لاریجانی: برجام "مرده" است/ ترامپ جرات شرکت در جنگ جدیدی را ندارد/ با وجود برجام نیازی به امضای FATF نبود
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر در برنامه جهان آرا که از شبکه افق با موضوع برجام پخش شد، ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته بودیم که چنانچه آمریکا از برجام خارج شود، برجام برای ما نیز تمام شده است ولی چرا این کار را نکردهایم، اظهار کرد: بحث برجام بحثی بسیار مهم و مربوط به منافع ملی ما است و واقعا حق آن این است که در یک فضای فراتر از جناح بندیهای سیاسی مورد بحث قرار گیرد؛ منتهی موانعی وجود داشته که مانع از طرح موضوعی مسائل برجام چه در زمان مذاکره و چه اکنون شده است.
وی با بیان اینکه ما دولت را دولت خودمان و توفیق آن را توفیق خودمان میدانیم، افرود: اما در یک چنین بحث مهمی باید مسائل را به شکل موضوعی مورد بحث قرار دهیم.
به گزارش نامه نیوز، جواد لاریجانی تصریح کرد: اولین مانع این است که جناب آقای روحانی از ابتدا موضوع برجام را به یک موضوع رقابت انتخاباتی تبدیل کرده و گفتند که اگر چرخهای سانتریفیوژ میچرخد باید چرخ اقتصاد هم بچرخد. پس وقتی مسئله انتخاباتی و رقابتی شد حتما باید آنرا موفق توصیف کنند.
تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی ادامه داد: آنهایی هم که انتقاد کنند مودبانهترین برچسبی که گرفتند دلواپس بوده که این مسائل نشان میدهد فضای بحث مانع است.
دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان تصریح کرد: مانع دیگر استناد مدام به نظرات مقام معظم رهبری بود تا بحث میشد عنوان میکردند که رهبر معظم انقلاب از اول تا انتها مسائل همه چیز را میدانند و همه با نظر ایشان است.
محمد جواد لاریجانی توضیح داد: آنچه که مقام معظم رهبری برای همه گفتند حکایت از موضع روشن ایشان راجع به اصل مذاکرات، عدم رضایت از نحوه پیشبرد و پیش بینی ناکامیها بود که بارها بیان کردند.
وی ادامه داد: از همه مهمتر اینکه عنوان میکنند که مقام معظم رهبری مخالف بحث موضوعی راجع این مسئله هستند در حالیکه اینگونه نیست.
مشاور رئیس قوه قضاییه در امور بین الملل گفت: مانع از همه اینها بزرگتر یک نوع بحران استیصال است. مثلا میگوییم چرا مسئله موشکها را یک جا پا درست کردهاید که میگفتند از این بهتر نمیشود و وقتی عنوان میکردیم کمی صبر میکردید، عنوان میکردند که مگر ندیدید اوضاع کشور قفل است! پس این سیگنالها به طرف داده شده که بنده اسم آن را بحران استیصال میگذارم.
وی خاطرنشان کرد: این بحران از ابتدای انقلاب تاکنون سابقه دارد به عنوان مثال جنگ که شروع شد بنیصدر همین بحران استیصال را میگفت و مطرح میکرد که زمین بدهیم و زمان بخریم!
محمد جواد لاریجانی با بیان اینکه باید این موانع را از ذهن بیرون کنیم، تصریح کرد: در این صورت است که میتوانیم به اصل قضیه ورود داشته باشیم.
دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان با تاکید بر اینکه مخالف مذاکره هستهای نبوده و نیستم؛ اما منتقد برجام بوده و هستم، یادآور شد: این حالت رخوتی که اندیشمندان ما و اهل علم و دانشگاههای جناحهای مختلف دارند، خیلی بد است. نسل جوان ما میگوید اینها چه گفتند و چرا آنقدر حرفهای آنها نامیزان است.
وی بیان داشت: آقای ترامپ معتقد است که ایران در اثر فشارهای اقتصادی زانو زد و همین برجام را پذیرفت، ما اگر چیزهای دیگری از ایران میخواهیم راه آن همان فشارهای اقتصادی است، پس باید فشارهای بیشتری به ایران وارد کنیم.
محمدجواد لاریجانی گفت: ترامپ خواستههای خود را نیز در چهار دسته تنظیم کرده است و وزیر خارجه آنها نیز حدود دوازده باید را مطرح کرده، ناشی هم بوده است.به نظرم همان ترامپ کاسبکار با خالی بندی اش باز بهتر دستهبندی کرده است.
تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی بیان داشت: او گفته است دسته اول مربوط به امور هستهای است و باید دندان هستهای را از ته بکشیم و ایران نباید دیگر حق غنی سازی داشته باشد. یکی دیگر راجع به موشکها است. بر اساس آن نه تنها ما نباید خودمان موشکهایی با بردهای کامل بسازیم حتی صنعتش را نیز نباید به کسی یاد بدهیم.
دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان گفت: موضوع بعدی مسئله منطقه است که چرا ما در منطقه از محور مقاومت دفاع میکنیم و بعد هم مسائل داخلی ایران است که ما باید میدان را برای کسانی که سکولار و ضد نظام هستند، باز کنیم تا آنها بتوانند فعالیت کنند.
وی ادامه داد: ترامپ در یک عبارتی خیلی کاسبکارانه گفته است که من با شما شرط میبندم که چند ماه دیگر ایران زانو میزند که این تفکر آنها است و مطرح کرده که اروپاییان با این مقاصد ما همراه هستند ولی در نحوه پیشبرد اختلاف نظر داریم.
محمدجواد لاریجانی با اشاره به موضعگیری رئیسجمهور پس از صحبتهای ترامپ، گفت: وقتی ترامپ صحبت کرد رئیسجمهور عزیز ما بلافاصله موضعگیری کرد که این در دنیا اولا نشانه یک دستپاچگی بود و ما نباید آن را آنقدر مهم بدانیم. باید با فرصت و عبارت حساب شده صحبت کنیم.
وی گفت: مثلا آقای رئیسجمهور گفت که این قرارداد بین ایران و پنج کشور دیگر باقی است این در صورتی است که وقتی که کشور آمریکا از برجام خارج شده است. یعنی حداقل ده صفحه از توافق برجام پریده، چون حدود شش هفت بند از توافق درباره آمریکا بوده است.
وی اظهار کرد: این بدین معنی است که این توافق دیگر برجام نیست بلکه اصلا چیز دیگری است.
دبیر ستاد حقوق بشر کشور عنوان کرد: اشکال دیگری که وجود دارد این است که ما تعهدات خود را مهر زدیم چرا باید این کار را میکردیم، چون این توافق مانند دو کفه ترازو است و چرا ما اکنون تعهدات خود را به چهار میخ میکشیم.
وی خاطر نشان کرد: لازم نیست که ما بگوییم از برجام خارج شدیم، اما بهتر آن است که دیگر تعهدات مربوط به برجام را تعلیق کنیم و بگوییم فعلا ما تعهدات خود را به صورت تعلیق در میآوریم. چون خود توافق هم مورد اشکال واقع شده است. این کار طبیعتا بسیار باب میل است، چون اروپاییها تعهدات ما را در کف گرفتهاند و بیشتر از آن را اکنون از ما میخواهند بنابراین نباید اجازه دهیم که توقع آنها بیشتر از این بالاتر رود، بنابر اینها از مشکلات موضعگیریهای ما بوده است.
لاریجانی اظهار کرد: چرا به اروپاییها میگوییم که باید تضمین بدهید؛ این جوک است، چون مرکل در یک جایی به صورت توهین آمیز گفته است که آنها در توهم به سر میبرند. چون ترامپ وقتی میگوید من میخواهم تحریمهای اصلی،تحریمهای ثانویه و زنجیرهای را اعمال کنم آن زمان مشخص میشود که منافع بسیاری از ما را هدف گرفته اند.
دبیر ستاد حقوق بشر کشور تصریح کرد: این تحریمها و فشارها فراتر از سه کشور اروپایی خواهد بود. به عنوان مثال دولت آمریکا به یک کمپانی در برزیل میگوید که اگر میخواهی با آمریکا مراوده داشته باشی نباید با ایران همکاری کنی طبیعتا آن شرکت هم به دنبال منافع خود است و به سمت آمریکا میرود یا مثلا درباره هند هم به همین گونه است.
وی افزود: در این چنین شرایطی اروپا چه کاری میتواند بکند؟ اروپا یک زمان نمیخواهد و یک زمان هم اصلا نمیتواند کاری کند.
لاریجانی در خصوص تحریمهای در نظر گرفته شده برای ایران هم گفت: ترامپ گفته است که ما تمام تحریمهای ایران را بر میگردانیم و حتی تحریمهای شدیدتری اعمال میکنیم. البته قبلیها گفته بودند تحریمهای فلج کننده و این فرد میگوید تحریمهایی که برای اولین بار و سخت است برای یک کشور اعمال میشود. البته، چون ترامپ و دار و دستهاش را همه میشناسند و به خالیبندی معروف است این حرفهای او برای ما بیاهمیت است.
تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی گفت: دولت ترامپ معتقد است که ایران به خاطر فشارهای اقتصادی از داخل به هم میریزد و مجبور میشود پای میز مذاکره بیاید. آن وقت است که ما با ایران پشت یک میز مینشینیم و یک معاهده که دیگر آویزان نباشد با ایران میبندیم. این تفکراتی است که مجموعه ترامپ و اطرافیان او نسبت به ایران دارند.
وی افزود: تاکتیکی در این مذاکرات هسته ای پیش گرفته شد که من نام آن را تاکتیک "بیگ بنگ" گذاشتم یعنی یک جا برویم و تمامش کنیم که این برای مواقعی است که طرفین به هم اعتماد داد.
محمد جواد لاریجانی بیان کرد: ما نمیتوانستیم یک دفعه بدهیم بروند، ما یک اشتباه بسیار استراتژیک کردیم درحالی که می توانستیم گام به گام برویم. ما میتوانستیم صد سانتریفیوژ را فعلا از کار بیرون کنیم. آن هم نه اینکه پاره کنیم آنها را با احترامات جایی ببریم که دوباره آن را بیاوریم، ولی این کار را نکردیم و یک دفعه همه را خراب کردیم.
دبیر ستاد حقوق بشر کشور اظهار کرد: ضربهای که به صنعت اتمی ما زده شد بسیار سنگین اما جبران پذیر است و انشاءالله با فاصله کم خواهد بود البته نه با این روحیات، ما مسئله بسیار مهم داریم .مهمتر از همه اینها این تفکر استیصالی است این ژانر مدیریتی که آقای روحانی آوردند که به امید برجام می واند کار کند؛ یعنی درهای سرمایهگذاری خارجی باز شود و ما بتوانیم ایرباس و هواپیما بخریم، جنس بفروشیم ، جنس بخریم. نفت ما برود و پولش راحت بیاید.
وی تصریح کرد: این ژانر مدیریتی علیرغم احترام زیادی که به آنها دارم به درد وضعیت فعلی ما نمیخورد و چون به درد نمیخورد ما تئوری استیصال را پیش میکشیم حال چکار می شود کرد؟ این ژانر را آقای روحانی باید عوض کند.
** ژانرمدیریت برجامی دیگر کار نمیکند و باید تحول پیدا کند
دبیر ستاد حقوق بشر کشور بیان کرد: متاسفانه در صحبت پمپائو هست اگر چه غربیها میگویند با آقای روحانی و آقای ظریف میتوانیم کار کنیم اما ایران که درحال حاضر اینها نیستند. این خوب تشخیص داد؛ آقای روحانی و آقای ظریف برادران عزیز ما هستند، ژانرمدیریت برجامی دیگر کار نمیکند و باید تحول پیدا کند. آن وقت کلید خیلی چیزها به دست ما میآید و خیلی درها به روی ما باز می شود.
وی در پاسخ به اینکه آیا سه سال برجام بنا است با این کلید واژه ادامه پیدا کند، اظهار کرد: آقای روحانی سرمایهگذاری وسیعی از لحاظ سیاسی روی برجام کرد و برای ایشان جوری است که احساس میکند برجام یعنی روحانی و این اشتباه بزرگ ایشان است.
محمد جواد لاریجانی افزود: آقای روحانی شما رئیسجمهور عزیز ، محترم و بزرگوار تک تک ملت ایران هستید چه برجام باشد چه نباشد. همه ملت ایران پشتیبان شما در انجام وظایف قانونی و شرعیتان هستند و دنیا فقط در برجام خلاصه نشده است.
دبیر ستاد حقوق بشر کشور خاطر نشان کرد: به نظر من که البته ممکن است نادرست باشد من برجام را از اول کج راهه میدانستم راجع به آن هم صحبت کردم و بعضی دوستان از من دلگیر شدند، اینها نه به خاطر تخطئه دوستان خودمان است؛ ما برادران را از نزدیک میشناسیم متدین و سختکوش هستند این کج راهه است و عاقبت آن کاملا روشن بود.
وی گفت: لذا پاتکی که اکنون باید در مقابل تحولات آمریکا بزنیم یک تعلیق تعهداتمان است تا معلوم شود از برجام چقدر مانده است و این یک استراتژی است اینها را به تلاش وادار میکند و برای این تعلیق مدت بگذاریم دو ماه فرصت تعلیقی بگذاریم بعد از آن هم هیچ چیز دیگر نیست.
محمد جواد لاریجانی با اشاره به اینکه ماباید یک تجدیدنظر و یک تحول کامل در سیستم مدیریتی خود داشته باشیم، بیان کرد: این دوستان ما ژانر برجامی هستند. ما باید ژانری از مدیریت بگذاریم که شب و روز نمیشناسند. نمیتوانم، نمیشود در فکر آنها نمیگنجد. آنها نفت را فروختهاند و در ذهنشان نیست؛ آنها نفت را می فروشند پول هم می آورند و ماباید استراتژی داشته باشیم و برای آنکه خود را مقاوم کنیم پنج الی شش رگه کار اصلی باید انجام بدهیم.
دبیر ستاد حقوق بشر کشور تصریح کرد: رگه اول کالای اساسی است که باید به دست نیروهای جهادی و بسیجی بدهیم تا کالاهای اساسی تأمین شود.
وی تصریح کرد: بخش دیگر مربوط به انرژی است. ما روی گنج انرژی نشستهایم. باید در کشور هم انرژی سوختی ارزان باشد و هم انرژی برق که هزینههای خانواده را پایین میآورد و مورد دیگر مربوط به نیروی محرکه است که شامل انواع ماشین و تحرکات مختلف، لوکوموتیو و هواپیما می شود.
محمد جواد لاریجانی گفت: ما باید دندان ایرباس و بوئینگ را کنده و بیرون بیاندازیم. آن خودش دنبال ما میآید ولی ما زندگی را بر اساس پژو سوار نکنیم؛ ایران خودرو مجموعه عظیمی است اما به علت منتالیتی مدیریتی زمینگیر است؛ شما بدهید به دست بچههای پرجوش، متدین و تحصیلکرده ببینید چکار میکنند در آنجا پس باید اینها را بشناسیم و از نزدیک با آنها آشنا شویم که بدانیم چه ثروت عظیمی داریم.
دبیر ستاد حقوق بشر کشورافزود: رگه دیگر نیروی دفاعی ما است.حوزه علوم و فناوری و حوزه سلامت که همه اینها قابل مدیریت است اما نه مدیریت به امید برجام.
وی یادآور شد: حقیقتا پنج الی شش سال وقتمان تلف شده است. بله گشایش شده مقداری نفت توانستیم.بفروشیم که پولش را نمیتوانیم. بیاوریم. عملا ما اسکناس خلق میکنیم. چون بنا بود در داخل اسکناس شود چون نمیتوانیم، اسکناس خلق میکنیم در حالی که بدون آن هم می شد انجام داد.
محمد جواد لاریجانی با بیان اینکه نکات بسیار ریز مدیریتی است که تئوری استیصال را از بیخ و بن دور مضیاندازد، گفت: این تئوری استیصال تئوری خطرناکی است چون افراد خیلی دلسوز وقتی میشنوند، میگویند اگر اینگونه قفل میشود پس یک راهی باید پیدا کنیم. تئوری استیصال معادل اضمحلال تمام ملت ما است. این البته یک پیچ بزرگ تاریخی در کشور ما است که من مطمئنم از این پیچ ما رد میشویم. این بحثها برای بصیرت افزایی مفید است والا غرض دیگری در آن نیست.
دبیر ستاد حقوق بشر کشور در پاسخ به اینکه آنچه در دستور کار قرار دارد گفتگوهایی است که بناست طی ماه های آینده ما با اروپا داشته باشیم و ظاهرا معطل نگه داشتن ما برای اروپا مطلوب است تا تهدیدهای آمریکا خود را نشان بدهد دولت ما با اروپایی ها قرار است چه مذاکره ای انجام دهد که نامش را تضمین بگذاریم؟ گفت: ما چند دستور کاری داریم یکی آن چیزی است که اصل کار است که آن دیپلماسی نیست. اصل کار ما این است که آمریکاییها تحریم را سفت میکنند و اروپایی هم خیلی جلوی آن ایستادگی نمیکنند. پس ما باید کلاه خود را سفت داشته باشیم و کشور خود را با توجه به تحریمها محکم اداره کنیم. این اولین و مهمترین دستور کار است.
لاریجانی تصریح کرد: نکته دوم این است که حال ما بخواهیم با دنیا چگونه صحبت کنیم. آیا باید کرکرهها را پایین بکشیم یا با یک دیپلماسی خوب صحبت کنیم که به نظر من دومی بهتر است. دیپلماسی معقول نه اینکه خیال آنها جمع باشد و تعهدات اتمی باید بلافاصله تعلیق شود. هر روزی که ما تاخیر کردیم در تعلیق آن ضرر کردهایم چون تثبیت میشود و این کف انتظار آنها از ما است و ما باید از این به بعد اضافه کنیم.
دبیر ستاد حقوق بشر کشور بیان کرد: مذاکره با اروپا اشکالی ندارد به شرطی که بدانیم در آن چیزی نیست و به عنوان کار دیپلماتیک ادامه بدهیم. کار دیپلماتیک هم در دراز مدت بیخاصیت نیست مثل سبدی است که وقتی میوه رسیده شود داخل آن میریزد قبل از آن میوهای نمیافتد.
وی عنوان کرد: من نمیگویم با اروپاییها صحبت نکنید اما معطل آن نباشید در مسیر صحبت کنید نه اینکه ببینیم شما چقدر میخواهید تعهد بدهید. اصلا بیایید ببینیم شما چقدر زورتان میرسد. این آمریکاییها کار را میکنند شما در قبال آن چکار میکنید. آن وقت ادامه این مذاکره بد نیست پنجاه سال دیگر هم ادامه پیدا کند، مشکلی ندارد به شرطی که ما معطل آن نباشیم. ما باید حتما با دنیا گفتگو داشته باشیم و این هیچ اشکالی ندارد.
دبیر ستاد حقوق بشر با بیان این که مسئله مهم این است که ما چه کسی را مسئول چه کاری بدانیم گفت: آقای رئیسجمهور گفته است آمریکاییها عهدشکنی کردهاند این تقصیر ما نیست. این سخن درست است در مورد تحریمها هم همین گونه است این که بگوییم در دولت قبل اینقدر تحریم میشد شما کجا بودید باید گفت تحریم را که دولت قبل نکرده بود آن نیز کار دشمن بود اگر دشمن به سمت ما تیری میزند حتی اگر آن جا را خراب کند مسئولیت اول آن با دشمن است اما ما در دفاع خود باید صحبت کنیم.
لاریجانی افزود: ما باید با مردممان صادق باشیم و درست نتیجهگیری کنیم. امروز هیچ چیزی بهتر از این برای مملکت نیست که ما امید و انتظار به برجام را کنار بگذاریم و با تفکر اقتصاد مقاومتی و ژانر مدیریتی مناسب امورات را حل و فصل کنیم.
وی با بیان اینکه سند برجام یک بد شانسی دارد، گفت: شاید تعداد مسئولینی که این سند را با دقت خوانده باشند از تعداد انگشتان یک دست بیشتر نباشد. باید در نظر داشت که اسناد بینالمللی فقط تکس و عبارت نیست و گاهی باید فانکشن آن را در نظر بگیریم و ببینیم که این 5 بند روی هم رفته چه سیستم عملیاتی ایجاد میکند. این فاجعه است که کسانی که راجع به برجام صحبت می کنند 5 بند آن را با دقت نخواندهاند در سیستم نظارت هم احتمال میدهم که به علت این که این تکس بیش از 100 صفحه بوده حوصله نداشتند که آن را زیر و رو کنند و غالباً موضع ( نه سیخ بسوزد نه کباب) را داشتهاند. این در حالی است که در مسائل حساس نباید این رویه باشد و گوترهای عمل کنیم باید سر یک ویرگول دعوا کنیم.
لاریجانی ادامه داد: در مقابل هر تخلفی که آمریکاییها و اروپاییها کردهاند باید آن را رکورد و ثبت کنیم این هیئت چه چیزی را با چه عبارتی و چگونه ثبت کرده است ،مردم از ما پرکاری میخواهند.
دبیر ستاد حقوق بشر گفت: همه ما باید پشت ولی امرمان متحد شویم اخیراً دیدهام که تا میخواهیم راجع به اموری صحبت کنیم می گویند وحدت ملی و گفتمان ملی را برهم نزنیم اینها که به طور مطلق معنا ندارد وحدت ملی پشت سر ولی امر و در چارچوب منافع ملی باید باشد، راه برون رفت این شرایط این است که پشت سر ولی امر باهوش، تیزهوش و خوش فکرمان باشیم و کشور را با روحیه متعهدانه ، شجاعانه و مسئله حل کن جلو ببریم.
وی تصریح کرد: ما در حال حاضر یک نسل مسئله حل کن داریم. اما اینها را به کار نمیگیریم و از مسائل میترسیم. چیزهایی که ترامپ میگوید به او نمیآید، آمد و گفت که کره شمالی را آتش میزنم و بعد گفت که میخواهیم با یکدیگر ملاقات کنیم. به نظر بنده کره شمالی آمریکا را منتر کرده است و حتی آمریکاییها در مقالاتشان مینویسند که احساس حقارت میکنند.
**ترامپ در هیج جنگ جدیدی جرات شرکت ندارد
لاریجانی با بیان این که ترامپ در هیج جنگ جدیدی جرات شرکت ندارد، گفت: این آدم کاسب است و میگوید هنرش دوشیدن است. خیلیها را در منطقه میدوشد؛ بنابراین ما با قدرت و استقامت میتوانیم کشور را اداره کنیم، من نمیخواهم بگویم مسئولین به مردم بگویند که اشتباه کردهایم اما باید با مردم صادق باشیم تفکر استیصالی را بیرون بیاندازیم و واقعیت را به مردم بگوییم. مردم نیز قبول میکنند و به تلاش مسئولین احترام میگذارند.
دبیر ستاد حقوق بشر در پاسخ به سوالی مبنی بر این که برای آینده و نوع مذاکره با اروپاییها چه باید کنیم و اروپاییها چه تضمینی باید دقیقاً به ما بدهند، تصریح کرد: در مورد اول اعلام تعلیق و شروع به خروج از تعهدات میکنیم تعلیق به این معنی که ما هیچ تعهدی احساس نمیکنیم. حال ممکن است ما فعالیت جدیدی نکنیم اما اگر فعالیتی نمیکنیم به دلیل محاسبات خودمان است به نظر بنده این دوره تعلیق نباید بیشتر از 2، 3 ماه طول بکشد و پس از آن تکلیف ما روشن است.
لاریجانی ادامه داد: نباید بگوییم که طرف اروپایی بیاید تضمین دهد این تحقیر آمیز است باید بگوییم ما فعلاً تعهداتمان معلق است شما چه کار میتوانید، کنید، تعهد ما باید بازیگری شود. اول بگوییم که طرف اروپایی چه چیزی روی میز میگذارد و چه کاری میتواند کند. سپس همسنگ کار آنها تعهداتمان را تضمین میکنیم چرا که اروپا نه توان و نه خواست دارد و خیلی از مسائل بیرون قدرت اروپا است. بنابراین طرح این مسئله که اروپا بیاید تضمین دهد حرف قشنگی نیست.
وی خاطرنشان کرد: به اندازهای که اروپا برای منافع ما، آورده بیاورد. ما هم راجع به تعهداتمان اقدام میکنیم اما اروپاییها چیز کمی میتوانند بیاورند و تنها در صورتی که ما اگرسیو برخورد کنیم میتواند بیشتر شود. آنها اگر احساس کنند که ما دستپاچه و مستاصل هستیم آن وقت چیزی به ما نمیدهند ما باید بر مبنای سیستمی عمل کنیم که بدانند ما جدی هستیم هیچ علامت و پیغامی جدیتر از این نیست که مجموعه ای از مدیران ما قطع نظر از برجام شروع به ساختن کشور کنند.
لاریجانی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که در حال حاضر بحث FATF بر سر زبانها است و مجلس نیز در حال تصمیمگیری در مورد این موضوع است حال که در خصوص برجام همه چیز تمام شده است چه اصراری وجود دارد که تعهد جدیدی بپذیریم، گفت: من معتقدم حتی اگر بخش خوبی از برجام عملی میشد ما نمیبایست FATF را بپذیریم. این یک استدلال پراگماتیستی دارد قسمت کلیدی آن این است که ما باید ترانگزیشنهای مالی بخشهایی که تروریست هستند انجام ندهیم.حال سوال این جا است که تروریست چه کسانی هستند این که ما بگوییم تروریست کسانی هستند که شورای عالی امنیت ملی ما تعیین میکند را آنها نمیپذیرند تروریست کسانی هستند که مجامع بینالمللی تعیین میکند فرض کنید که ما آن را امضا کردیم اما با این امضا مجمع ما به ما کارت سبز نمیدهد و میگوید شما با این افراد معامله کردهاید به عنوان مثال فرض کنید سازمان ملل بگوید وزارت نفت ما تروریستی است و نباید با این وزارت تعامل شود بعد ما بیاییم بگوییم که این گونه نیست اما آنها که سیستم ما را قبول ندارند پس باید تحت محرومیت باشیم.
وی ادامه داد: وزیر امور خارجه گفته بود دنیا باید آنقدر در ایران سرمایهگذاری کند که تحریم ما برایش نفع نداشته باشد. تئوری این بود که در اقتصاد دنیا مندرج شویم اینها حرفی قشنگی است اما فضایی است.FATF ضروری است اگر بنا باشد دنیا 100 میلیارد سرمایهگذاری کند FATF میخواهیم اما اگر بنا است سرمایهگذاری نکند و بانکهای ما تحریم شوند چگونه است.
** FATF با وجود برجام لازم به امضا نبود
لاریجانی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با این توضیحات آیا ما غرامت چیزی را میدهیم که عایدهای برای ما نداشته است ،گفت: همین گونه است من معتقدم FATF با وجود برجام لازم به امضا نبود.
دبیر ستاد حقوق بشر تصریح کرد: به نظر من برجام مرده است و اروپاییها مشغول مردهخوری هستند. ما هرگز نباید معطل شویم باید بحث کنیم و بدانیم راجع به چه چیزی صحبت میکنیم، باید تفکر استیصالی را دور بریزیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بهترین کار برای آقای روحانی این است که ژانر مدیریتی خود را به کل عوض کند. این بیاحترامی نیست بلکه بهترین پاسخ به آمریکا است. من مطمئنم نسل تحصیلکرده و توانمند این تحریمها را پشت سر میگذارند. خداوند این عزت را با امکانات وسیع به ما داده است هرگز دنیا را کوچک، محدود به تنها 5 کشور اروپایی و امثال اینها نبینیم. خداوند درهای رحمتش بسیار وسیع است. انشاللّه با همت مردم و با پیروی از خط مقام معظم رهبری ملت ما پیروز خواهند شد.
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید