کد خبر: 538363
تاریخ انتشار :

خطيب نمازجمعه تهران: شایسه‌سالاری فلسفه امامت است/ روح دين خدمت به انسان‌هاست

خطيب نمازجمعه تهران: شایسه‌سالاری فلسفه امامت است/ روح دين خدمت به انسان‌هاست
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه‌نيوز، حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد خطیب نماز جمعه این هفته تهران در خطبه‌های اول این نماز در سخنانی، گفت: در مسیر تقوا و آراستگی به ایمان گام برداریم و راه حرکت به سمت قله‌‌های عزت و اقتدار را در پرتو تقوا هموار کنیم، به‌‌کارگیری جوانان در مسئولیت‌ها موجب رفع مشکلات اقتصادی می‌شود.

وی با اشاره به فراضی از بیانیه گام دوم که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی تبیین شده است، اظهار داشت: رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم بر موضوع توجه به جوانان و نیروی جوانی تأکید کرده‌اند؛ اگر به کسی مسئولیتی دادیم ما باید پاسخگو باشیم، اگر اینگونه عمل کنیم به سرعت همان‌گونه که مشکلات دفاع مقدس حل شد، مشکلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی هم حل خواهد شد.

خطیب نماز جمعه تهران با تأکید بر اینکه شایسه‌سالاری فلسفه امامت و نظام مبتنی بر حاکمیت فقیه عادل، صالح، مدیر و مدبر است، گفت: اهل علم می‌گویند که ولایت‌فقیه یعنی ولایت عدالت و باید در جامعه ولی‌فقیه شایسته‌سالاری مدنظر قرار گیرد.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد ادامه داد: مدیران ما گاهی مسئولان تراز اول را رصد و انتخاب نمی‌کنند و حتی تفویض اختیار هم نمی‌کنند که یکی از آسیب‌های بروکراسی عدم تفویض اختیار به مدیران است، باید اختیارات در چارچوب‌های مدون و قانونی به مدیران میانی تفویض شود.

وی بر لزوم به‌کارگیری جوانان شجاع، انقلابی باهوش و با انگیزه و پرکار تأکید کرد و افزود: پس از انتخاب، باید به این جوانان اختیارات تفویض شود و نظارت و پیگیری هم بر کار آنان صورت گیرد، تفویض اختیار به معنای عدم نظارت نیست.

خطیب نماز جمعه تهران دیگری از سخنانش تصریح کرد: جامعه انقلابی باید آراسته به احسان باشد، باید دست یکدیگر را بگیریم و عصای دست یکدیگر در تأمین نیازهای اعتقادی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی باشیم.

خطیب نماز جمعه تهران اضافه کرد: باید به یاری یکدیگر بشتابیم، یک جامعه اهل پرخاش و ستیزه‌جو در تراز قرآن نیست، روح دین، احسان به بندگان خدا و خدمت به انسان‌ها است.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد در خطبه‌های دوم نماز جمعه این هفته تهران ضمن توجه همه مسئولان کشور و آحاد مردم به موضوع تولید، اظهار داشت: اینکه می‌بینید نزدیک دو دهه است که سکان‌دار انقلاب اسلامی بر مدیریت اقتصادی کشور با ادبیات و شعارهای مختلف تأکید دارند و مسئله اصلی کشور را اقتصاد ذکر می‌کنند، به دلیل جایگاه اقتصاد است، اگر اقتصاد یک کشوری قدرتمند شود، راه برای تحول هموار خواهد بود.

وی ادامه داد: حضرت امیر (ع) در نامه‌ای که برای مالک اشتر مرقوم می‌دارند، اولین مسئولیت او را جمع‌آوری مالیات ذکر می‌کنند و توضیح می‌دهند که اقتصاد سالم، امکان به دست آوردن مالیات را فراهم می‌کند، اقتصاد بسیار مهم و محوری است.

خطیب نماز جمعه این هفته تهران با تأکید بر اینکه انصافا جمهوری اسلامی ایران در این 4 دهه، در حوزه‌های اقتصادی با تمام کاستی‌ها و ضعف‌هایی که داریم، قدم‌های بسیار بلند و استثنایی برداشته است، گفت: با اینکه ما یک دهه در جنگ بودیم و 4 دهه است که تحریم هستیم و حتی با اینکه در به دست آوردن منابع همیشه با مشکل روبه‌رو بوده‌ایم، اما امروز زیرساخت‌های اقتصادی کشور در اندازه‌ای شکل گرفته است که بسیاری از کشورهای حتی، به اصطلاح توسعه‌یافته، از این امکانات برخوردار نیستند.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد اضافه کرد: زیرساخت‌های اقتصادی یک بحث است و شاخص‌های کلان اقتصادی جامعه بحث دیگری است، زیرساخت‌ها برای آن است که این شاخص‌ها اصلاح شود، در این حوزه مشکل داریم و باید به‌طور جدی به آن بپردازیم.

وی، اقتصاد و مدیریت دانش‌محور را جزو شعارها و آموزه‌های قرآنی قلمداد و تصریح کرد: مدیریت دانش‌محور، نظام دانایی و مبتنی بر آموز‌ه‌های وحیانی است، روحِ دین، روحِ علم و معرفت است، یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها برای انتخاب مدیران در هر سطحی، دانش، علم و تجربه لازم و در تراز بالا و تبیین واقعیت‌های جامعه است.

خطیب نماز جمعه این هفته تهران به دوره نایب رئیسی‌اش در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: در آن دوران حداقل با 3 رئیس‌جمهور در مجلس ارتباط داشتم، گاهی می‌دیدم وزیری معرفی شده، وقتی با او جلسه برگزار می‌کردم، متوجه می‌شدم که اصلا با او درباره شرایط کشور و سیاست‌های موجود صحبت نشده است، معلوم نبود که اصلا با چه نگاهی در این جایگاه قرار گرفته و رئیس دولت از او چه انتظاراتی دارد و برای این انتظارات، نقشه راه واقعی‌اش، نه آنکه می‌نویسند و پخش می‌کنند، چیست؟

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد ادامه داد: گاهی می‌دیدیم درست در نقطه‌ای که درآمدهای کشور به دلیل تحریم در اوج کاهش و محدودیت است، وزیری در روز اول کارش، پیشنهادات پرهزینه‌ای را مطرح می‌کند و اصلا نمی‌داند در چه شرایطی این کُرسی را در دست گرفته است.

وی، یکی از دلایل مشکلات امروز کشور را هزینه‌هایی دانست که نباید در این دوران و سال‌ها خرج می‌شد و خلق شد.

خطیب نماز جمعه این هفته تهران افزود: یک مقام عالیرتبه بنیاد واشنگتن که به کنگره و رئیس‌جمهور آمریکا برای چگونگی تحریم ایران مشاوره می‌دهد، در همایشی تصریح می‌کند که اگر مسئولین ایران با شجاعت راه درست را انتخاب کنند، ایران به سرعت بر مشکلات خودش در عرصه‌های تولیدی و اقتصادی قائق می‌آید؛ این را دشمن می‌گوید، چون از ظرفیت‌‌های ایران اطلاع دارند، بنابراین ایران یک استثناست.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد تأکید کرد: ایران با داشتن این ملت، رهبری عالِم، شجاع و مقتدر و اندیشه انقلاب اسلامی وی نیز داشتن ملت‌ها و دولت‌های شجاع منطقه و جبهه مقاومت یک استثنا و یک قدرت رو به رشد است که راه را برای افزایش اقتدار ملت اسلام و کاهش ضریب نفوذ آمریکا در منطقه هموار کرده است و این یک استثناست.

وی ضمن تقدیر از وزارت جهاد کشاورزی برای توجه به بخش کشاورزی، گفت: وزیر نیز در این حوزه یکی از وزرای فعال است، باید نقشه دقیق کشاورزی را برای جامعه کشاورزی تعریف کنند، باید به کشاورزان بگویند که چه محصولی، در کدام نقطه و چگونه کشت شود و باید از طریق مشاوره‌های پی در پی و با بهترین بذر و نهال، دانش و علم به‌کارگیری شود.

خطیب نماز جمعه این هفته تهران، دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران را اولین دانشکده این دانشگاه دانست و اظهار داشت: این دانشکده علما و شخصیت‌های تراز اولی دارد، این پردیس دانشگاه باید مورد عنایت ویژه باشد، زیرا نماد آموزش عالی کشور است.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد تصریح کرد: اینکه رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند به تولید توجه شود، یعنی تولید بی‌درنگ، دانش‌بنیان، مبتنی بر دانایی و سرمایه نیز باید به نقطه‌ای هدایت شود که بالاترین سود را داشته باشد.

وی با تأکید بر اینکه مدیران اقتصادی کشور با توجه به محدودیت منابع باید کمک کنند که منابع نایاب و کم‌یاب به حوزه‌هایی هدایت شود که بالاترین سود را برای کشور دارد و نیاز کشور است و امنیت کشور را تأمین می‌کند، گفت: تولید مبدل به فرهنگ ایران نشده است، فرهنگ ملی و اسلامی ما باید فرهنگ تولید دانش‌بنیان باشد.

خطیب نماز جمعه این هفته تهران اضافه کرد: حدود 800 میلیارد مترمکعب روزانه گاز استخراج و تقریبا همه را مصرف می‌کنیم که حجم بزرگی از مصرف است، قطعا با نیمی از آن زندگی خانوادگی کشور اداره می‌شود و دنیا با کمتر از یک چهارم آن زندگی خود را اداره می‌کند.

منبع: تسنیم

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها