بشار اسد: درباره اس ۳۰۰ از روسها سوال کنید/در روابطمان هیچ مداخله و دیکته کردنی وجود ندارد
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در گفتوگو با روزنامه "میل آن ساندی" چاپ انگلیس که صبح یکشنبه منتشر شده، اظهار داشت، انگلیس، فرانسه و آمریکا حمله شیمیایی ادعایی در دوما را مطرح کرده و به دروغ پردازی درباره آن پرداختند.
رئیس جمهوری سوریه تاکید کرد: حضور آمریکا، انگلیس و فرانسه در سوریه غیرقانونی است و این حضور را نوعی تهاجم تلقی میکنیم چراکه حاکمیت یک کشور را نقض میکند.
وی تصریح کرد: ما طرف اصلی که با داعش میجنگد، هستیم و وجب به وجب از خاک کشور را آزاد خواهیم کرد و این امر را وظیفه ملی خود میدانیم. تنها تصمیم در مورد تحولات سوریه و تحولاتی که در آینده اتفاق خواهد افتاد تصمیم سوری محض است و هیچ کس نباید در مورد آن تردید داشته باشد. البته بدون شک انگلیس، فرانسه و ایالات متحده عین یک سیاست را دنبال میکنند. ما بر این باوریم که انگلیس و فرانسه مطیع آمریکا هستند و از آن پیروی میکنند. انگلیس حمایت علنی و آشکار در تمام مناطق سوریه به سازمان کلاه سفیدها که شاخهای از سازمان القاعده و گروهگ تروریستی النصره شمرده میشود، داشته و حمایت مالی گزافی از آنها کرده است. ما سازمان کلاه سفید را ابزاری در دست این کشور میدانیم لذا به طور حتم این سه کشور این حمله را ساخت و پاخت کردند. ما انگلیس را در این حمله شریک میدانیم.
بشار اسد ادامه داد: زمانی که انگلیس و آمریکا به صورت غیرقانونی در سال ۲۰۰۳ به عراق حمله کرده و میلیونها نفر را کشتند و مسبب ویرانی عظیم در این کشور شدند به علاوه شماری زنان بیوه و معلولان را به جا گذاشتند لذا هر دولتی حق دارد و طبق منطق ترزا می(نخست وزیر انگلیس) به انگلیس یا ایالات متحده حمله کند البته اگر آن دولت این امر را موجه و قانونی بداند و قانون بینالمللی نیز آن را جایز کند. دوما آنها دروغ گفتند. پس از تمام ادعاهایی که به مردمشان خوراندند - به افکار عمومی در انگلیس- اما دلایل کارشان را نگفتند. چراکه پس از آزادسازی غوطه جایی که به زعم آنها حمله صورت گرفت روزنامه نگاران خارجی بازدید به عمل آوردند و بعضی آنها مخالف دولت سوریه بودند و از مردم درباره حمله شیمیایی سوال کردند مردم هم جواب دادند: ما شاهد وقوع هیچ گونه حمله شیمیایی نبودیم. لذا آن یک دروغ بزرگ بود. پس از آزادسازی غوطه شرقی اطلاعات واصله تاکید دارد که آن حمله صورت نگرفته بود. من معتقدم که دولت انگلیس اولا باید وقوع این حمله را ثابت کند و بعد به شناسایی عوامل این حمله بپردازد. در اصل آنها به دنبال فروپاشی دولت سوریه بودند.
بشار اسد درباره همکاری اطلاعاتی بین سازمانهای اطلاعاتی انگلیس و سوریه گفت: نخیر. تعدادی از سازمانهای اطلاعاتی کشورهای اروپایی سعی کردند با ما ارتباط برقرار کنند اما ما این ارتباطات را متوقف کردیم زیرا آنها جدی نبودند. آنها میخواستند با هم تبادل اطلاعات داشته باشیم با آنکه دولتهایشان با دولت ما مخالف هستند. ما آماده برقراری این گونه همکاری در زمانی هستیم که آنها نگرش سیاسی خود تغییر کنند. از این رو در حال حاضر همکاری بین سوریه و هیچ سازمان اطلاعاتی اروپایی وجود ندارد.
وی درخصوص تلاشهای انگلیس برای باز کردن خطوط تماس حتی از طریق یک میانجیگر تصریح کرد: اگر تلاشها وجود داشته باشد ما درباره آنها صحبت نمیکنیم. وجود تلاشهای یا عدم آن چیزی مهمی نیست.
رئیسجمهوری سوریه درباره مواضع دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا و ترزا می در خصوص مسایل خاورمیانه به ویژه سوریه و تفاوت بین مداخله آنها و مداخله ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه خاطرنشان کرد: تفاوت بین این دو مداخله بسیار زیاد است. روسیه به دعوت دولت سوریه در کشور حضور دارد و همچنین ایران. اما حضور آمریکا و انگلیس در سوریه قانونی نیست بلکه تهاجم علیه سوریه است. مساله مربوط به ترامپ و می نیست بلکه به رژیمهای غربی و سیاستمداران آن مربوط میشود. آنها نظر دیگران را قبول ندارند. سوریه کشور مستقلی است و برای منافع ملی خود کار میکند، آنها این واقعیت را قبول نمیکنند.
اسد ادامه داد، از این رو از نظر من سیاست غرب سیاست استعماری است که مساله جدیدی نیست. آنها از زمان به وجود آمدن شیوه استعماری کهنهشان از ابتدای قرن بیستم سیاستشان را تغییر ندادهاند، حتی در قرن نوزدهم و قبل از آن. آنها تنها نقابهایشان را عوض میکنند و نقابهای جدید استفاده میکنند.
وی درباره مخالفان جهانیاش نظیر ترامپ، بنیامین نتنیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان که از دیدگاه مردم جهان افرادی محبوب نیستند و نیز شخصیت خودش در نگاه جهان تصریح کرد: نمیتوانم خودم را با کسی مقایسه کنم چون در ارزیابی خودم واقعی نخواهم بود. پس باید این سؤال از دیگران بپرسید. نظر مردم سوریه درباره من برای خودم مهم است نه مقایسه با دیگران.
اسد درباره اینکه اوقات فراغتش را در میان تداوم جنگ در کشورش چگونه سپری میکند، تاکید کرد: من ورزش میکنم البته آن را سرگرمی و تفریح نمیدانم بلکه آن را بخشی از سیستم بهداشتی و سلامت میدانم. ورزش جزو برنامه روزانه من است چون سلامتی برای ادامه فعالیتها روزمره مهم است لذا به عنوان تفریح به آن نگاه نمیکنم چون وقتی برای تفریح نیست، تو در میان جنگ، کشتار و تروریسم زندگی کنی مسلما تنها دغدغهات میشود همین مسائل.
رئیسجمهوری سوریه تصریح کرد: اینکه غرب من را مسؤول وقایع سوریه میداند، مسالهایاست که به آنها مربوط نمیشود. ما در این باره با غرب وارد بحث نمیشویم. غرب در جایگاهی نیست که بگوید چه کسی مسؤول است، این دخالت در کشوری مستقل است در واقع غرب مسؤول کشتار در کشور ماست.
اسد درباره اینکه چرا روسیه اول مساله ارائه سامانههای اس ۳۰۰ را مطرح کرد و بعد دیگر راجع به آن حرفی نزد، گفت: روسیه هیچ وقت با هیچ طرفی علیه سوریه هماهنگ نشده آنها چطور میتوانند ارتش سوریه در تحقق پیشروی کمک کنند بعد با دشمنان ما برای نابودی ارتش ما همکاری کنند؟ درباره اس ۳۰۰ هم اینکه چرا این را اعلام کردند و بعد دیگر راجع به آن حرفی نزدند بهتر است از مقامات روس سوال کنید آنها تاکتیک خود را دارند اما اینکه این سامانهها را میفرستند یا نمیفرستند این مساله نظامی است که ما درباره آن صحبت نمیکنیم.
وی درباره نامزدیاش در انتخابات ریاستجمهوری سه سال آینده تاکید کرد: شما درباره مسالهای صحبت میکنید که مربوط به سه سال آینده است هیچ کس نمیداند چه اتفاقاتی تا آن زمان میافتد مساله نامزدی من در انتخابات ریاستجمهوری به دو امر بستگی دارد اول اراده شخصی که این مسؤولیت را برعهده بگیرم یا نه و دوم که مهمتر است اراده ملت سوریه اینکه آنها این فرد را قبول میکنند یا نه؟ ما باید سه سال بعد به این دو امر نگاه کنیم.
اسد درباره اینکه روسیه تصمیمات زیادی درباره سوریه میگیرد از جمله خروج نیروهای خارجی از این کشور و دستیابی به توافق با اسرائیل درباره جنوب سوریه و نوع سلاحی که سوریه میتواند، داشته باشد، تصریح کرد: روسیه به موجب قانون بینالمللی میجنگد و بخشی از قانون بینالمللی مربوط به حاکمیت کشورهای مختلف است و سوریه یکی از این کشورهاست. سیاست، رویکرد و ارزشهای آنها به منزله مداخله و دیکته کردن نیست. آنها این کار را نمیکنند. در تمام روابطمان هیچ مداخلهای یا تلاش برای دیکته چیزی خاص بر ما مشاهده نشده و اتفاق نیفتاده است. به علت جنگ و شدت انفجار اوضاع در منطقه طبیعی است اختلافاتی میان طرفهای مختلف چه در داخل دولت ما یا دولتهای دیگر مثلا بین سوریه و روسیه، سوریه و ایران و ایران و روسیه و داخل این دولتها وجود داشته باشد. این طبیعی است اما ما حصل تنها یک تصمیم است که همان تصمیم سوری است و صرف نظر از اظهاراتی که بعضا میشنویم هیچ کس در آن شکی ندارد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید