نامه نیوز بررسی کرد؛
رییس جمهور و این 20 نفر ؛ آیا حسن روحانی تبدیل به محمود احمدی نژاد می شود؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
صبر دولت سرآمده و این طور که معلوم است دیگر قصد سکوت در برابر تعلل مجمع تشخیص نظام در تعیین تکلیف لوایج چهارگانه را ندارد. غیبت ظریف در آخرین جلسه مجمع و بعد هم استعفایش به قدر کافی گویا بود اما آفتاب هم آمد دلیل آفتاب. حسن روحانی قبل از آنکه تصمیم خود در مورد داغ ترین بحث روز یعنی استفعای وزیرش را بگوید؛ ختم کلام را خطاب به اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت. او شمشیر را از رو بست و تاکیدکرد و قرار نیست هرچه در آن مجمع 10-20 نفره تصویب شد، اجرا کند.
رئیس جمهور در جمع مدیران بانکی در مجمع عمومی بانک مرکزی برای نخستین بار نظر رهبری درباره FATF را رسانه ای کرد و با تأکید بر اینکه واقعیتها به مردم گفته نمیشود، گفت: «وقتی مشکلی پیش میآید، بلافاصله، مدیریت دولت را زیر سوال میبرند، چرا برای مردم مشکل بوجود میآورید و امروز و فردا میکنید. تصمیمگیری در کشورمان یا با دولت، یا با مجلس و یا با رهبری است و رهبری چندین بار به من گفتهاند که با لوایح 4 گانه مخالفتی ندارند. دولت و مجلس هم که مشکلی با آن ندارد، پس چه کسی مخالف است.»
اشاره گذرای روحانی به فرآیند قانون گذاری و بعد هم اتمام حجت با مجمع تشخیص مصلحت نظام موضوعی نیست که بتوان ساده از کنار آن گذاشت. بر اساس قانون اساسی این مجلس شورای اسلامی که باید بعد از بررسی طرح ها و لوایح قانون تصویب کند. دولت نیز مجری همین مصوباتی است که به تایید شورای نگهبان رسیده و و هیچ نهاد دیگری حق ورود به این حیطه را ندارد. وظیفه مجمع تشخیص مصلحت نظام اما در مواردی که اختلافی میان مجلس و شورای نگهبان باشد داوری است. این بار اما آقایان مصلحت اندیش پا فراتر از اختیارات خود گذاشته و مشغول تدوین و تصویب شده اند. این موضوع بارها با اعتراض علی مطهری و برخی دیگر از نمایندگان مجلس و حتی حقوق دانان مواجه شد. مجمعی ها اما گوششان بدهکار نبود و به کار خود ادامه دارند. پایین بودن سرعت عمل آن ها در این کار نیز مشکلی مضاعف شد و مساله را تا پایان مهلتی که گروه ویژه اقدام مالی به ایران داده بود، حل نشده نگاه داشت. حال که گروه ویژه اقدام مالی چهار ماه دیگر حضور ایران در فهرست سیاه را معلق کرده و قاعدتا فرصت دیگری در کار نیست انتظار می رود که جدیت مساله را درک کرده و این غائله را پایان دهند. رخدادهای سیاسی اخیر اما نشان می دهد که این انتظار از سوی اعضای مجمع چندان جدی گرفته نمی شود. احتمالا همین بی توجهی هم باعث شد که حسن روحانی در جلسات این مجمع برای بررسی لوایح چهارگانه حاضر نشود. حرف های امروز روحانی نشان داد که او از رویکرد مجمع تشخیص مصلحت قطع امید کرده است.
روحانی که از یک سو تحت فشار اقتصادی حاصل از بلاتکلیف بودن این ماجرا است و از سوی دیگر تحت فشار سیاسی حاصل از استعفای اصلی ترین ژنرالش طاقت نیاورد و زبانی برا حرف های خود را بار مردم زد. خطاب به مخالفان لوایح مذکور گفت : « اگر درست میگویم همه شما باید مصاحبه کنید و واقعیت را به مردم بگویید تا از مشکلات عبور کنیم.»
او به مشکلات حاصل از عدم همکاری با گروه ویژه اقدام مالی اشاره کرد و خواست که هرکس نظری خلاف او دارد مصاحبه کند و حرفش را بزند. روحانی خاطر نشان کرد که دیگر کشورهای همکار با گروه ویژه اقدام مالی نیز عقل و تدبیر داشته اند و نباید همه آن ها و همچنین مجلس و موافقان داخلی آن را بی تدبیر دانست.
ضرب کلام رئیس جمهور اما همانجا بود که گفت: «نمیشود کشور را به 10، 20 نفر داده و بگوییم که هر تصمیمی آنها بگیرند، ما نیز تابع هستیم؛ چنین نیست و صاحب این کشور، ملت بزرگ ایران هستند و حتماً مردم و بانک مرکزی و بانکها نیز در این زمینه حرف خواهند زد.»
حال باید صبر کرد و دید که آیا اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام به این حرف ها توجه کرده و در مسیر مورد انتظار یعنی تصویب FATF حرکت می کنند؟ اینکه روحانی به مردم اطلاع داد که رهبری نیز با تصویب لوایح موافقت هستند در نظر اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام اثر دارد؟ یا اینکه تهدید روحانی مبنی بر عدم اجرای هر مصوبه ای می تواند کارساز باشد؟
دیدگاه تان را بنویسید