در گفت و گو با نامه نیوز مطرح شد؛
عبدالله ناصری: به خروج از حاکمیت فکر نمی کنیم/باید رابطه خود را با صندوق رای تغییر دهیم/اصلاح طلبان هیچ وقت از تحریم انتخابات حرف نزده اند
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
گروه سیاست نامه نیوز: اصلاح طلبان از صندوق رای قهر نمی کنند. این را می توان از واکنش فعالان سیاسی اصلاح طلب به اظهارات اخیر سعید حجاریان دریافت. او انتخابات به شکل فعلی را گدایی قدرت می داند و اصرار دارد که به اگر پول خرید کالای سیاسی مرغوب را نداریم اساسا بهتر است که به بازار نرویم. سیاسیون در این ارودگاه اما به دو دسته تقسیم می شوند. گروهی همچون اسماعیل گرامی مقدم صراحتا این ایده را غلط می خوانند و تاکید می کنند که جریان اصلاح طلب راهی غیر از حضور هرچند حداقلی در قدرت ندارد. گروه دیگر اما با رعایت این ملاحظه که اظهارات حجاریان را رد نکنند، در لفافه می گویند که مادامی که تاثیری هرچند حداقل بر قدرت داشته باشند از کانال صندوق رای وارد عمل می شوند.
عبدالله ناصری عضو شورای مشورتی اصلاح طلبان در گروه دوم قرار داد. او در گفت و گو با «نامه نیوز» گفت: « من با این نظر آقای حجاریان گرایش دارم. او نه امروز و در این ایام بلکه بعد از 88 و خصوصا بعد از 92 که دوره ای برای بازگشایی تنفس سیاسی اصلاح طلبان پیش آمد به این جمع بندی به نظر من قابل تامل رسید که اصلاح طلبان باید جامعه مدنی را خیلی جدی بگیرند و به صرف شرکت در انتخابات و صندوق رای ، گرایش و سمت و سوی جامعه مدنی را نادیده نگیرند.»
وی افزود:« اصلاح طلبان تاکنون هیچ وقت صحبت از خروج از حاکمیت یا تحریم انتخابات نکرده اند به رغم اینکه جریان اقتدارگرا و رادیکالیسم بارها تلاش کرده که اصلاح طلبان را به قهر بکشاند و از حاکمیت خارج کند اما اصلاح طلبان به تحریم انتخابات یا خروج از حاکمیت فکر نمی کنند.»
ناصری ادامه داد: « به نظر من منظور آقای حجاریان از اظهارات اخیر این است که جامعه مدنی یعنی عامه و نخبگان و کنشگران حوزه مدنی بعد از چهل سال به این جمع بندی رسیده اند که اگر حاکمیت نگرش گذشته خود را نسبت به نقش مردم و جامعه مدنی تغییر ندهد و به عبارت صریح تر محل جدی تر برای جامعه مدنی باز نکند، اصلاح طلبان در اینکه برای رونق گرفتن صندوق ها هزینه شوند، تامل کنند. این به معنی تحریم انتخابات نیست.»
وی با تاکید بر اینکه «تحریم انتخابات اصلا در گفتمان اصلاح طلبان جای ندارد.» گفت: «اصلاح طلبان حتی بعد از 88 که رهبران و نیروهای عادی این جریان سنگین ترین هزینه را پرداخت کردند هم هیچ وقت وارد گفتمان تحریم انتخابات نشدند. اما اینکه بالاخره با چه شرایطی، چه گزینه ای و چه موقعیتی در امر انتخابات شرکت کنند باید مورد تامل جدی قرار بگیرد. برداشت من از سخنان آقای حجاریان این است که ما باید متناسب با تحولات و انتظارات جدی جامعه مدنی، رابطه خود را با موضوع انتخابات روشن کنیم.»
این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: «منظورم تحریم انتخابات نیست اما مسلم است که باید رابطه گذشته خود با صندوق رای را تغییر دهیم و اگر می توانیم شرایطی را به حاکمیت تحمیل کنیم. اگر توان این کار نداریم نیز باید صریح تر و روشن تر با جامعه مدنی سخن بگوییم.»
وی در پاسخ به رابطه اصلاح طلبان و صندون در صورت ادامه روند نارضایتی و ناامیدی جامعه چگونه خواهد بود، گفت: « شرایط نیز همیشه یکسان نمی ماند. مثلا در سال 90 انتقادات شدیدی نسبت به مشارکت اصلاح طلبان و رهبران این جریان در انتخابات مطرح بود اما همان وقت نیز این طور تحلیل می شد که مشارکت در آن انتخابات شرایط اصلاح طلبان را بهبود می بخشد. در سال 92 دیدیم که شرایط مطلوب تر شده و در سال 96 نیز همین طور. اکنون نیز نیاز به ارزیابی دقیق داریم. بالاخره اصلاح طلبان یک راهبرد دارند و آن این است که مردم را به صندوق فراخوانند. صندوق و رای که بتواند هرچند ناچیز ، موثر باشد. اگر خدای نکرده به این نتیجه برسند که صندوق و فراخوان رای هیچ تاثیری در پیشبرد گفتمان اصلاح طلبی که گفتمان نجات کشور است، ندارد حتما باید تاکتیک دیگری را متناسب با شرایط موجود اتخاذ کنند».
دیدگاه تان را بنویسید