کد خبر: 516704
تاریخ انتشار :

کدام اصلاح طلبان باید از شورای سیاست‌گذاری بروند؟

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، بر اساس مصوبه اخیر کمیته بررسی آیین نامه و ساختار شورای سیاست‌گذاری اصلاح طلبان، مقرر شده است که اشخاص حقیقی عضو شورای سیاست گذاری از عضویت در این شورا کنار گذاشته شوند.
برخی احزاب اصلاح‌طلب عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات از زمان تاسیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح طلبان در سال 94 با سازوکار موجود در این شورا مخالف بودند و معتقد بودند که فعالیت این شورا خلاف تحزب در کشور است. با آغاز به کار دور جدید شورای سیاست‌گذاری و حضور برخی چهره‌های جدید در میان اعضای حقیقی این شورا، انتقادات از دست اندرکاران آن افزایش پیدا کرده و بسیاری از احزاب اصلاح‌طلب در پی آن هستند تا با تشکیل پارلمان اصلاحات به فعالیت شورای سیاست‌گذاری خاتمه دهند.
غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران که حزب متبوعش در جلسه روز 23 آبان شورای سیاست گذاری نماینده‌ای نداشت، اخیرا در مصاحبه‌ای در انتقاد از سازوکار کنونی شورای سیاست گذاری گفته بود: " باید فرآیندهایی را شکل بدهیم که احزاب و روحیه تحزب‎گرایی تقویت شوند. اعضای حقیقی شورای سیاست گذاری باید وارد یک حزب شوند و نمی‎شود در عین حال که حزب سیاسی در شورای سیاست گذاری عضویت دارد، آقای دیگری نیز که به آن حزب نزدیک است، به صورت حقیقی وارد شورای عالی شود."
به گفته غلامحسین کرباسچی، اعضای حقیقی شورای سیاست گذاری باید وارد یک حزب شوند
کرباسچی کنایه‌ای هم به ریاست عارف در شورای سیاست گذاری زده و گفته است: "نمی‎شود که ما بخواهیم کار سیاسی کنیم و رهبری یک شورای عالی سیاست‎گذاری را برعهده بگیریم اما بگوییم حزب خوب نیست و بنیاد تشکیل بدهیم. این موضوع، با روحیه کار سیاسی و تشکیلاتی در تعارض است.
مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم سالاری از دیگر منتقدان شورای سیاست‌گذاری است. وی که در سالهای اخیر تلاش‌ زیادی برای تشکیل پارلمان اصلاحات و جایگزینکردن این نهاد اصلاح‌طلب با شورای سیاست‌گذاری اصلاح طلبان بوده، در مصاحبه با تسنیم، گفته بود: "یکی از دلایل اساسی مخالفت ما با شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان این است که در این شورا وزن اشخاص بر وزن احزاب ترجیح داده می‌شود."
احمد حکیمی‌پور دبیرکل حزب اراده ملت ایران اخیرا در مصاحبه‌ای با انتقاد از شخص محوری در سازوکار حاکم بر شورای سیاست‌گذاری گفته است: " احزاب و گروه‌ها در طول سال دفاتر خود را فعال کرده و هزینه‌های زیادی را به لحاظ مالی متحمل می‌شوند اما در بزنگاهای انتخابات سازوکار شخصی احزاب را تحت شعاع قرار می‌دهد."
حکیمی‌پور معتقد است با وجود هزینه‌کرد احزاب اما در بزنگاهای انتخابات، سازوکارهای شخص‌محور بر احزاب حاکم می‌شود
حمید قزوینی سخنگوی مجمع نیروهای خط امام(ره) که دبیرکلی آن را حجت الاسلام هادی خامنه‌ای بر عهده دارد، با بیان اینکه تشکل متبوعش دیگر عضو شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان نیست، گفته است: " مجمع نیروهای خط امام (ره) در سازوکارهایی شرکت می‌کند که بر مبنای چارچوب‌های حزبی و فرآیندهای دموکراتیک اداره شود."
به نظر می‌رسد مصوبه اخیر کمیته بررسی آیین نامه شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان نیز بر پایه‌ همین انتقادات مطرح شده باشد. مصوبه‌ای که در صورت تصویب در جلسه‌ آینده شورای سیاست‌گذاری، موجب حذف بسیاری از چهره‌های تاثیرگذار جریان اصلاح طلب از جمله الهه کولایی، مرتضی الویری و حسن رسولی از شورای سیاست گذاری خواهد شد.
برخی اعضای حقیقی شورای سیاست گذاری اصلاح‌طلبان به‌این شرح است: محمدرضا عارف(رئیس) عبدالواحد موسوی لاری(نایب رئیس)، الهه کولایی، حسین مرعشی، مرتضی الویری، محمود میرلوحی، حسن رسولی، ابوالقاسم سرحدی‌زاده، مصطفی معین، صادق بناب، بابک بهادری، جعفر توفیقی، مرتضی حاجی، پرستو سرمدی، محمد سلامتی، محسن صفایی فراهانی، فائزه دولتی، مرتضی مبلغ، فرشید گلزاده، عماد بهاور، فرزانه ترکان، مهدی شیرازد و محمد کبیری.
منبع: تسنیم

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها