از پیگیری مشکلات سیلزدگان تا برخورد با هنجارشکنان فرهنگی و مفسدان اقتصادی
خطبا در دومین نماز جمعه سال ۹۸ از مسئولان چه مطالبهای داشتند؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز از خبرآنلاین، دومین نماز جمعه در سال ۹۸ هم برگزار شد اما این هفته، کشور حادثه سیل از شمال تا جنوب را از سر گذراند؛ حوادثی که خاطرات تلخی را برای مسافران نوروزی به جا گذاشت و خسارت میلیاردی که میتوان گفت تبدیل به یک بحران شد. همین اتفاقات موجب شد تا ائمه جمعه بخشی از خطابه خود را متوجه اشاره به این موضوع کردند. در این میان سیل شیراز که فیلمهای آن در فضای مجازی دست به دست میشد و ۱۹ کشته و میلیاردها خسارت به دنبال داشت که امام جمعه شیراز در خطبههای این هفته به این موضوع اشاره کرد و گفت: عموم مردم استان فارس و شیراز صحنههایی را به یادگار گذاشتند که این سخن رهبری مبنی بر اینکه شیراز در قله فرهنگ است، واقعیت عینی پیدا کرد. او از عموم مردم، بسیجیان، سپاه، ارتش، نیروهای مردمی، هلال احمر و دیگر نیروها تشکر کرد و بیان کرد: مدیران و مسئولان استان و شهر هم خیلی زحمت کشیدند که تشکر میکنیم و باید بدانیم که اگر همه دست به دست هم ندهند نمیتوان مشکلات را برطرف کرد.
سیل خشم طبیعت یا بی تدبیری
مصادیق زیادی را به یاد داریم که وقتی سیل، زلزله و ... اتفاق میافتاد از زبان بسیاری از ائمه جمعه صحبت از خشم طبیعت و توبه در پیشگاه خداوند سخن به میان میآوردند اما اینبار روی سخن ائمه جمعه با مسوولان بود تا جایی که علمالهدی امام جمعه مشهد گفت: سیل خشم خدا نبود و خشم طبیعت نیز نبود افزود: «خشم طبیعت نیز اصطلاح غلطی است زیرا طبیعت احساس ندارد که بخواهد خشم کند یا خیر زیرا طبیعت تودهای از نظامات آفرینش است که بر وجود خدا دلالت دارد و طبیعت، عقل و شعور و احساس ندارد که خشم داشته باشد؛ اگر نزول این باران موجب تخریب شد باید بررسی کنیم آیا اشکال در نزول باران رحمت الهی است و یا اشکال در نوع مدیریت فرصت طلبانه و مقتدرانه است؟»
او که چندان بدش نمیآمد در این میان کنایهای هم به دولت زده باشد گفت: «مدیریت باید مسئولانه و تکلیفمدارانه باشد؛ جریان مقابل آن روز شهید بهشتی که از دلش عنصر ناپاکی مثل بنی صدر درآمد مدیریت فرصت طلب بود؛ ایشان به مردم اعلام کردند بصیرت داشته باشید و هر که سنگ شما را به سینه زد نپذیرید و ببینید شیفته خدمت است یا تشنه قدرت؛ مدیریت مقتدرانه و فرصتطلبانه، جهاد و مدیریت جهادی ندارد و وقتی مدیریت جهادی نبود و محور مدیریت، مسئولیت و خدمت نباشد از هر حادثه و جریانی ولو رحمت الهی، نکبت و نقمت برای مردم به وجود میآورد و این طبیعی است. سیل گلستان از نقطهای که شروع شد، قابل مدیریت و مهار بوده و مشخص بوده موانعی که در سر راه سیل است سبب میشود آب نسبت به منطقه فراگیر شده و تخریب به بار آورد و از همان ابتدا میشد موانع برداشته شود و راه آب به سمت دریا باز شود تا آب به مزارع و شهر و خانه مردم جاری نشود. این مسئله از ابتدا قابل حل بوده و بعد نیز همین گونه حل کردند و این موانع را عزیزان ما در سپاه پاسداران شناسایی کردند و آب تخلیه شد؛ این اتفاق اگر در یک مدیریت مسئولانه قبلش صورت میگرفت اینطور نمیشد؛ باید توجه کنیم
اگر خدای نکرده مدیریت ما در این کشور در دولت و مجلس و قوه قضائیه متکلفانه نباشد و براساس فرصت طلبی باشد، اینها برای مردم مشکل ایجاد میکند؛ نه تنها خدمتی نمیکند بلکه عذاب وارد میکند و دشمنان ما آن گوشه دنیا به ما لبخند بزنند و بگویند این همه گفتید مرگ بر آمریکا، نفرتش خودتان را گرفتید اما خودشان که مرگ بر آمریکا نگفتند و سیل و طوفان را تجربه کردند».
انتظارات از قوه قضائیه
یکی دیکر از موضوعاتی که درباره سیل اخیر مطرح شد موضوع پیگیری مقصران در ایجاد چنین خسارتی است. برای مثال در ماجرای سیل شیراز گقته میشد علت اصلی تبدیل شدن مسیل به پارکینگ بود حال امام جمعه شیراز میگوید جناحبندی و گروه بازی در کار ما نیست چون اگر باشد صلاحیت این جایگاه را ندارم.
او خاطرنشان کرد: باید بررسی شود که مدیر کار واقعی خودش را انجام داده است یا نه؟ وظیفه دستگاه قضایی است که تشخیص درست و منصفانه بدهد.
علمالهدی نیز در خطبههای این هفته نماز جمعه مشهد خطاب به دامادش که اخیرا سکاندار قوه قضائیه شده است میگوید: امروز در جمع شما رئیس قوه قضائیه حضور دارند و این برای ایشان یک تجربه است که نوع مدیران قوه قضائیه از نوع مدیریت مدیران ارتش و سپاه باید باشند و آنها با همین نگرش در دستگاه قضا فعالیت کنند تا دست و پای هر مفسد و ظالم و متجاوزی قطع میشود. عزیزان نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی که نظارت بر مدیریت کشور را عهدهدار هستند نظارت کنند تا مدیریت مسئولیتمدار در کشور حاکم شود و نه مدیریت مقتدرانه و فرصتطلب.
همیشه پای اقتصاد در میان است
هرچند موضوع سیل و جبران خسارت آن یکی از مهمترین موضوعات بود اما این مسئله باعث نشد تا موضوع اصلی در خطبههای هر هفته نماز جمعه که به مسئله اقتصاد و معیشت مردم مربوط میشد فراموش شود. در این بین حاجعلی اکبری جوانترین خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: اگر دست به هم بدهیم بسیاری از خواسته های که مردم انتظار دارند محقق پیدا میکند، تورم کنترل میشود، نیاز ما به کالاهای خارجی کمتر، امید به آینده در نسل جوان بیشتر میشود، جذب سرمایه خارجی آسان میشود و در نهایت اقتصاد ملی به خوبی در برابر تکانههای دشمنان ایستادگی خواهد کرد. بازار بزرگ ۸۰ میلیونی داخلی و بازار ۶۰۰ میلیونی که در همسایگی ما قرار دارد در اختیار ماست و جایگاه رفیعی که ایران در سیاست منطقهای و جهانی دارد، ظرفیتهای ما است.
او گفت: با ثروتهای بادآورده و حرام باید جدیتر از قبل مبارزه شود و دستهای فاسد و فاسق که در اقتصاد ملّی رخنه میکنند و به نیابت از دشمن، علیه اقتصاد ما نقشآفرینی میکنند، قطع بشود تا مسیر برای شکوفایی و تولید باز شود. همچنین باید با واردات بیرویه و غیرضروری مقابله بشود و با استفاده شایسته و افزایش بهرهوری از ظرفیتها، بتوانیم در ارتباط با شعار سال، قدمهای بزرگی را برداریم.
امام جمعه قم نیز به مسئله اقتصاد و رونق اقتصادی اشاره کرد و گفت: رونق تولید یک حلقه از زنجیره اقتصاد دولتی است و با توجه به بیانیه گام دوم و سخنرانی رهبری در مشهد مقدس همه وظیفه داریم و مسئولین نیزباید از ابتدای سال برنامه ای جامع و راهبردی طراحی کرده و آخر سال نشان دهند که جلوی تعطیلی کارخانهها گرفته شد و کارخانههای جدیدی راه اندازی شده است.
آیت الله اعرافی با تاکید بر اینکه مسئولین وظیفه دارند با اهتمام و فعالیت و اقدامات اساسی و ایستادگی در میدان و تلاش رونق تولید را محقق کنند، گفت: مردم و جوانان باید به سرمایه گذاری و تولید توجه کرده و دستگاههای فرهنگی و روحانیت گفتمان تولید ملی و اقتصاد مقاومتی را ترویج کنند، از روحانیت در سراسر کشور تقاضا داریم به ترویج فرهنگ و گفتمان رونق تولید بپردازند و آن را در اولویت کار خود قرار دهند.
بعد از سیل و مشکلات اقتصادی نوبت فرهنگ است
در کنار بحث سیل و اقتصاد موضوع فرهنگ و مسئله حجاب هم بار دیگر به یکی از محورهای خطبههای برخی ائمه جمعه تبدیل شد که در این میان گویا امامان جمعه اصفهان و دلوار دل پری از این موضوع داشتند. میردامادی امام جمعه اصفهان با بیان اینکه مسئولان شهری به جای اینکه تحت عنوان خوشی مردم دست به هر اقدام خلافی بزنند باید به فکر مستضعفان و گرسنگان باشند، گفت: منکراتی در شهر دیده شده و عدهای در میدان انقلاب به صورت مختلط پایکوبی کردهاند؛ با این اقدامات خاطرات وحشتناک زمان طاغوت را زنده کردهایم و مسئولان نباید در مقابل آنها سکوت کنند. مردم تا یک حدی در برابر این منکرات و بیحیاییها ساکت میمانند و باید در این شهر شهیدپرور، از شهدا و از خدا خجالت کشید. او با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه مرزهای فرهنگی مانند مرزهای جغرافیایی نیاز به حراست دارد، گفت: حملات فرهنگی خطرناکتر از حمله نظامی است؛ اقداماتی در حال وقوع است که صدا ندارد اما فرهنگ جامعه را به صورت آرام عوض میکند.
امام جمعه دلوار نیز گفت: متأسفانه همانطور که قبلاً هم گفتهام مدیریت واحدی در کنترل اوضاع سواحل وجود ندارد و دستگاهها از زیر بار معضلات سواحل شانه خالی میکنند و کسی خود را پاسخگو نمیداند.با شادیوتفریح مردم مخالف نیستیم، اما هم شادی و هم تفریح مسافران باید چارچوب مشخصی داشته باشند اما وقتی بخواهند از چارچوب خارج شوند و از خط قرمزها عبور کنند مطمئناً باید دستگاههای متولی با هنجارشکنان برخورد قاطع داشته باشند. زمانی سواحل، بازار و کوچههای ما رنگ و بوی مذهبی به خود میگیرد که بسیج عمومی شکل بگیرد و همه آحاد مردم و امت حزبالله پای کار بیایند و احساس مسئولیت کنند. امر معروف و نهر از منکر را فراموش نکنیم.
دیدگاه تان را بنویسید