کد خبر: 521932
تاریخ انتشار :

عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی:

«سهم خواهي» ،‌ بلاي جان بودجه ملي

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، امرالله امینی با انتقاد از رویه برخی از نمایندگان هنگام بررسی و تصویب بودجه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: یکی از مشکلات عمده ای که زمان تصویب بودجه رخ می دهد، سهم خواهی بعضی از نمایندگان است. بیشترین بخش بودجه در سال های گذشته صرف طرح های ناتمام شده که مزیت اقتصادی نداشته اند. به طور معمول بعضی از نمایندگان برای آن که به وعده های انتخاباتی خود عمل کنند، دولت را مجبور می کنند طرح هایی را که در برخی نقاط لازم نبوده است، اجرا کند.
این اقتصاددان افزود: برای مثال دولت را مجبور کرده اند درمنطقه ای بیمارستان بسازد در حالی که آن منطقه به بیمارستان نیاز نداشته است. این رویه نمایندگان نشان می دهد نگاه سیاسی به بودجه دارند که باید این نگاه از روی بودجه برداشته شود. نمایندگان نباید به دولت فشار بیاورند که بودجه را صرف پروژه های نادرست کند. بودجه یک مساله ملی است و نباید به خاطر حوزه انتخابییه خود بودجه را تقسیم کنند. در بسیاری از موارد، این طرح ها ناتمام مانده اند که انجام دوباره آنها هزینه های چند برابری به دولت تحمیل می کند.
اصلاحات در بوجه جزئی است
وی در ادامه با بیان این که اگرچه رئیس جمهور از مردم درخواست کرده بودجه سال 98 را نقد کنند اما نقدها باید اجرا شود، گفت: به طور معمول برای نگارش بودجه، بودجه سال قبل با درصدی افزایش و یا کاهش نوشته می شود و اصلاحات جزئی دربودجه اتفاق می افتد. دولت باید به اصلاحات اساسی توجه داشته باشد که شامل نگاه دولت به سرمایه گذاری، سهم دولت در بودجه های عمرانی، درآمدهای واقعی مالیاتی از فعالیت های غیر تولیدی و بخشش های مالیاتی در بخش های تولید می شود.
امینی افزود: باید مالیات تولید کننده به حداقل برسد اما این موضوع هنوز اتفاق نیفتاده است. باید قیمت واقعی سوخت از افراد پُر مصرف و کسانی که چند خودرو دارند گرفته شود. مالیات های واقعی بر زمین، ارز، خرید و فروش های زیرزمینی دریافت شود که متاسفانه این موارد در بودجه موردنظر قرار نمی گیرد.
این استاد دانشگاه در پایان یکی از دلایل انتشار لایحه بودجه را متاثر از رسانه های امروزی دانست و اظهار کرد: موقعیت امروز جهان به دلیل رسانه های آنلاینی که وجود دارد، تغییر کرده است و مردم از هر اتفاقی که می‌افتد خبردار می شوند. برای مثال جزئیات جلسه های مجلس حتی جلسات غیرعلنی در شبکه مجازی منتشر می شود و به تحلیل آن می پردازند بنابراین جزئیات لایحه بودجه هم اگر توسط دولت منتشر نمی شد، از طرق ديگر در دسترس مردم قرار می گرفت.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها