کد خبر: 505709
تاریخ انتشار :

چگونه پوشک بچه کمیاب شد؟ / ۱۰ کارخانه تولیدی بخاطر مواد اولیه نیمه تعطیل شدند

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، در میان اخبار گرانی‌ها و نوسان ارز و اخبار منفی اقتصادی، خبر کمیاب و گران شدن پوشک بچه‌ به خبر مهم اجتماعی تبدیل شد؛ آنقدر مهم که رهبر انقلاب نیز از آن سخن گفت و با اشاره به احتکار این کالا، نام آن را خرابکاری گذاشت. هرچند احتکار این کالا یکی از دلایل مهم کمیاب شدن پوشک بچه بود، اما فعالان این حوزه می‌گویند آنها با مشکلات واردات مواد اولیه روبرو شده‌اند. واردکنندگان می‌گویند وزارت اقتصاد و گمرک هنوز نمی‌دانند کالاهایی که در نوبت ترخیص مانده قرار است با کدام ارز وارد شود. مواد اولیه در گمرک مانده و تولیدی‌ها به مشکل برخورده‌اند. خودرو، دستمال کاغذی، نوار بهداشتی، پوشک بچه، خودکار و ... نمونه همین موراد هستند. تردید و ابهام در تخصیص ارز دولتی به این کالاها موجب شده معلوم نباشد کالاهای اساسی کدام یک هستند؛ مشکلی که البته در یکی دو روز گذشته توسط وزارت صنعت حل شد و شریعتمداری در نامه‌ای به بانک مرکزی فهرست ۷۵ قلم کالای اساسی را اعلام کرد.
در روزهای گذشته پوشک بچه به صورت قطره‌چکانی به بازار عرضه شده و از آنجایی که مدت انقضای تاریخ مصرف این کالا طولانی است، باعث شده انگیزه سودجویان برای احتکار افزایش یابد. در روزهای گذشته چندین انبار احتکار این کالا کشف شد. از سوی دیگر کالاهایی همچون کهنه بچه که در دهه‌های گذشته مورد استفاده قرار می‌گرفته، اکنون در فروشگاه‌ها دیده می‌شوند؛ موضوعی که احتمالا خبر بازگشت به دوران کهنه‌شوری به جای پوشک را می‌دهد!
یکی از مدیران پخش «پوشک مای بی‌بی» گفته است قیمت پوشک سایز نرمال در طول یک ماه اخیر رشد زیادی داشته است که کمتر با عقل و منطق جور درمی‌آید؛ به طوریکه ۳ ماه پیش قیمت آن ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان بود اما رفته رفته به ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان در ماه پیش رسید تا همین هفته پیش قیمت آن ۱۶ هزار تومان شد، اما یکباره در عرض ۲ تا ۳ روز قیمت پوشک از ۱۶ هزار تومان به ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.
او گفته است: وضعیت پوشینه بزرگسالان نیز کم از وضعیت پوشک ندارد؛ به طوریکه از قیمت ۲۸ هزار تومان در دو هفته گذشته به یکباره به ۵۰ هزار تومان رسیده است که اخیرا شرکت اعلام کرده پخش با قیمت ۵۰ هزار تومانی صرفه ندارد و قرار است تا چند روز دیگر نرخ جدید ایزی‌لایف اعلام شود.
مغازه‌دارانی که قیمت را از روی پوشک پاک می‌کنند
این مسئول پخش در خصوص تخلف برخی از مغازه‌داران توضیح داد و گفت: زمانی که بار را به مغازه‌داران یا برخی از عمده‌فروشان تحویل می‌دهیم برخی از نیرو‌های چیدمان از سمت شرکت به کمک عمده فروشان می‌روند تا در چیدن بار کمک کند. آنها قبلا اجناس را بلافاصله در قفسه‌ها می‌چیدند، اما از وقتی قیمت‌ها بالارفته است به مسئول چیدمان می‌گوید اجناس را نمی‌چینم، زمانیکه علت را می‌پرسیم جواب می‌دهد نمی‌خواهم جنسم را بفروشم!
کسی از برخورد تعزیرات نمی‌ترسند
او ادامه می‌دهد: برخی دیگر از مغازه‌داران قیمت مصرف کننده روی کالا را با آستن یا الکل پاک می‌کنند تا درموقع مناسب به هرقیمتی که دلخواهشان است به فروش برسانند حتی از تعزیرات هم نمی‌ترسند چرا که یا جریمه نقدی می‌شوند یا با دادن رشوه مشکلشان را حل می‌کنند. تا یک ماه پیش میزان عرضه پوشک به فروشگاه‌های بزرگ روزی هزار کارتن بود، اما در حال حاضر این رقم به روزی ۱۵ کارتن رسیده است همچنین عرضه قطره‌چکانی به مغازه‌داران نیز خود دلیل دیگری در نایاب شدن پوشک شده است. به همین دلیل از شرکت به مسئولان پخش برای توزیع پوشک به مغازه‌داران سهمیه تعیین شده است.
تولیدکنندگان گرانی را مشکل را در کمبود مواد اولیه و افزایش هزینه‌های حمل ونقل می‌بینند. مدیر عامل یکی از پوشک‌های داخلی علت اصلی گرانی را بیشتر ناشی از تحریم‌های داخلی می‌داند تا تحریم‌های خارجی. عباس فصیح خوشگرد رئیس انجمن صنایع سلولزی بهداشتی ایران نیز معتقد است اگر محصولات سلولزی بهداشتی از گمرک ترخیص شوند مشکل حل می‌شود.
سیدحسین دکمه‌چی رئیس اتحادیه خرازی‌ها هم گفته است: مهمترین موادی که واحد‌های تولیدی مصرف می‌کنند، خمیر کاغذی است که ۵۵ درصد آن وارداتی و بقیه از داخل تامین می‌شود، اکنون یک سری از این مواد مورد نیاز در زمانی که ارز ۴۲۰۰ اعلام شد وارد کشور شده، اما با بخشنامه دولت مبنی بر پرداخت مابه التفاوت ترخیص آن دچار مشکل شده و گمرک اعلام کرده هنوز دستورالعملی مبنی بر محاسبه هزینه‌ها بر مبنای ارز دولتی یا ثانویه به ما نرسیده است.
او نسبت به نیمه تعطیل شدن بیش از ۱۰ کارخانه تولیدی پوشک و نواربهداشتی هشدار داده و گفته است: در کشور ۱۰ کارخانه تولید پوشک و نوار بهداشتی داریم که به دلیل نبود مواد اولیه به حالت تعطیل و نیمه تعطیل در آمده‌اند که این به سبب عدم تخصیص ارز دولتی و خارج شدن آن از ردیف‌های ۱ و ۲ تعرفه‌ای بوده است یعنی تولیدکنندگان مواد اولیه خود را باید از بازار ثانویه تهیه کنند.
فصیح خوشگرد دلیل کمیاب شدن پوشک در بازار را به عواملی، چون خرید بیش از اندازه مصرف‌کنندگان، نوسانات ارزی و افزایش هزینه تولید می‌داند. البته کاربران فضای مجازی به او پاسخ داده‌اند که مردم در این گرانی برای خرید یک بسته پوشک با مشکل مواجه هستند، چه برسد به آنکه بخواهند مصرف سال و ماه را خرید کنند!
منبع: رویداد 24

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها