداری می‌فرستادند تا حوزه مدیریت شهری تشخیص بدهد اینها عکس هستند یا نه. این کار غیرحقوقی، غیرعرفی و غیراخلاقی است. وقتی تشکل صنفی و ذیربط وجود دارد، باید برای ما سندیت داشته باشد. امیدوار هستیم با انتخاب شهردار جدید برای این موضوع راه‌حلی پیدا کنیم که این افراد بتوانند در نقاط مختلف شهر حضور داشته باشند و به فعالیت خود ادامه بدهند.
سپس با پخش ویدیوئی از شاهرخ حاتمی، از این عکاس که آذرماه سال گذشته در پاریس از دنیا رفت، یاد شد و محمد صیاد ـ عکاس ـ درباره او گفت: شاهرخ حاتمی ایرانی بود و افتخار می‌کنم یک عکاس ایرانی خیلی زحمت کشید. هم‌دوره‌ای‌های ما وقتی آقای حاتمی را می‌دیدیم احترام خاصی برای او قائل بودیم. من سال‌های سال او را ندیدم و زمانی که انقلاب شد او را دیدم. امیدوارم عکاسانی که از ما جدیدتر هستند قدر همدیگر را بدانند.
در ادامه ویدیوئی از منوچهر یگانه‌دوست ـ عکاس مطبوعاتی که فروردین‌ماه از دنیا رفت ـ پخش شد و از محمدحسین حیدری ـ عکاس جنگ ـ خواسته شد که درباره او سخن بگوید.
حیدری اظهار کرد: از منوچهر یگانه‌دوست آنچه در ذهن همه ما مانده جوانمردی و فتوت او بود. یک بار به انجمن آمد و متوجه شد که یکی از عکاسان دچار مشکل اداری در زمینه بیمه است. او با وجود اینکه ۷۶ سال سن داشت به دنبال کار او رفت و مشکلش را حل کرد. این روحیه از سال‌های دور در وجود او بود.
او ادامه داد:هیچ چیز بیشتر از این ما را در انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس اذیت نمی‌کرد جز اینکه مدت‌ها می‌خواستیم مجموعه‌ای از آثار او را چاپ کنیم اما عکس‌هایش در دسترس نبود. روزی که مرحوم شد خبرگزاری ایرنا تیتر زد «عکاس بزرگ ایرنا درگذشت». زمانی که او زنده بود با ما همراهی نکردند و عکس‌های او را به دست ما ندادند اما تا درگذشت، از او با این عنوان یاد کردند.
ویدئوی بعدی به عباس عطار ـ عکاس مطبوعاتی‌ای که مدتی ریاست آژانس عکس مگنوم را برعهده داشت و چندی پیش در پاریس درگذشت ـ اختصاص داشت که محمد اسلامی راد ـ عکاس ـ درباره او با بیان خاطراتی اظهار کرد: ما عادت داریم به سرعت دوربین و تجهیزات خود را عوض کنیم اما عطار دوربین‌هایش را خیلی دوست داشت به شکلی که تعمیرکار دوربین‌های او هم خسته شده بود.
او ادامه داد: یک بار عکس‌هایش را برای ارشاد فرستاده بود که می‌خواست آنها را چاپ کند. برای او نامه تشکر فرستاده بودند او هم (به طنز) پاسخ داده بود خیلی ممنونم ولی تشکر زمانی برای من معنا دارد که پشت یک چک نوشته شده باشد.
ساتیار امامی - عکاس خبری ـ نیز بیان کرد: عباس عطار بسته‌ای را برای من فرستاد که قرار بود فرد دیگری در ایران، آن بسته را از من تحویل بگیرد. من به دلایلی مجبور شدم آن بسته را باز کنم که در آن عکس‌های شاهرخ حاتمی و دستخطی از او به یک مرجع بالادستی بود که گفته بود دوست دارد در ایران بمیرد و خواسته بود اجازه بدهند به وطن خودش برگردد و ادامه حیات بدهد. نمی‌دانم که آن بسته به دست کسی که باید می‌رسید، رسید یا نه. تا دیر نشده امیدوارم آلفرد یعقوب‌زاده به ایران برگردد. تا فرصت هست باید دست به دست هم بدهیم که عزیزانمان بتوانند پا به این مملکت بگذارند.
در بخش بعدی این مراسم مهدی قاسمی ـ عضو هیات مدیره انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی و دبیر نمایشگاه ورلد پرس فوتو در ایران ـ درباره این نمایشگاه که در حال برگزاری است، توضیح داد: سال گذشته نیوشا توکلیان (عکاس) تماس گرفت و گفت سفارت هلند علاقه‌مند است نمایشگاه ورلد پرس فوتو را در ایران برگزار کند و توکلیان انجمن را به عنوان نهاد صنفی که می‌تواند این کار را انجام دهد به آنها معرفی کرده است. من نیز از طرف انجمن مامور شدم که پیگیری کارهای برگزاری نمایشگاه را انجام بدهم. یک سال طول کشید تا توانستیم این نمایشگاه را برگزاری کنیم که بدون حمایت بزرگان این امر امکان‌پذیر نبود.
ادامه این مراسم به تقدیر از اسماعیل عباسی به پاس تلاشش در زمینه تدریس، پژوهش، ترجمه و تالیف در حوزه عکاسی اختصاص داشت که محمدمهدی رحیمیان ـ استاد عکس دانشکده خبر ـ متنی را درباره او قرائت کرد.
عباسی نیز پس از این تقدیر اظهار کرد: من خودم را یکی از خوشبخت‌ترین آدم‌های دنیا می‌دانم. هیچ منتی برای کسی ندارم.
او با اشاره به اینکه ۲۸ سال است که مشغول و تدریس و نوشتن کتاب است، گفت: من در درس‌ها و کتاب‌هایم تلنگر می‌زنم. اگر کسی آن را دریافت به استعداد و همت خودش برمی‌گردد.
در بخش بعدی این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود دعایی ـ مدیرمسئول روزنامه اطلاعات ـ برای سخنرانی پشت تریبون رفت و گفت: من تعبیری دارم که می‌گویم در جمهوری اسلامی پیش نیامده که مراسمی باشد که آخوند پشت تریبون نرود البته این به این دلیل نیست که ما اصرار داریم بلکه لطف دوستان است.
او با اشاره به اینکه از سال ۵۹ تا به حال در سمت مدیرمسئولی روزنامه اطلاعات مشغول به کار است، ادامه داد: خاطرات زیادی برای من در این مراسم تداعی شد. روزهای اولی که به این روزنامه رفته بودم عکاسی بود که خیلی متین و مودب بود. یک روز دیدم در حال اشک ریختن است. احوالش را پرسیدم درد و دل کرد و گفت: پیش از انقلاب عکاس منتخی بوده که به دربار اعزامش می‌کردند. پس از انقلاب که به این روزنامه آمده بود همکاران خانم محجبه بودند و آرایش نمی‌کردند. او جمع همکاران ما را با فضایی که پیشتر کار می‌کرد مقایسه کرده بود و به او احساسی دست داده بود که ارزشمند بود. به من گفت که این اشک شادی است و خوشحالم که این فضا، فضای سالم و قابل تحملی است.
او ادامه داد: در اولین اجلاس بین‌المجالس از طرف مجلس دوره اول، من به عنوان رئیس هیات ایرانی به باکو سفر کردم. در جریان برگزاری اجلاس، رئیس مجلس عراق در سخنان خود به امام (ره) اهانت کرد. من نیز به عنوان مسئول ایرانی حاضر در آنجا دستم را محکم روی میز کوبیدم و به عنوان اعتراض مجلس را ترک کردیم. عکاس کوبایی حاضر در آنجا از آن حالت از من عکس گرفته بود به شکلی که رعشه در دست من پیدا بود. عکس هنری فوق‌العاده‌ای بود که ما خواستیم به عنوان تشویق ۱۰۰ دلار به او هدیه بدهیم اما او با مناعت و لطف آن را نگرفت و گفت این عکس هدیه من به شماست و به شما احترام می‌گذارم. بعدها شنیدم آن عکس او به عنوان یک عکس نمونه انتخاب و به چاپ رسیده است.
دعایی در پایان صحبت‌های خود با اشاره به شوخی مجری مراسم با یکی از برگزارکنندگان که کراوات زده بود و مجری گفته بود او به روی صحنه نیاید، اظهار کرد: کراوات چیز مذمومی نیست. داماد امام (ره) و مراجعان ایشان کراوات داشتند، این موضوع هیچ منعی ندارد. پسر من یک بار با من شوخی کرد و روز تولدم به من کراوات هدیه داد.
در بخش بعدی این مراسم که عصر ۲۳ اردیبهشت‌ماه در خانه هنرمندان ایران برگزار شد، از سه پیشکسوت حوزه عکاسی مطبوعاتی، عباس ملکی، محمد اسلامی راد و جهانگیر رزمی تقدیر شد.
سپس نوبت به اهدای نشان‌ها رسید که در این قسمت نشان بخش مالتی مدیا به ابوالفضل نسایی، بخش مجموعه عکس محیط زیست به مهدی پدرام‌خو، تک عکس محیط‌زیست به مجتبی اسماعیل‌زاد، مجموعه عکس پرتره به اصغر خمسه، تک عکس پرتره به مقداد مددی، مجموعه عکس ورزشی به آریا جعفری، تک عکس ورزشی به جاوید نیک‌پور، مجموعه عکس مستند اجتماعی به سحر فعل‌گری، تک عکس مستند اجتماعی به سیمه فرضی، مجموعه عکس خبری به حسین ولایتی و تک عکس خبری به یلدا معیری رسید.
آریا جعفری که مجموعه عکس‌های ورزشی او با موضوع فوتبال بانوان برنده نشان این رویداد شد، اظهار کرد: من این نشان را به همه بانوان فوتبالیست و هواداران آن که با همه نابرابری‌ها کارشان را انجام می‌دهند،تقدیم می‌کنم. من نمی‌خواهم ببینم دختران سرزمینم از بالای تیر چراغ برق به پایین کشیده می‌شوند.
یلدا معیری نیز که در بخش تک عکس خبری برنده نشان شده بود،بیان کرد:مشکل زنان در جامعه عکاسی ما روز به روز زیادتر می‌شود، در حال حاضر شرایط بغرنج است. من بیکار هستم. ممکن است برخی این لفظ را استفاده نکنند اما من تنها نیستم. من جایزه خودم را به شکل نمادین به جامعه عکاسان خبری زن ایرانی تقدیم می‌کنم.
داوری آثار این دوره را، محمود کلاری، سیف الله صمدیان، نادر داوودی، پیمان هوشمندزاده، رضا معطریان بر عهده داشتند که سیف‌الله صمدیان به دلیل حضور در جشنواره فیلم کن، در این مراسم حضور نداشت.
منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها