ملزومات مبارزه با فساد در ایران فراهم نیست
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
محمد فاضلی عصر شنبه در همایش 'مبارزه با فساد: نظام مند یا موردی؟' اظهار کرد : 70 میلیارد دلار بودجه رفاهی ایران است، اما برخی در زیر فشار اقتصادی له می شوند؛ این به معنی فساد است.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: یارانه پنهان در بودجه باید مشخص شود، زیرا بخشی از یارانه فساد آشکار است.
وی، حضور موثر نهادهای مدنی را باعث کاهش رانت اطلاعاتی دانست و افزود: مشارکت نهادهای مدنی در تصمیم گیری های بودجه ای و مالی غنای کار را بالا می برد.
مشاور وزیر نیرو، شفافیت در هزینه های انتخاباتی را مهم دانست و گفت: باید بودجه نامزدها در انتخابات و نیز حامیان آنان در انتخابات مشخص باشد.
به گفته وی، توسعه دولت الکترونیک به دو دلیل ترس از اشتراک گذاری داده های مدیران و دستگاه ها و نیز تعارض منافع، شکست خورده است.
وی افزود: اصلاحات سه حالت دارد؛ توازن اجتماعی بین مردم اصلاح جو و مخالفان آنان، رهبری جامعه به دست اصلاحگران بیافتد و حمایت مردم را داشته باشند و سوم یک اتفاق که لزوما ممکن است خوشایند و مطلوب هم نباشد. ما باید به دنبال اصلاحات الگوی اول باشیم.
فاضلی گفت: یک سازمان متولی سنجش رسمی فساد باید وجود داشته باشد تا بدانیم چگونه با فساد مواجهه داشته باشیم. تمرکز باید روی سازمان های خاصی باشد.
به گفته این جامعه شناس، در اغلب کشورهای دنیا سنجش فساد در وزارتخانه های آموزش و پرورش و بهداشت و قوه قضائیه وجود دارد، اما در ایران فساد را یک مبحث کلی دیده اند.
فاضلی افزود: یک بررسی نشان می دهد که 90 نوع فساد در ایران شناسایی شده است و پس از سنجش فساد، وارد شدن به طراحی راهنماهای فساد نیاز است.
وی گفت: اگر قرار است راه حل مبارزه با فساد ارائه شود، ما نیازمند راهنمای فساد هستیم. فهرستی از فسادها وجود ندارد که چگونه در نهادها فساد رخ می دهد.
استاد دانشگاه شهید بهشتی افزود: توصیف مصادیق همه فسادها وجود ندارد. فقدان فهرستی از مصادیق فساد سبب شده است تا برخی فسادها به چشم نیاید. باید راهنمای چگونگی ایجاد فساد تهیه شود.
وی گفت: سازمان های دولتی گزارشی در باره فساد نمی دهند و این در حالی است که گزارش دهی مبنای شفافیت و مبارزه با فساد است.
فاضلی افزود: گزارش آماری باید به زبان ساده و شفاف تدوین شود. 98 درصد مردم از بودجه چیزی نمی دانند و باید بودجه مانند برخی کشورها به زبان شهروندی نوشته شود.
وی در این زمینه به کشور گرجستان اشاره کرد و گفت: این کشور پس از اینکه بودجه سالانه خود را به زبان شهروندی نوشت، رتبه فساد این کشور از 167 به 44 کاهش یافت.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید