توصیف آیتالله مجتهدشبستری از آرامش امام در بازداشت و نمازشب در تبعید/ خانهای که امام(ره) پس زد/ روایتی از جلسه خبرگان برای انتخاب خلف صالح امام امت
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
آیتالله محسن مجتهدشبستری درباره ابعاد ممتاز شخصیتی در وجود امام خمینی(ره) نسبت به سایر رهبران جهان گفت: حضرت امام (ره) شجاعت و حساسیتش نسبت به توطئه کفار و بیگانگان تا قبل از انقلاب هم مشهود و ملموس بود، چون سالها قبل از انقلاب در زمان رضاخان پهلوی کتابی به نام «کشفالاسرار» نگاشتند که درآن سلسله حقایقی را نسبت به وجود استبداد داخلی و استعمار خارجی مطرح کردند. مشخص است که روحیهایشان، در این موارد حساسیتهای اجتماعی مانند سایر افراد جامعه نبود و نسبت به مسائل اجتماع دغدغه داشتند.
وی افزود: از شجاعت امام(ره) نیز مصادیق فراوانی در آثارشان مشهود است. چنانچه نقل شده است، وقتی ۳۰ نفراز مأموران ساواک برای دستگیری ایشان به منزلشان میروند، امام (ره) خطاب به آنها میگوید: برای بردن یک نفر، ۳۰ نفر آمدهاند؟ البته بعدها یکی از آن افرادی که برای دستگیری امام(ره) آمده بود، نقل کرده است وقتی امام(ره) را از قم به تهران منتقل میکردیم، ایشان با کمال آرامشخاطر و طمأنینه بودند و ما بودیم که ترس و دلهره داشتیم. بعد از انتقال امام راحل به تهران، صدور بیانیههای تندشان مستقیماً بر علیه شخص شاه آغاز میشود. در آن زمان اگر مراجع بزرگوار دیگری هم وارد کارزار شده و بیانیه میدادند، معمولاً هیئت حاکمه را خطاب قرار میدادند. منتهی امام راحل مستقیما لبه تیغ حملات خود را متوجه شخص شاه میکردند و میگفتند: «امالفساد، همان خاندان سلطنتی است و نه هیئت حاکمه و دولت. اینها در حاشیه قرار دارند و همه تصمیمات و اتفاقات با خاندان سلطنتی است». سپس به اقدامات آمریکا اعتراض کرده و این کشور را شیطان اکبر مینامیدند.
اهم اظهارات مجتهد شبستری به شرح زیر است:
*از دیگر امتیازات امام خمینی (ره) تهجد و عبادت بسیار بود. ایشان حتی در زمان تبعید و هم وقتی که در بیمارستان بستری بودند، تهجد و نماز شب شان ترک نمیشد. این عبادتها و تقرب الیاللهها سبب شد که به رهبری و مرجعیت ایشان انقلاب به پیروزی رسید. یکی دیگر از امتیازات امام خمینی(ره) ساده زیستی ایشان بود.
*نقل شده است وقتی امام راحل درنجف بودند به ایشان میگویند منزلتان کولر ندارد، اجازه دهید تا برایتان کولر تهیه کنیم که ایشان پاسخ داده بودند، وقتی کولر خواهیم داشت که همه مردم ایران هم در خانه هایشان کولر داشته باشند. امام (ره) وقتی به ایران آمدند، چون پزشکان گفته بودند که به خاطر بیماری قلبی شان باید درشمال تهران که هوا سالم است زندگی کنند، یک عده از دوستان جمع شدند و خانه مفصلی در شمال شهر به صورت اجاره و یا رهن برای ایشان تهیه کردند. امام (ره) وقتی آن منزل را میبیند، میگوید به این منزل که مجلل و تشریفاتی است، نمیروم؛ لذا منزل سادهای در جماران برای ایشان تهیه شد که تا آخر عمر هم در آنجا ساکن بودند.
*بینش سیاسی فوق العاده امام (ره) هم بر کسی پوشیده نیست. از غیبت کبری به این طرف مراجع تقلید زیادی داشتهایم، آنها هم از نظر علمیت و تقوا، بارز و انسانهای شایستهای بودند، اما از نظر بینش سیاسی هیچ کدام درحد امام نبودند. اقدامات امام (ره) در زمینه لغو قانون کاپیتولاسیون هم حائزاهمیت است. ایشان قبل از همه مردم جامعه نسبت به این موضوع واکنش نشان داد که البته منشأ تبعیدشان هم، همین سخنرانی درباره قانون کاپیتولاسیون شد. ایشان بیانیههای آتشینی را هم در ایران صادر میکردند و این بیانیهها برای کشور بسیار سرنوشت ساز بود و افرادی هم در اثر همین بیانیهها متحول شدند و مسیر زندگیشان را عوض کردند. البته از طرفی جنایات رژیم ستمشاهی نیز افزایش پیدا کرد. روشنگریهای امام(ره) و شاگردانش سبب شد تا مردم آگاهی یافتند و نظام سلطنتی را به زباله دان تاریخ افکندند.امام خمینی (ره) از نظر علمی نیز درجه بسیار بالایی داشته و فقیهی جامع الشرایط بوده و بیان شیوایی داشتند. اگر بخواهیم همه صفات ایشان را بیان کنیم، مثنوی ۷۰ من کاغذ میشود.
* وقتی امام راحل کسالت پیدا کردند و حالشان وخیم شد، مردم بسیار نگران بودند تا اینکه در روز ۱۴ خرداد از دنیا رفتند. مجلس خبرگان بسرعت و قبل از اینکه ۲۴ ساعت از زمان فوت امام بگذرد، تشکیل شد و اعضا یک تصمیم مدبرانه، عاقلانه و با سرعت گرفتند، مشروح این جلسه و اتفاقاتی که در آن افتاد نیز رسانهای شده است. اجمالا اینکه وقتی در این جلسه شورای رهبری رای نیاورد، اینطور مطرح شد که آیت الله خامنهای به عنوان خلف صالح امام خمینی(ره)، جایگزین شوند که مجلس خبرگان با اکثریت قاطع به انتخاب ایشان رای دادند. بعد از تصویب این موضوع، مردم و دوستان نظام نگرانی هایشان رفع شد و امید دشمنان نیز به یاس تبدیل گردید و رهبر فعلی کشور واقعا همان صلابت، استقامت و شجاعت ایشان و سایر امتیازاتی را که آن بزرگوار داشتند، را دارا هستند.
* مجلس خبرگان در آن زمان به این نتیجه رسیدند که از آیت الله خامنهای، فردی شایستهتر وجود نداشت، منتهی توصیههای امام(ره) واشاراتی که داشتند و خاطراتی که مرحوم هاشمی رفسنجانی نقل کردند نیز در تصمیم گیری و رأی قاطع اعضای مجلس خببرگان به رهبر معظم انقلاب موثر بود. مقام معظم رهبری از نظر علم، تقوا و سایر جهات دیگر شایستگی رهبری دارند. ایشان هم اکنون مقلدین فراوانی دارند.
* امام خمینی (ره) در یکی از سخنرانی هایش از آیت الله خامنهای تعبیر به برادر خود کردهاند. از سوی دیگر آیتالله خامنهای وقتی به رهبری رسید در سنین بالا نبود لذا اشراف کامل به مسائل کشور داشته و دارند. اشراف رهبر معظم انقلاب به امور داخلی و نیز بین المللی همراه با مدیریت شایسته از نقاط قوت عملکرد ایشان در طول سالهای اخیر است. رهنمودهای ایشان در مبارزه با استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا، همیشه برای ملت روشنگر بوده است. در مقاطع مختلف و در مسائل بین المللی همواره نظرات هوشمندانه ایشان راهگشا بوده است. مانند موضوع دادگاه برلین. وقتی سفرا از کشور ما قهر کرده و بیرون رفتند، ایشان فرمودند: سفرا بروند وحتی سفیر آلمان هم برود و از بقیه هم دیرتر برگردد. این شهامت و شجاعت را نیز ایشان در مقابل خارجیها نشان دادند.
*ساده زیستی رهبر معظم انقلاب نیز همانند امام راحل است، همانطور که میبینیم در حسینیه شان زیلو انداخته اند و در جلسات همه مردم روی زیلو مینشینند، اندرون شان هم به همین شکل است. بارها برایم پیش آمده که به دیدار خصوصی ایشان رفته ام، آنجاهم زیلو و یا فرشهای ماشینی مستعمل مانند همه مردم پهن است. همچنین از وضع آقازاده هایشان هم باخبر هستم که چگونه ساده و بیتشریفات زندگی میکنند، این هم یک امتیاز دیگری از وجود ایشان است که در شباهت با امام راحل نیز هست. از نظر تهجد و عبادت نیز مقام معظم رهبری مانند امام خمینی(ره) متهجد هستند و نوافلشان هم ترک نمیشود. ایشان به مصداق آیه«اشداء علی الکفار و رحما بینهم»، دربرابر بیگانگان متجاوز و کشورهایی که قصد توطئه علیه ایران را دارند با استقامت و مقاومت همه جانبه ایستادگی میکنند. اما در مقابل خودیها مهربان هستند. چنانچه میبینیم در مجمع تشخیص مصلحت افرادی را از هر دوجناح آورده اند و ماموریت داده اند که در مجمع تشخیص باشند.
منبع: میزان
دیدگاه تان را بنویسید