کد خبر: 528942
تاریخ انتشار :

لطف الله میثمی: فشار روی روحانی کمتر از بازرگان نیست/ بعد از استعفای بازرگان بسیاری از نیروهای انقلاب حذف شدند

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، لطف‌الله میثمی درباره استعفای مهندس بازرگان و علل آن گفته است: «در این زمینه دو نظریه وجود دارد. برخی معتقدند باتوجه به اقداماتی که در دوران نخست وزیری مهندس بازرگان صورت گرفت ایشان چاره‌ای به جز کناره گیری از قدرت نداشتند و باید این کار را می‌کردند. البته فشارهایی که روی رئیس دولت اصلاحات یا آقای روحانی وارد می‌شود نیز کمتر از بازرگان نیست. با این وجود این افراد به کار خود ادامه دادند و کناره‌گیری نکردند. شاید شرایط زمانی نیز در این مسأله بی‌تأثیر نباشد. به هر حال در ابتدای انقلاب وضعیت کشور از نظم کافی برخوردار نبود و با مرور زمان وضعیت بهتر شد. رئیس دولت اصلاحات بارها عنوان کردند که هر9 روز یک بحران برای دولت ایجاد می‌کنند. این وضعیت تا حدود زیادی برای آقای روحانی نیز وجود داشت. دیدگاه دیگری نیز درباره استعفای مهندس بازرگان وجود دارد که معتقد است ایشان نباید استعفا می‌دادند و باید با حفظ جایگاه خود سیاست‌هایش را جلو می‌بردند. بنده نیز همین عقیده را دارم و معتقدم مهندس بازرگان به دلیل اینکه مورد حمایت امام قرار داشت نباید استعفا می‌دادند و باید به کار خود ادامه می‌دادند. اگر این اتفاق رخ می‌داد جلوی بسیاری از مسائل گرفته می‌شد. مهندس بازرگان هنگامی که با کارشکنی‌هامواجه می‌شد به امام مراجعه می‌کرد و مشکلات را با ایشان در میان می‌گذاشت و در مقابل امام نیز از مهندس بازرگان حمایت می‌کردند. اعتماد امام به مهندس بازرگان به اندازه‌ای بود که پس از اینکه ایشان استعفا دادند با حکم امام به عنوان رئیس شورای انقلاب برگزیده شدند. پس از استعفا نیز مهندس بازرگان عنوان کردند به دلیل اینکه دولت موقت به دستور امام تشکیل شده بود بنده هم استعفای خود را تقدیم ایشان می‌کنم و استعفای خود را به مجلس ارائه نمی‌کنم».

این فعال سیاسی در ادامه از علل حضور کم‌رنگ ملی‌گریان پس از استعفای مهندس بازرگان سخن گفت: «پس از استعفای مهندس بازرگان بسیاری از نیروهای انقلاب به دلایل مختلف از صحنه حذف شدند. به عنوان مثال برخی عنوان می‌کردند ملی گرایی کفر است و به همین دلیل ملی‌گرایان را از صحنه حذف می‌کردند. از سوی دیگر عنوان می‌کردند دکتر مصدق در جامعه نفاق ایجاد کرده و به همین بهانه طرفداران مصدق را حذف می‌کردند. همین بهانه طرفداران دکتر شریعتی نیز وجود داشت. در مورد این گروه مسأله التقاط را مطرح می‌کردند و عنوان می‌کردند التقاط به دین و انقلاب آسیب می‌زند. در نتیجه طرفداران این تفکر را از صحنه انقلاب حذف کردند. به نظر می‌رسید استراتژی حذف از ابتدا وجود داشت. نکته مهم در این زمینه این بود که رانده شدگان طیف وسیعی از گروه‌های سیاسی را در طول چهار دهه اخیر در بر می‌گرفت».

میثمی در پایان با اشاره به رویکرد نفرات حاضر در کابینه مهندس بازرگان اظهار کرد: «مجلس اول شورای اسلامی مجلس باکیفیتی بود و به خوبی شرایط کشور را مدیریت می‌کرد. از سوی دیگر رئیس‌جمهور منتخب مردم نیز قبل از عزل در فرانسه در کنار حضرت امام بود. افرادی مانند مرحوم دکتر حبیبی نیز که در نگارش قانون اساسی نقش داشتند افراد صالح و تحصیلکرده‌ای بودند. این وضعیت درباره کابینه مهندس بازرگان نیز وجود داشت. اغلب وزرایی که در کابینه مهندس بازرگان حضور داشتند افراد باتجربه و تحصیلکرده‌ای بودند که به دنبال پیشرفت و اعتلای کشور بودند. افرادی مانند دکتر‌سنجابی و دکتر فروهر دارای تجربه سیاسی زیادی بودند و در سال‌های قبل از انقلاب از جمله شخصیت‌های تأثیرگذار به شمار می‌رفتند. حضرت امام نیز تأکید زیادی داشتند که افراد متخصص و صالح در مسند قدرت حضور داشته باشند. با این وجود برخی در مسیری که خود علاقه داشتند حرکت می‌کردند».

منبع: روزنامه آرمان

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها